İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 00:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Düzce’de 148 personel, 53 araç aralıksız çalışıyor

Düzce Belediyesi kenti tesiri altına alan ağır kar yağışına karşı 24 saat temeline nazaran uğraş çalışmalarını sürdürüyor. 24 saattir kontak kapatmayan Düzce Belediyesi kar yağışının getirdiği aksilikleri ortadan kaldırmak ve inançlı ulaşımı sağlamak üzere ağır bir çalışma yürütüyor.
Düzce’de sağanak kar yağışı tesirini artırarak sürdürürken, Düzce Belediyesi karla çaba çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 24 saat boyunca kesintisiz çalışan belediye grupları, kar yağışının esarete dönüşmemesi için çalışmalarına özveri ile devam ediyor. Düzce Belediyesi Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Paklık İşleri, Park ve Bahçeler ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarından oluşan 148 kişilik takım ve 53 araç, karın olumsuz tesirlerini ortadan kaldırmak için alanda faal bir halde misyon alıyor. Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle bilhassa ulaşımda aksama yaşanmaması ismine yolların açık tutulması için gece gündüz demeden misyon başında olan gruplar, vatandaşların inançlı ve rahat bir halde günlük hayatlarına devam edebilmesini sağlamak maksadıyla büyük bir özveriyle çalışıyor.

Güvenli ulaşım için gece-gündüz sahadalar
Ekipler, kentteki ana yolların ve ağır trafiğin olduğu bölgelerin karla kaplanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Vatandaşların ulaşımda düşünce yaşamamaları ismine bilhassa ana arterler ile hastane üzere acil ulaşım gerektiren güzergâhlarda kar küreme çalışmalarına öncelik veriliyor. Yaya trafiğinin inançlı bir formda devam etmesi için kaldırım paklığına de büyük değer veren Düzce Belediyesi’nin paklık takımları, yaya yollarındaki kar birikintilerini temizleyerek, buzlanmayı önlemek maksadıyla tuzlama süreçleri yapıyor. Ağaçların kar yükü nedeniyle devrilme riski taşıdığı bölgelerde ağaç budama çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü takımları, kar nedeniyle kırılma yahut devrilme riski taşıyan ağaçları budayarak tehlikeleri ortadan kaldırıyor.
Yağışların tesiriyle ortaya çıkan su birikintilerinin önüne geçebilmek için kanalizasyon çizgileri da tertipli olarak denetim edilip açılıyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü grupları, tıkanmış olan yağmur suyu çizgilerini temizleyerek, yaşanabilecek su baskınlarını engellemeye çalışıyor. Kar yağışının getirdiği aksiliklerle kararlılıkla uğraş eden takımlar, vatandaşları mecburî olmadıkça konuttan çıkmamaları, kış lastiği olmayan araçları kullanmamaları, karla uğraş çalışmalarını engelleyecek formda araç parklarından kaçınmaları konusunda uyarıyor.

Ekiplere teşekkür ziyareti
Düzce Belediye Lider Yardımcıları Hasan Günden ve Burak Coşkun ile belediye meclis üyeleri, karla gayret çalışması yürüten takımları ziyaret etti. Bahçeşehir Karla Gayret Uyum Merkezi’nde karla uğraş timleri ile bir ortaya gelen lider yardımcıları ve meclis üyeleri, çalışmalar hakkında bilgiler alarak, özverili ve başarılı çalışmalarından ötürü her birine teşekkür ettiler.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.