blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 11:27 tarihinde yayınlandı

BEUN’da “Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi” başarıyla tamamlandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Siber Vatan Yetkinlik Merkezi mesken sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’deki 14 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı "Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi", muvaffakiyetle tamamlandı.
BEUN mesken sahipliğinde, Siber Vatan Dikey Uzmanlaşma Eğitimi kapsamında düzenlenen eğitim, Türkiye’deki on dört farklı üniversiteden gelen öğrencilerin iştirakiyle gerçekleşti. İzmir, Manisa, Karabük, Konya, Şanlıurfa, Uşak, Afyon, Kastamonu, Ankara, Bartın, Isparta, Kırıkkale, Mersin ve Çankırı vilayetlerinden eğitime gelen öğrenciler, etik hacking ve siber güvenlik alanındaki en aktüel tekniklerle donatıldılar. Bununla bilikte eğitimde, iştirakçiler güvenlik açıklarını tespit etme, raporlama süreçleri ve ödül avcılığı (Bug Bounty) metodolojileri konusunda derinlemesine bilgi sahibi oldular. Birebir vakitte eğitim sürecinde, öğrenciler yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmayıp pratikte karşılaşılan güvenlik açıklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda da uygulamalı hünerler kazandılar.
Siber Vatan Yetkinlik Merkezinde uygulanan Siber Vatan Programı, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağını artırmak ve genç yetenekleri bölüme kazandırmak emeliyle çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu program, milletlerarası seviyede rekabet edebilecek uzmanlar yetiştirmeyi ve Türkiye’yi siber güvenlik alanında güçlü bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Eğitim, iştirakçilerin yalnızca teknik bilgilerini geliştirmekle kalmayıp tıpkı vakitte güvenlik açıklarını tespit etme ve tahlil üretme noktasında kritik düşünme yeteneklerini de pekiştirmeyi gaye ediniyor. İştirakçiler, Bug Bounty metodolojileri ile ilgili kapsamlı bilgi de edinerek siber güvenlik alanındaki mesleklerini geliştirmeye devam etmesi öngörülüyor.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mesken sahipliğinde düzenlenen eğitim süreciyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Siber güvenlik, ülkemizin en kritik ve geleceğe yönelik en değerli alanlarından biridir. Bugün burada yetiştirdiğimiz genç yeteneklerin, memleketler arası toplulukta rekabet edebilir uzmanlar haline gelmeleri, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki gücünü artıracaktır. Bu çeşit eğitimlerle gençlerimize hem teorik hem de pratik bilgi kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitimde kazandıkları marifetler, öğrencilerimizi bölüme kazandırarak Türkiye’nin siber güvenlik ekosistemine değerli katkılarda bulunmalarını sağlayacak. Bu vesileyle böylesine manalı bir aktifliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çeşitli üniversitelerden iştirak sağlayarak ülkemizin siber güvenlik alanındaki gelişimine paha katacak gençlerimize de çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum" açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 21:52 tarihinde yayınlandı

Mersin’de denizde boğulan lise öğrencisi memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı

Mersin’de serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybeden lise öğrencisi, memleketi Çorum’da toprağa verildi.
Edinilen bilgiye nazaran, dün Mersin’in Silifke ilçesinde meydana gelen olayda Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğüne bağlı kampa giden öğrencilerden kimileri, yüzmek için denize girdi. Havanın rüzgarlı, denizin dalgalı olması nedeniyle öğrencilerden 3’ü suda çırpınmaya başladı. Vazifeli ve etraftakilerin de yardımıyla denizden baygın halde çıkarılarak ambulansla Silifke Devlet Hastanesine sevk edilen öğrencilerden 17 yaşındaki M.E.A. ile 16 yaşındaki Cemal Emre Kurt kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Cemal Emre Kurt’un cenazesi, memleketi Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Kuruçay köyüne getirildi. Köyde kılınan cenaze namazının isminden Cemal Emre Kurt’un cenazesi toprağa verildi. Cenaze namazına katılan Çorum Valisi Ali Çalgan ve Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit de Kurt’un ailesine taziye dileklerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin