Samsunspor Teknik Yöneticisi Thomas Reis, Trendyol Üstün Lig’in 31. haftasında konuk edecekleri Galatasaray’a karşı ellerinden gelenin en güzelini yapacaklarını söyledi. Reis, sarı-kırmızılıların golcüleri Victor Osimhen ve Alvaro Morata’yı durdurmanın ise çok sıkıntı olacağını belirtti.
Trendyol Üstün Lig’in 31. haftasında yarın alanında Galatasaray ile karşılaşacak olan Samsunspor’da Teknik Yönetici Thomas Reis, kamp yaptıkları Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Üçüncülük çabası verdikleri devirde Galatasaray karşılaşmasının ehemmiyetine değinerek kelamlarına başlayan Reis, "Samsunspor ismine bizim için çok baskı hissedeceğimiz bir maç olmayacak. Çok âlâ bir rakiple oynayacağız. Şampiyonluk için oynayacaklarını biliyoruz. Bu nedenle onların daha fazla baskı hissedeceği niyetindeyim. Elbette son maçlarda gösterdiğimiz performanstan dolayı ligdeki pozisyonumuz ve durumumuzun farkındayız. Çok da uygun bir performans gösteremedik son maçlarda. Bu makus gidişatı ligin geri kalanı için güzel bir düzeye getirmek ismine hoş bir sonuç almak istiyoruz" dedi.
"Osimhen ve Morata’yı durdurmak sıkıntı olacak"
Sarı-kırmızılı kadronun golcüleri Osimhen ve Morata’yı durdurmak için ekstra efor sarf etmeleri gerektiğine dikkat çeken Thomas Reis, "Onları maçın tamamında durdurmak çok güç olacak. Her şeyden evvel yapılan ortaları uygun savunmamız gerekiyor. Orta yapmalarına da imkan vermememiz gerekiyor. Bunu her hafta çalışıyoruz. Temaslı bir halde içeride savunmak, elimizden gelenin en uygununu yapmak ve kendi oyunumuzu sergilemek istiyoruz. Bu rakibe bağlı da olabiliyor. Rakip, bazen topla daha fazla oynayabiliyor. Galatasaray’da çok âlâ oyuncular var ve topa sahip olmaya çalışacaklar. Bizim de kompakt kalmamız lazım. Yeterli bir mantalite ve çaba ortaya koymamız lazım. Bunu yaparsak kaliteye karşı kazanma fırsatımız olacaktır" diye konuştu.
"En yeterli kadro şampiyon olacaktır"
Alman çalıştırıcı, şampiyonluk yarışının kendilerini ilgilendirmediğini söz ederek, "Sonuç olarak en âlâ ekip şampiyon olacaktır diye düşünüyorum. Oyuncularımı bu bahiste muhakkak motive etmek zorunda değilim. Çok düzgün bir statta, tam kapasite olarak maçı oynayacağız. Taraftarımızın çok büyük bir kısmı bizi destekleyecektir. Bugüne kadar bunu âlâ bir formda yaptılar. Bu türlü bir statta, bu türlü bir ambiyansta, bu türlü bir taraftar karşısında oynayacak olmaları bizim futbolcularımız için çok yeterli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Biz de puanlar almak istiyoruz. Elbette ki bu sıkıntı olacaktır. Biz kendi oyunumuzu oynayacak olursak güzel bir performans gösterip, âlâ savaşırsak elbette ki olumlu bir sonuç alacağımız niyetindeyim. Geçmişte buna benzeri çok fazla maçlarda oynadım. Uygun bir sonuç almak istiyorsak yüzde 100’den fazlasını vermemiz gerekiyor. Tahminen 10 müsabaka oynarsınız, bunlardan 9’unu kaybedersiniz lakin o 2 maç bile olsa bu çok güzel bir fırsatınız olduğu manasına gelir. Âlâ bir sonuç almamız için çok fazla çalışmamız gerekiyor" biçiminde konuştu.
"Ntcham’ı affettim, performansından dolayı bahtları değerlendiremedi"
İzinden geç döndüğü için ceza alan lakin sonra affedilse de birinci 11’deki yerini kaybeden Olivier Ntcham hakkında ise Reis, "Oliver Ntcham ile alakalı müsaade konusundan dolayı kendisini affettim. Üzerinden çok vakit geçti. Birinci 11 için çok âlâ fırsatlar da geldi kendisine ancak performansından dolayı o bahtları değerlendiremedi. Kendisiyle konuştuk. Çok düzgün durumda ve Galatasaray maçında bizim ismimize çok değerli bir oyuncu olabilir. Nasıl bir performans göstereceğine bakacağız. Yunus Emre Çift ile alakalı Antalyaspor maçında 6 numara olarak onu değerlendirdim. Bence yeterli bir performans gösterdi. Kadro olarak ligin birinci yarısında gösterdiğimiz performansı ikinci yarıda gösteremiyoruz, performansımızda bir dalgalanma var. Bu da olağan açıkçası fakat Galatasaray’a karşı elimizden gelenin en güzelini yapmak istiyoruz" cümlelerine yer verdi.
Bola, Bennasser ve Celil Galatasaray maçında yok
Sakat oyuncuların son durumunu da kıymetlendiren 51 yaşındaki teknik yönetici, şunları lisana getirdi:
"Kulüp olarak bizi şu periyotta sorunlu duruma sokan şey, sakat oyuncuların durumu. Sakat olan oyuncuların olması başka oyuncular için bir baht oramı sunuyor. Marc Bola, İlişkin Bennasser ve Celil Yüksel sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçında olmayacak. Soner Aydoğdu ise oynayabilecek üzere duruyor."