Haber Merkezi tarafından
11 Nisan, 2025 10:20 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Finalistler Belli Oldu

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, belgesel sinemanın kalbinin attığı adres olmaya devam ediyor. 145 ülkeden başvuran 1605 film arasından yapılan titiz değerlendirme sonucu, 6 farklı kategoride toplam 38 film finale kalmaya hak kazandı.

Ön jüri heyetinde akademisyenler ve sinema alanının deneyimli isimleri yer aldı. Ulusal Uzun Metraj ve Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Doç. Dr. Mehmet Köprü, Dr. Rahime Akikol ve Fırat Özel; Ulusal Kısa Metraj ve Ulusal Öğrenci Belgesel Film Yarışması’nda Salih Özderya, Yalçın Çiftçi ve Hasan Ete; Uluslararası Uzun Metraj’da Doç. Dr. Serhat Koca, Doç. Dr. Şeyma Balcı ve Dr. İbrahim Zateri; Uluslararası Kısa Metraj’da ise Doç. Dr. Koray Sevindi, Dr. Semra Civelek ve Mehmet Oğuz Yıldırım görev aldı.

Festival komitesi, değerlendirme sürecinde emek veren jüri üyelerine ve başvuran tüm belgesel yönetmenlerine teşekkür ederek, finale kalan eser sahiplerini kutladı. Finalist filmlerin gösterim programı ile festivalin detaylı takvimi, ilerleyen günlerde resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.