İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 11:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu nisan ayında beyaza büründü

Bolu’da nisan ayında tesirli olan kar yağışıyla kent merkezi ve ilçeler beyaza büründü.
Bolu’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kent merkezinde ve ilçelerde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde tesirini artırarak kentin birçok noktasını beyaz örtüyle kapladı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için meskenlerinden çıkan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kentin işlek caddesi İzzet Baysal Caddesi’nde ve tarihi ilçe Mudurnu’da kar yağışı hoş imgeler oluşturdu. Kar yağışının gün boyunca devam etmesi iddia ediliyor.

"Tam yazlıkları çıkarmışken kışlıkları yeniden giydik"
Nisan ayında kar yağmasına şaşırdığını söyleyen Necati Özmen, "Ben dededen toruna Boluluyum. Kar yağışına uzun yıllardır hasrettik, son birkaç yıldır kar yağışı istediğimiz kadar olmuyordu. Bugün ise bize sürpriz yaptı. Tam yazlıkları çıkarmışken artık kışlıkları yeniden giydik. Biz de şaşkınız fakat Allah’ın rahmeti, hoş oldu. İnşallah kazasız belasız yaz mevsimine devam ederiz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.