Haber Merkezi tarafından
11 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kayseri’de “yeni nesil gazetecilik” çalıştayı

Kayseri’de dijital medya enine boyuna ele alındı.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), Kayseri’de geleneksel ve internet gazetecilerini “yeni nesil gazetecilik” çalıştayında buluşturdu.

TİGAD öncülüğünde 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Kayseri’de “Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı ve Kültür Gezisi” programı düzenlendi. Kayseri Valiliği ile Kayseri Otelciler Derneği’nin katkıları ve TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’in ev sahipliğiyle gerçekleştirilen programa Türkiye’nin dört bir yanından 100’den fazla gazeteci katıldı. İnternet medyasının ağırlıkta olduğu gazeteciler, ilk olarak cuma günü Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret etti. Aynı gün Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan – Süleyman Çetinsaya Konferans Salonu’nda “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” düzenlendi.

Konferansa; TİGAD Kurucu Genel Başkanı ve Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK) Genel Başkanı İzzet Aydın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, İletişim Fakültesi öğrencileri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

TİGAD Ankara İl Temsilcisi Erdem Yeşer’in sunuculuğunu yaptığı çalıştayın moderatörlüğünü ise Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit İlhan üstlendi. Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Okan Geçgel: Dijital medyanın yasalarca tanınmasını sağladık

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, TİGAD’ın Türkiye geneline teşkilatlandığını belirterek, 76 ilde il temsilcileri olduğunu söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından gazetecileri Kayseri’de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Geçgel, gazetecilik mesleğinin birçok sorunu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“TİGAD’ın esas kuruluş amacı çeyrek asırdır hayatımızda olan dijital medyanın çektiği sıkıntıları ilgili makamlara ulaştırmak ve bu sorunlara çözüm bulmaktır. Bu konuda çok mücadele ettik. Basın Kanununa ek madde ekleterek, dijital medyanın yasalarca tanınmasını sağladık. Dijital medyada çalışan gazeteciler artık Basın Kartı alabiliyor, basın ilan hakkından yararlanabiliyor. İnternet medyasının geçtiğimiz ay Basın İlan Kuruluna temsilci gönderdi. Tüm bunlar bizim mücadelemizle hayata geçirilen kanun sayesinde oldu. Sorunlarımız hala çok fazla. Dijital, görsel, işitsel ve basılı gazetecilerin bütün sorunları bizim sorunumuz. Bu sorunları dile getirmek zorundayız.”

Geçgel, Tasarruf Genelgesi çerçevesinde özellikle Anadolu’daki basılı medyanın büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Bu genelgede basının kapsam dışı bırakılması için büyük emek sarf ediyoruz. İlgili bakanlara ve partilere dosya sunduk. Mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yeni nesil gazetecilik enine boyuna konuşuldu

Açılış konuşmalarının ardından “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit İlhan’ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayın konuşmacıları ve ele aldıkları konular şöyle;

  • Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur (Dijital Medyanın Etik Değerlerle Sınavı)
  • Hürriyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Murat Yılmaz (Büyükşehirde Yerel ve Ulusal Medya)
  • Kanal D Haber Muhabiri İbrahim Konar (TV Haber Muhabirliği)
  • İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer (Ajans Haberciliği ve İnternet Medyası)
  • Haber Global TV Spikeri Dilara Sayan (Medya ve Manipülasyon)
  • NumberOne TV Haber Müdürü Zehra Sadıç (Magazin Haberciliği)
  • Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel (Geleneksel Medyadan Dijital Medyaya Geçiş)
  • Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe (Sosyal Medya İhbar Hatları ve TV Gazeteciliği)
  • Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca (Geleneksel Gazetecilik ve Geleceği)

Gazeteciler Kayseri’yi keşfedecek!

Öte yandan, program kapsamında cumartesi ve pazar günü kültür gezisi düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından programa katılan gazeteciler Kayseri’nin tarihi, turistik ve kültürel mekanları ziyaret edecek.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.