KBÜ’de dezenformasyonla mücadele çalıştayı düzenlendi
Karabük Üniversitesinde düzenlenen çalıştayda hukuksal, ruhsal ve siyasi açılardan dezenformasyonun topluma tesirleri ele alındı.
Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Dezenformasyonla Gayret Merkezi (DMM) ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) iş birliğinde UNİDES projesi çerçevesinde Dezenformasyonun Kavramsal, Siyasi, Ruhsal ve Hukuksal Boyutları" başlıklı çalıştay gerçekleştirildi.
15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen aktiflikte;alanında uzman akademisyen, gazeteci ve kamu kurumu temsilcileri bir ortaya gelerek dezenformasyonun hukukî, ruhsal ve yakın siyasi tarihteki tesirleri hakkında bilgi verdiler.
Dezenformasyonla Mücadele Kulübü tarafından organize edilen çalıştayda, bilgi kirliliğiyle uğraş konusunda farklı perspektiflerden değerlendirmeler yapıldı. Toplumu tesiri altına alan dezenformasyonun sırf bir bilgi sorunu olmadığı; tüzel, ruhsal ve siyasi boyutlarıyla toplumları derinden etkileyen çok katmanlı bir tehdit ögesi olduğu vurgulandı.
Çalıştayın açılışında konuşan Dezenformasyonla Mücadele Kulübü Lideri Gülbahar Özyeşil, kulüp olarak bu alanda toplumsal şuur oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, aktifliğe katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve iştirakçilere teşekkür etti.
Çalıştaya, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Dezenformasyonla Uğraş Merkezinden bağlantı uzmanlarıİhsan Çetin,Merve Ceyhan veOnur Özer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Karabük Bölge Müdürü Yasin Erdem de katıldı.
Program sonunda konuşmacılara katkılarından ötürü teşekkür edilerek plakettakdim edildi.
Samsunspor’da olağanüstü genel kurulda ‘yetki genişlemesi’ reddedildi
Samsunspor Kulübü’nün inanılmaz genel heyetinde, idare heyetine ’yetki genişlemesi’ öngören 2 tüzük değişikliği teklifi genel heyet üyeleri tarafından reddedildi. Bu unsurlarla bağlantılı 2 madde divan kurulu tarafından geri çekilirken, öbür 5 tüzük değişikliği unsuru ise kabul edilerek tüzüğe eklendi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Gayeli Salonu’nda gerçekleştirilen Samsunspor Kulübü Harika Genel Şurası, 6 gündem hususuyla toplandı. 900 üyesi bulunan kulüpte çoğunluk aranmaksızın yapılan genel heyete sırf 60 kişi katıldı. Genel heyette, idare şurasının yetki genişlemesi taleplerini içeren tüzük değişikliği tekliflerinden ikisi oy çokluğuyla reddedildi. Bu teklifler doğrultusunda gündemde yer alan iki madde ise divan kurulu tarafından oylamaya sunulmadan geri çekildi. Yapılan oylamada, idare şurasına kıymetli yetkiler verilmesini öngören iki teklif de kâfi oyu alamayarak reddedildi. Oylamada kulüp tüzüğünün genel heyet vazife ve yetkilerini belirleyen 15. hususuna yönelik ‘a’ ve ‘p’ fıkrasındaki değişiklik talebi, üyeler tarafından reddedildi.
2 unsur reddedildi, 2 husus geri çekildi, 5 değişiklik tüzüğe eklendi
Genel konseyin yetkisinde olan spor kulübü organlarının asil ve yedek üyelerinin seçilmesi yetkisinin yeni teklifle değişmesi teklif edildi. A fıkrası ilavesi önerisiyle yönetim kurulu asil üyelikten ayrılanların yerine yedek üyeler ortasından seçim yapma yetkisinin direkt idareye verilmesi önerisi 18 ret ve 17 kabul oyu çıktı. Tıpkı halde p fıkrası ek teklifiyle kulübün toplumsal projeler ve kurumsal üyelik çalışmaları kapsamında giriş bağış bedelinin belirlenmesi yetkisinin genel heyetten alınıp idareye verilmesi için yapılan oylamada 19 ret ve 17 kabul oyu kullanıldı. Bu iki teklif de üyeler tarafından reddedildi. Ayrıyeten bu unsurlarla alakalı olan 16. hususa, "Kulübün toplu halde yapacağı toplumsal proje ve kurumsal birtakım üyelik kazandırma çalışmasında alınacak giriş bağış bedelini genel konseyden aldığı yetki gereği belirlemek" ismi altında ‘s’ fıkrası eklenmesi tüzük değişikliği unsuru geri çekildi. Yeniden 16. maddeye "Yönetim kurulu asil üyeliğinde istifa yahut diğer sebepten ötürü boşalma olduğu takdirde idare kurulunca belirlenecek üye çağrılır" unsuru de reddedilen unsurlar ile bağlı olduğunda oylanmadan geri çekildi.
5 unsur kabul edildi
Genel şura üyeleri tarafından kabul edilerek tüzüğe eklenen hususlar ise şöyle:
"Üye olan çalışan işçi çalıştığı sürece belirlenen yıllık aidatın yarısını öder" ilavesi, "Yönetim kurulu, kulübe üye olarak kayıtlı olup genel şuraya katıma hakkı olan en az 19 asıl, 11 yedek üyeden oluşmak üzere kapalı oyla ve 3 yıllık mühlet için tekrar heyet tarafından seçilir. İdare Konseyini teşkil eden sayımın 2’den az olmamak kaydıyla ‘kadım üye’ye yer verilir", "Genel heyet divan başkanı, yönetim kurulu asıl üyeliklerine seçilen üyelere misyon kısmı yapmak üzere toplantıya çağırır. Bu toplantıda yönetim kurulu kendi ortasında 1 lider, 4 lider yardımcısı, 1 genel sekreter, 1 mali işler ve 1 de amatör spor kısımları ve sportif aktiviteler sorumlusu seçer", "Kulüp üyelerinin ödeyeceği yıllık aidat fiyatları her yıl yönetim kurulu tarafından belirlenir. Kulüp üyeliği için giriş bedeli olarak 5 bin TL alınır. Bu bedel genel şuraca artırılabilir, eksiltilebilir. Ödemeler, kulüp muhasebesine yahut kulübün göstereceği banka hesabına yapılabilir" ile "Genel konsey her 3 yılda bir haziran ayı içerisinde idare kurulunca belirlenecek yer, gün ve saatte olağan toplanır."