Haber Merkezi tarafından
30 Nisan, 2025 15:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

CHP  Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz: “Verilen Sözler Tutulmuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım hakkının geri çekilmesine sert tepki gösterdi. Yavuz, geçtiğimiz yıl seçim sürecinde AKP Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya tarafından verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek, Karabük halkının kandırıldığını ifade etti.

Ali Yavuz yaptığı açıklamada, 2024 yerel seçimleri öncesinde emeklilere her ay 1000 TL gıda desteği verileceği, beş yıl boyunca su ve ulaşımın ücretsiz olacağı, düğün salonlarının emeklilere ücretsiz tahsis edileceği, yemeklerin yüzde 50 indirimli sunulacağı ve emekliler evi kurulacağı yönünde vaatlerde bulunulduğunu hatırlattı. Yavuz, bu vaatlerin henüz bir yıl bile geçmeden yerine getirilmediğini, özellikle ücretsiz ulaşım hakkının sessizce kaldırıldığını söyledi.

Başkan  Yavuz, "Bu yalnızca verilen bir sözün bozulması değil, Karabük halkının gözünün içine baka baka yapılan bir aldatmadır. Bu, hem halkın hafızasına hem de onuruna hakarettir.  Bu durum, AKP'nin artık halktan kopmuş, sadece kendi çıkar çevresine hizmet eden bir yapıya dönüştüğünü göstermektedir" dedi.

Söz verip unutanların koltukta oturup sırtını dönenlerin  halkın sofrasında ne piştiğinden habersiz olduğunu ifade eden yavuz; " Emekliyi otobüsten indirip, müteahhidi ihaleye bindiren bir zihniyetin bizatihi özetidir bu uygulama. Karabük halkı; Ulaşım, emekli için lüks değil, bir ihtiyaçtır. O vatandaş hastaneye gidecek, Torununu görecek, Pazara, markete ulaşacak ve bu şehirde kimse onun bu hakkını elinden alamaz. Bazı yetkililer, “fazla biniyorlar, sosyalleşiyorlar” diyor. Evet, bazı vatandaşlarımız toplu taşımayı yalnızca ulaşım değil, sosyalleşme için de kullanıyor olabilir. Ama şunu unutmayın: Sosyalleşmek de bir insan hakkıdır. Yıllarca bu ülkeye emek vermiş, çalışmış, üretmiş insanların yaşlandığında yalnızlığa değil, topluma karışmaya, nefes almaya hakkı vardır. Bu nedenle çağrımız nettir. Emekli derneklerine, sivil toplum örgütlerine, vicdan sahibi herkese sesleniyoruz. Bu karara karşı sessiz kalmayın. Gelin birlik olalım, bir yıl içinde verilen sözleri yok sayanlara karşı duralım. En azından, günlük 2 biniş hakkı ile hem adaleti sağlayalım hem de ulaşım sistemini dengede tutalım. Karabük halkı bu ihaneti unutmaz. Emeklinin onurunu çiğnetmeyiz. Söz verileni hatırlatırız, Ve günü geldiğinde hesabını da sorarız. Çünkü biz bu halkın sesiyiz ve artık susmayacağız" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 16:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsunspor’da olağanüstü genel kurulda ‘yetki genişlemesi’ reddedildi

Samsunspor Kulübü’nün inanılmaz genel heyetinde, idare heyetine ’yetki genişlemesi’ öngören 2 tüzük değişikliği teklifi genel heyet üyeleri tarafından reddedildi. Bu unsurlarla bağlantılı 2 madde divan kurulu tarafından geri çekilirken, öbür 5 tüzük değişikliği unsuru ise kabul edilerek tüzüğe eklendi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Gayeli Salonu’nda gerçekleştirilen Samsunspor Kulübü Harika Genel Şurası, 6 gündem hususuyla toplandı. 900 üyesi bulunan kulüpte çoğunluk aranmaksızın yapılan genel heyete sırf 60 kişi katıldı. Genel heyette, idare şurasının yetki genişlemesi taleplerini içeren tüzük değişikliği tekliflerinden ikisi oy çokluğuyla reddedildi. Bu teklifler doğrultusunda gündemde yer alan iki madde ise divan kurulu tarafından oylamaya sunulmadan geri çekildi. Yapılan oylamada, idare şurasına kıymetli yetkiler verilmesini öngören iki teklif de kâfi oyu alamayarak reddedildi. Oylamada kulüp tüzüğünün genel heyet vazife ve yetkilerini belirleyen 15. hususuna yönelik ‘a’ ve ‘p’ fıkrasındaki değişiklik talebi, üyeler tarafından reddedildi.

2 unsur reddedildi, 2 husus geri çekildi, 5 değişiklik tüzüğe eklendi
Genel konseyin yetkisinde olan spor kulübü organlarının asil ve yedek üyelerinin seçilmesi yetkisinin yeni teklifle değişmesi teklif edildi. A fıkrası ilavesi önerisiyle yönetim kurulu asil üyelikten ayrılanların yerine yedek üyeler ortasından seçim yapma yetkisinin direkt idareye verilmesi önerisi 18 ret ve 17 kabul oyu çıktı. Tıpkı halde p fıkrası ek teklifiyle kulübün toplumsal projeler ve kurumsal üyelik çalışmaları kapsamında giriş bağış bedelinin belirlenmesi yetkisinin genel heyetten alınıp idareye verilmesi için yapılan oylamada 19 ret ve 17 kabul oyu kullanıldı. Bu iki teklif de üyeler tarafından reddedildi. Ayrıyeten bu unsurlarla alakalı olan 16. hususa, "Kulübün toplu halde yapacağı toplumsal proje ve kurumsal birtakım üyelik kazandırma çalışmasında alınacak giriş bağış bedelini genel konseyden aldığı yetki gereği belirlemek" ismi altında ‘s’ fıkrası eklenmesi tüzük değişikliği unsuru geri çekildi. Yeniden 16. maddeye "Yönetim kurulu asil üyeliğinde istifa yahut diğer sebepten ötürü boşalma olduğu takdirde idare kurulunca belirlenecek üye çağrılır" unsuru de reddedilen unsurlar ile bağlı olduğunda oylanmadan geri çekildi.

5 unsur kabul edildi
Genel şura üyeleri tarafından kabul edilerek tüzüğe eklenen hususlar ise şöyle:
"Üye olan çalışan işçi çalıştığı sürece belirlenen yıllık aidatın yarısını öder" ilavesi, "Yönetim kurulu, kulübe üye olarak kayıtlı olup genel şuraya katıma hakkı olan en az 19 asıl, 11 yedek üyeden oluşmak üzere kapalı oyla ve 3 yıllık mühlet için tekrar heyet tarafından seçilir. İdare Konseyini teşkil eden sayımın 2’den az olmamak kaydıyla ‘kadım üye’ye yer verilir", "Genel heyet divan başkanı, yönetim kurulu asıl üyeliklerine seçilen üyelere misyon kısmı yapmak üzere toplantıya çağırır. Bu toplantıda yönetim kurulu kendi ortasında 1 lider, 4 lider yardımcısı, 1 genel sekreter, 1 mali işler ve 1 de amatör spor kısımları ve sportif aktiviteler sorumlusu seçer", "Kulüp üyelerinin ödeyeceği yıllık aidat fiyatları her yıl yönetim kurulu tarafından belirlenir. Kulüp üyeliği için giriş bedeli olarak 5 bin TL alınır. Bu bedel genel şuraca artırılabilir, eksiltilebilir. Ödemeler, kulüp muhasebesine yahut kulübün göstereceği banka hesabına yapılabilir" ile "Genel konsey her 3 yılda bir haziran ayı içerisinde idare kurulunca belirlenecek yer, gün ve saatte olağan toplanır."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.