Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) Çalışmaları Sürüyor

Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) Çalışmaları Sürüyor

Yayın: 18.02.2018 21:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızdan Karabük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan ASDEP Ekibimiz hız kesmeden Aile Sosyal Destek Programına devam edildiği haber verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada,”Aile Sosyal Destek Programı ( ASDEP ) kapsamında ilimizde Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlaması ve uygulaması, gerektiğinde kamu ve hizmetlerden yararlandırılmasını sağlamak, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması, vakaların takibi ,yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan bir programdır.

Karabük İli Merkez İlçesinde bulunan 3 Mahallemizde Aile Sosyal Destek Programlarını bitirirken, ASDEP programı kapsamında ilimizde 4071 haneye gidilmiş olup, 1077 hane ile görüşülerek 160 hanenin yönlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışmaları ile Bakanlığımızın belirlediği hedefleri yakalayan en başarılı beş il arasında olan Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyoruz.

Yeni çalışma alanı olan Fevzi Çakmak Mahallesinde bugün İl Müdürümüz Galip Sökmen ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Elif Ünsal’ın katılımıyla başlamıştır. ASDEP alan taraması kapsamında gerçekleştirilecek görüşmeler dahlinde toplumun dezavantajlı kesimlerine öncelik verilerek ailelere gerekli rehberlik ve yönlendirme hizmetinin sunulması sağlanmaktadır”bilgilerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te düğünde tüfekle havaya ateş açan damat hakkında işlem başlatıldı

Yayın: 03.05.2024 14:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düğünde tüfekle havaya ateş açan damat hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bazı yazılı ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarında yer alan “düğünde damadın havaya ateş açtığı” haber ve paylaşımlarla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Yayınlanan görüntüler üzerinde araştırma yapan ekipler, olayı gerçekleştiren kişinin, Cumayanı köyünde kendi düğününde havaya ateş açan damat B.T. olduğunu tespit etti.

B.T. hakkında “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak” suçundan adli ve idari işlem başlatıldı.