SAMSUN (İHA) – 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Maratonu ve Festivali’nde binlerce çocuk doyasıya eğlendi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı Park aktiflik alanında 15 bin çocuk ve ailesinin iştirakiyle Çocuk Maratonu ve Şenliği düzenlendi. Birbirinden farklı aktifliklerin yapıldığı şenlikte 1 yaşından itibaren çocukların katıldığı maratonlar düzenlendi. Özel bireyler için de düzenlenen maraton, renkli imajlara sahne oldu.
Etkinlik hakkında bilgi veren AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "19 Mayıs’ta tüm Türkiye’nin kalbi Samsun’da atacak. Samsun için kutlamalar, bu merasimler daha öncesinden başladı. Mayıs ayı bir bütünüyle çocuklarımızın, gençlerimizin, atletlerimizin ve onların ailelerinin bir ortada olduğu bir devir bizim için. Çocuk şenliği ve maratonu birinci kere düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklarımızı bu türlü büyük ve coşkulu bir ortamda bir ortaya getiren bu tertip nedeniyle Liderimiz Halit Doğan’ı da gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Doğan: "15 bin çocuğumuzla birlikte koşuyoruz"
Çok değerli bir aktifliğe imza attıklarını söz eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise, "Önemli bir gün. ‘Koş Şampiyon Koş’ dedik. 15 bin çocuğumuzla bir arada koşuyoruz. Sabahtan beri turnuvamız devam ediyor. Yaş kümeleri farklı başka çocuklarımız yarışa çıkıyor. Hepsi bizim için şampiyon, hepsi bizim için birinci. Zira 19 Mayıs kenti Samsun’dayız. Samsun kıymetli bir konut sahipliği yapıyor. 81 ilin en değerli kenti Mayıs ayında Samsun. 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Mayıs’ın 1’inde başlayan ve Mayıs’ın sonuna kadar devam edecek olan aktifliklerin tam ortasındayız. Bugün de burada çocuklarımızı keyifli ediyoruz" diye konuştu.
Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri de gün uzunluğu devam eden aktivitelerden şad kaldıklarını söylediler.
Maratonda 1-3 ve 4-5 yaş çocuklar 200 metre aralıkta aile bireyleri ile koşarken, 6-7 ve 8-9 yaş kümesi çocuklar 300 metre, 10-11 ve 12-13-14 yaş çocuklar 400 metre uzaklıkta koşmanın heyecanını yaşadı. Maratonda ayrıyeten farkındalık oluşturmak gayesi ile engelli çocuklar için özel parkur da oluşturuldu.