Galatasaraylı taraftarlar sarı-lacivert renkli tabutla yürüdü
Bartın’da bir küme Galatasaray taraftarları Kayseri maçı öncesinde Fenerbahçe’nin forma renklerinde tabut hazırlayarak tekbirlerle yürüdü.
Trendyol Üstün Lig’de Kayserispor ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın bir puan alması halinde şampiyonluğu garantileyecek olması nedeniyle Bartın’da bir küme taraftarlar sarı ve lacivert renklerde tabut yaptılar. Tabutun yanlarına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Asbaşkan Acun Ilıcalı ve Teknik Yönetici Jose Mourinho’nun fotoğraflarını de astı. Galibiyetten emin olduğunu belirten taraftarlar, "Bu akşam cenazemiz var. Üçünü birebir tabuta koyduk. Onların hayalleri bizim gerçeklerimiz. Beşinci yıldızı alacağız" diye konuştu.
Taraftarlar, maç öncesinde omuzlarına aldıkları tabutla, tekbirler getirerek, kentte yürüdü.
Karadeniz’deki doğalgaz keşfine BEUN’dan destek mesajı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Abdülhamid Han sondaj gemisinin Göktepe-3 kuyusunda Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğalgaz rezervine ait açıklamalarda bulundu. Özölçer, Türkiye’nin güç bağımsızlığı yolunda değerli bir adım atıldığını vurguladı.
Rektör Özölçer, "Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğal gaz rezerviyle, Türkiye Yüzyılı’nda güçte dışa bağımlılığı olmayan Türkiye maksadımıza bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz" sözlerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen güç projelerine dikkat çeken Özölçer, doğalgaz rezervlerinin artırılmasının, Türkiye’nin güç harcamalarını azaltacak adımların başında geldiğini belirtti. Rektör, bu kapsamda üniversite olarak Türkiye Petrolleri Anonim İştiraki (TPAO) ile yürütülen bilimsel işbirliklerine de işaret etti:
"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda sürdürülen bilimsel işbirlikleri de bu maksat doğrultusunda yeni adımların, başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır" dedi.
"Yeni muştuların emareleri var"
Filyos Limanı’ndaki gelişmeleri örnek gösteren Özölçer, Türkiye’nin artık doğal gaz rezervlerini keşfedebilmek için geniş bir filoya sahip olduğuna dikkat çekti. Tıpkı vakitte petrol ve farklı maden arayışlarının da muvaffakiyetle sürdürüldüğünü söyleyerek şöyle dedi:
"Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğal gaz rezerviyle, Türkiye Yüzyılı’nda güçte dışa bağımlılığı olmayan Türkiye maksadımıza bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın vizyonu ve direktifleri doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Türkiye doğalgaz rezervlerini artırmakta, cari açığının en büyük kısmını oluşturan güç harcamalarını azaltacak tedbirleri gerçekleştirmektedir. Üstelik Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda sürdürülen bilimsel işbirlikleri de bu gaye doğrultusunda yeni adımların, başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Bugün Filyos Limanı’nda görülebileceği üzere Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade sonucunda Türkiye bugün doğal gaz rezervlerini keşfedebilmek için geniş bir filo kurmuş durumdadır. Birebir vakitte petrol ve çeşitli maden arayışları da başarılı formda yürütülmekte, yakın vakitte yeni muştuların alınacağına dair emareleri göstermektedir. Cumhuriyetimizin kalkınması ve endüstrileşmesi için bir asır boyunca kömür, demir ve çelik endüstrisinde öncü kent olan Zonguldak, Filyos Limanı ve doğalgaz sürece kapasitesi ile de Türkiye yüzyılının güçte başşehir kenti olacaktır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, aldığımız bu müjdeli haber ve bu haberin gerçeğe dönüşebilmesi için gece gündüz demeden çalışan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanımıza, devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile ülkemizin yarınları için alanda bilfiil çalışan çalışanımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Üniversite olarak bize düşen tüm vazife ve sorumlulukları üstlenmekten de büyük bir gurur ve memnunluk duyduğumu belirtmek istiyorum."