blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı

Çaycuma’da Sera Organize Sanayi Bölgesi üretime başladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde hayata geçirilen Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde (OTB) üretim resmen başladı. 524 dekar alan üzerine kurulan ve 200 milyon TL yatırımla altyapısı tamamlanan proje, tarımda sürdürülebilir ve teknolojik üretim modeliyle dikkat çekiyor.
Organize Tarım Bölgesi; 15 çağdaş sera ve 3 sanayi parselinden oluşuyor. Projede, fide, zerzevat, meyve ve süs bitkilerinin kesintisiz üretimi hedefleniyor. Yüksek teknoloji altyapısı, sıfır atık yaklaşımı ve etraf dostu uygulamalarıyla Çaycuma Sera OTB, hem üretim kapasitesi hem de çevresel hassaslığıyla ön plana çıkıyor.
Çaycuma Sera OTB’nin bölgeye değerli bir istihdam sağlaması bekleniyor. Proje tamamlandığında yaklaşık 1.000 bireye direkt iş imkânı sunulacak. Ayrıyeten, yılda 750 milyon TL’lik ekonomik katkı sağlayarak hem Zonguldak iktisadına hem de Türkiye’nin tarım bölümüne ivme kazandırması hedefleniyor. Çaycuma Sera OTB’nin yalnızca bir üretim merkezi değil, birebir vakitte sürdürülebilir tarım ve teknoloji odaklı kalkınmanın örnek modeli olduğu vurgulandı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımında; "Zonguldak’ın Yeni Teknolojik Tarım Üssü: 524 dekar alanda kurulan Çaycuma Sera OTB’de Üretim Başladı.200 Milyon TL dayanakla altyapısı tamamlandı.5 sera + 3 sanayi parselinden oluşmaktadır.1.000 bireye istihdam,750 Milyon TL yıllık ekonomik katkı, Yüksek teknoloji, sıfır atık, sürdürülebilir üretim altyapısı, fide, zerzevat, meyve ve süs bitkilerinde kesintisiz üretim. "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı"nda Organize Tarım Bölgeleriyle üretimi büyütmeye devam ediyoruz" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı

Bolu’da sürücülere rekor ceza: 8 milyon lira

Bolu’da bir haftada 3 bin 119 araç ve şoföre 8 milyon 533 bin 34 lira idari para cezası uygulandı, 210 araç trafikten men edildi.
Bolu’da İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından 19-25 Mayıs 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen trafik kontrollerinde bin 486 uygulama noktasında toplam 37 bin 406 araç ve şoför denetim edildi. Yapılan denetimlerde sürat ihlali yaptığı tespit edilen bin 321 araç ve şoföre ceza kesildi. Ayrıyeten, 195 aracın periyodik muayenesinin yapılmadığı, 395 şoförün emniyet kemeri takmadığı ve 72 kişinin ise şoför dokümanı olmadan araç kullandığı belirlendi. Mecburî mali sigortası bulunmayan 32 araç da trafikte tespit edildi. Kontroller sonucunda kurallara uymayan 3 bin 119 araç ve şoföre 8 milyon 533 bin 034 lira fiyatında idari para cezası uygulandı. 210 araç ise trafikten men edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.