MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Nur: Erken Seçim Hayırlı Olsun

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Nur: Erken Seçim Hayırlı Olsun

Yayın: 24.08.2015 10:21
Paylaş:
A+ A-

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, AK Parti’nin yaptığı koalisyon görüşmelerinden olumlu bir netice çıkmaması üzerine yapılacak erken seçinin hayırlı olmasını söyledi.

Gittikçe tırmanan terör olaylarının, kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, saldırılarda yaralananlara acil şifalar, şehit olanlara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.

Nur, “7 Haziran seçimlerinin ardından, Millet İradesi doğrultusunda oluşan Meclis aritmetiğinden bir hükümet çıkarmak için samimi ve iyi niyetle gayret edilmesi gerektiğini ifade ederek, istikrar adına tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunmuş, bütün iyi niyet ve gayrete rağmen bir koalisyon kurulamaması durumunda, elbette yeni bir seçim yapılmasının doğal sonuç olacağını ifade etmiştik. Siyasi partilerin, yetkili kurullarında ve karşılıklı görüşmeleri neticesinde, şu ana kadar bir koalisyon hükümeti kurulamaması kararları kendi takdirleridir. Bu durumda, teorik olarak başka bir koalisyon alternatifi hala ortada olsa da, muhtemel gidiş yeni bir seçime doğrudur. Tekrar milletimizin hakemliğine başvurularak yeni bir seçime gidilmesine saygılı olduğumuzu belirtiriz. Beklentimiz, hızla yeni bir seçim için karar sürecinin, öncelikle meclisin kendi dinamikleri içerisinde gerçekleşmesidir” dedi.

Muhtemel yeni seçim sürecinde de istikrarın bozulmaması için, her türlü tedbirin alınmasının gerektiğini dile getiren MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur 1 Kasım’da yapılacak seçim sonucunun hayırlı olmasını diledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da keneye karşı 33 bin 314 büyükbaş hayvan ilaçlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'da kene ile mücadele çalışmaları kapsamında 33 bin 314 büyükbaş hayvanın ilaçlandığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, yaptığı yazılı açıklamada, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) neden olan keneye karşı çalışmaların Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Büyükbaş hayvanların, muhtarlıkların ve bazı çiftçilerin de desteği sağlanarak, riskli yerler başta olmak üzere ücretsiz olarak ilaçlandığını aktaran Angın, çevre kirliliğine yol açması ve doğada faydalı canlılara da zarar verebilmesi nedeniyle mera ve benzeri açık alanların ilaçlanmasının önerilmediğini vurguladı.

Angın, çiftlik hayvanlarında yapılan bu ilaçlı mücadele çalışmalarının temel amacının kenelerin biyolojik üreme zincirini kırarak popülasyonunu mümkün olduğunca azaltmak olduğunun altını çizerek, “Doğada çok geniş alanlarda bulunan, larva, nimf ve ergin evreleri, beslenmek için tavşan, kirpi ve yerden beslenen kuşlar gibi yabani hayvanlar ile evcil hayvanları tercih eden ve hızlı üreyebilen kenelerin herhangi bir mücadele yöntemiyle tamamen yok edilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Sıcak mevsimlerde insanlara kene tutunması vakalarının artması nedeniyle kenelerin bulunabileceği alanlara gidildiğinde dikkatli olunması gerektiğine dikkati çeken Angın, en etkili korunma yönteminin kişisel korunma tedbirleri olduğunu belirtti.

Kırsal ve ormanlık alanlardan dönüşte vücutta kene yönünden mutlaka kontrol yapılması gerektiğine işaret eden Angın, kene tespiti durumunda sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini kaydetti.

Angın, çiftçilerin, yaz mevsiminde tarlada çalışma saati olarak, kenelerin hareketsiz veya en az hareketli oldukları, sıcaklığın 15 derecenin altında olduğu zaman dilimleri olan sabah 05.00-10.00 arası ve akşam 17.00-20.00 saatleri arasını tercih etmelerinin faydalı olacağını belirtti.

Muhammet Angın, ilaçlama çalışmalarının İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince 4-6 haftalık periyotlarla devam edileceğini sözlerine ekledi.