Kardemir’den Üniversiteye Yer Tahsisi

Kardemir’den Üniversiteye Yer Tahsisi

Yayın: 28.08.2015 10:38
Paylaş:
A+ A-

Üniversite-sanayi işbirliğinde model olan Karabük Üniversitesi-KARDEMİR A.Ş. işbirliğini bugün bir adım daha ileri taşıyarak KARDEMİR A.Ş. Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için yer tahsisinde bulundu.

KARDEMİR A.Ş. Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Dünden Bugüne KARDEMİR’ belgeselinin izlenmesiyle başlayan programa Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık, Enstitü Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yasin Kanbur ve Yrd. Doç. Dr. Erkan Koç, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur ve akademisyenler katıldı.

Karabük Üniversitesi’nin fiziki büyümesine odaklanan bu işbirliğini daha nitelikli hale getirecek olan çalışmalara 2010 yılından itibaren başlanmış üniversitede yapılacak olan bilimsel çalışmaların katma değere dönüştürülerek KARDEMİR A.Ş.’de ticarileştirilmesi, öğretim üyelerinin her zaman eksikliğini hissettiği uygulama sahasına kavuşturulması ve böylelikle, teorik ve uygulama çalışmalarının bir arada yürütülmesi amaçlanmıştı. Yararlı sonuçlar veren bu işbirliği her geçen gün artarak devam etmekle birlikte bu doğrultuda KARDEMİR A.Ş. Karabük Eğitim ve Kültür Merkezi’nde Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için yer tahsisinde bulundu.

Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında KARDEMİR A.Ş. tarafından Eğitim ve Kültür Merkezi Binasında Karabük Üniversitesi Öğretim Üyelerinin kullanması için baret, iş önlüğü ve iş ayakkabısı ile projeksiyon, akıllı tahta ve bilgisayar ekipmanlarının yer aldığı çalışma odası tahsis edildi.

Konuya ilişkin olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat KARDEMİR A.Ş.’ye özellikle KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz’a kendilerine tanıdığı olanaklardan dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Türkiye genelinde Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneğini sergilediğimizi düşünüyorum. Burada üniversite olarak talep eden biziz. Bize kapılarını sonuna kadar açtığı için KARDEMİR A.Ş.’ye ve KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz. Bizde aynı şekilde üniversitemizde kendilerine bütün olanakları açıyoruz. İnşallah birlikte daha güzel günler göreceğiz ve güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

Rektör Polat’ın açıklamasının ardından konuşan KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, “1976 yılında mühendis oldum. O gün bugündür Üniversite-Sanayi işbirliği konuşulur duyarım. İmkânlarım ölçüsünde Üniversite-Sanayi işbirliğinin başlaması ve yaşaması için katkıda bulunmaya çalıştım. Ama hiç bugün olduğu kadar yakın olduğumuzu hatırlamıyorum. Bugün görüyorum ki gerçekten Karabük, 46 bin öğrencisi olan Karabük Üniversitesi ile 3500 çalışanı bulunan Türkiye’nin ilk Entegre Demir Çelik Fabrikası KARDEMİR A.Ş. ile iç içe. Bugün bu birlikteliğin çok güzel bir örneğini veriyoruz. Demek ki istenince olabiliyormuş KARDEMİR A.Ş.’nin tesisleri Üniversitemize açık ve biliyoruz ki Üniversitemizin tesisleri de KARDEMİR A.Ş.’ye açıktır. Özellikle aradaki en önemli bağlantı olan Demir Çelik Enstitüsü ’de bu birlikteliğe bundan sonra çok önemli katkılarda bulunacaktır. Her geçen gün artarak bu işbirliğini gerçek manada Üniversite-Sanayii işbirliğine dönüştürüyor olacağız. KARDEMİR A.Ş. mühendisleri Demir Çelik Enstitümüzdeki hocalarımızla birlikte araştırma geliştirme çalışmalarında bulunurken eş zamanlı olarak da fabrikamızda proje yapıyor olacaklar. Benzer şekilde hocalarımız da tesislerimizde benzer faaliyetlerde bulunacaklardır. İnşallah buradan bu birliktelikle özelliklede Türkiye demir çelik sanayi sektörüne çok önemli katkılarda bulunacağımızı düşünüyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.