MHP’de Aday Adaylık Süreci Başladı…

MHP’de Aday Adaylık Süreci Başladı…

Yayın: 02.09.2015 10:42
Paylaş:
A+ A-

1 Kasım tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi siyasi partilerde başlayan hareketlilik sürerken, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, Milletvekili aday adaylığı sürecinin başladığını ve sürenin 6 Eylül Pazar günü sone ereceğini belirterek, aday adaylarından müracaatları esnasında parti olarak Bin TL ücret alınacağını ifade etti.

MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, partilerinde Milletvekili aday adaylığı sürecinin 1 Eylül tarihi itibariyle başladığını belirterek, bu sürenin 6 Eylül tarihinde sona ereceğini ve aday adaylarından Bin TL ücret alınacağını bildirdi.

Parti İl binasında konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, ilk olarak 7 Haziran seçimlerinin ardından bugüne kadar olan sürede hükümet kurma çalışmaları ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, erken seçimi MHP’nin istemediğini AK Parti’nin istediğini ve bunun da yapılan görüşmeler esnasında ortaya çıktığını ifade etti. AK Parti’nin kendilerine seçim Hükümeti önerdiğini ve Genel Başkanlarının da bunu kabul etmediğinin altını çizen İl Başkanı Burhanettin Arslan, bu konuda kamuoyuna sanki MHP erken seçimi istemiş gibi bir algı oluşturulduğunu, ancak bunun böyle olmadığını Türk halkının bildiğini söyledi.

Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, gelinin noktada bunun açık bir şekilde ortaya çıktığını belirterek, “Karabük Halkı ve Türk Milleti şunu iyi bilsin biz asla ve asla Hükümetten kaçmadık, onların dediği erken Hükümetine ve azınlık hükümeti kurulmasına karşı olduk. Nedeni de Güneydoğu’da güvenlik tedbirlerinin alınmaması, anarşik olayların tekrar ortaya çıkmasıdır” dedi.

DÜN BAŞLAYAN SÜREÇ 6 EYLÜL’DE SONA ERECEK
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde partilerinden Milletvekili aday adayı olacakların müracaat süresinin 1 Eylül tarihi itibariyle başladığını ifade eden İl Başkanı Burhanettin Arslan, müracaat tarihinin 6 Eylül tarihinde sona ereceğini belirterek, “1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerle ilgili Genel Merkezimizin bir takvimi var. Milliyetçi Hareket Partisinde aday adaylığı süreci 1 Eylül’de başladı, 6 Eylül Pazar günü sona erecek. Bu tarihe kadar kim Milletvekili aday adayı olmak istiyorsa şartları taşıyanlar ilk önce bize daha sonra Genel Merkeze müracaatlarını yapacaklar. Müracaatta; Genel Merkeze hitaben aday adayının kendi el yazısı ile yazdığı başvuru dilekçesi, Aday Adayı Formu, (Genel Merkezde doldurulacaktır), TC kimlik numaralarını da gösteren Nüfus Cüzdanı fotokopisi (2 adet), öğrenin belgesi fotokopisi (2 adet), Cumhuriyet Savcılığından alınan adli sicil kaydı belgesi (sabıka kağıdı) ve adli sicil kaydı bulunanların ilgili mahkemeden alınacak memnu hakların iadesi kararı (2 adet aslı) 31 Ağustos 2015 tarihi ve sonrası itibariyle alınmış olacaktır. Öz geçmişi, (Elektronik ortamda yazılarak [email protected] adresine gönderilecek), Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, Dört adet vesikalık fotoğrafı, Kamu görevlilerin için istifa dilekçesinin alındı belgesi, parti yöneticilerinin ise istifa dilekçelerinin fotokopisi istenmektedir.

ŞUANDA ÜÇ KİŞİNİN ADI GEÇİYOR

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan; şu ana kadar aday adaylığı müracaatını yapacak için üç kişinin olduğunu belirterek, Şu ana kadar Partimize Osman Aydın, Mustafa Dursun, Ayhan Akbaş aday adaylığı müracaatını yapacaklar. Bu adaylardan sadece Osman Aydın’ın Genel merkeze müracaat ettiğini biliyorum. Mevcut Milletvekili Durmuş Yalçın’da Genel Merkezin tavrına göre aday olacak. Kendisi bize Genel Merkeze gideceğini, Genel Merkezin kendisine aday ol derse aday olacağını söyledi” dedi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. sayın başkanım,

    Ovacık belediye başkanının istifa etmesini siz istediyseniz çok yanlış yapmışsınız. Yok eğer siz istemediyseniz ve bunu da kendisine belirtmenize rağmen kendisi istifa etmişse ben onun aday adaylığını bile kabul etmem.

  2. MHP nereye gidiyor.

    Ülkenin bu zor şartları altında MHP’nin hiç bir görevi kabul etmemesi veya kamuoyuna öyle lanse edilmesi kimin suçu?
    Dört temel şart zaten bölücü terör örgütü yandaşları ve Cumhuriyet düşmanlarının dışında herkesin temel ilkesi. Zaten AKP’nin %9 oy kaybı da bu temel ilkelere sahip çıkmaması değil mi? Şimdi bunun farkına varınca Milliyetçi oyların peşine düştü. Çünkü Kürtlerden ümidini kesti ve vurma kararı aldı.
    Peki Başkanım, MHP lideri Padişahlıkla Cumhurbaşkanını suçlarken, kendi ne yapıyor?
    Sinan Oğan’ı kendi memleketi Iğdır, Oy birliğiyle suçsuz bulurken, o yönetimi görevden alıyor. Meral Akşener’in önünü kesiyor, MHP’nin kurucusu ve babasıyla o acı günleri beraber yaşamış oğlunu hiçe sayıyor. Ben bilirim, ben dava adamıyım, yanımda olmayanlar hain, diyor. Bu nedir? Ne farkı var Cumhurbaşkanımızdan o zaman?
    Ne mi yapmalıydı?
    Eğer memleketin bekası adına hükümete girilmesi kabul edilseydi ve o ilkelerle Hükümet çatısı altında devam edilseydi ve de kamuoyuna bu şekilde lanse edilseydi, bakın neler olurdu.
    İnanın CHP’ye yaptığını MHP’ye yapacak hükümeti kurmayacaktı. Onların derdi tek başına iktidara gelene kadar seçime gitmekti. Bunun Tüm Türkiye farkında ama MHP Lideri dışında.
    Liderlik vasıf ister, artı ve eksileri terazide görme kabiliyeti ister, önceden hamle kabiliyeti ister. Bunlar yoksa ne hakkı var sayın Bahçeli’nin, Türk Milliyetçilerini temsil etmeye.
    Yazın bu notu Başkanım, Sayın Vergili de aday olsa Karabük’te hüsran olacak MHP. Bu kadar mı küstürülür seçmen? Kime sorsam isyanlarda, bu liderlik cuntasıyla nereye kadar?
    İstediğiniz yorumu yapın, istediğiniz savunmayı yapın, battıktan sonra hiç bir anlamı yok?
    Mazeret, başarının yerini hiç bir zaman almamıştır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.