Rektör Polat, inşaat alanlarında incelemelerde bulundu

Rektör Polat, inşaat alanlarında incelemelerde bulundu

Yayın: 15.11.2018 20:44
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinde, toplamda 100 bin metre kare kapalı alana sahip olacak başta Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı, Öğrenci İşleri Merkezi ve 1000 kişi seyirci kapasiteli spor kompleksi olmak üzere inşaatlara hızla devam ediliyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yapımı devam eden inşaatları tek tek gezerek incelemelerde bulundu.

İlk olarak Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yanında yapımı devam eden, Mühendislik Fakültesi Laboratuvar Binası inşaatını gezen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, inşaatın durumu hakkında bilgi aldı.

Mühendislik Fakültesi yanına modern laboratuvar binası yapılıyor

Mühendislik Fakültesi binası yanında yapımına devam edilen laboratuvar binası, 22 bin m2’lik alan üzerine inşa ediliyor. Bir blok ve zemin artı dört kattan oluşan binada 72 adet laboratuvar, okuma salonu, kafeterya, seminer salonları, toplantı salonları, öğretim elemanı odaları ve kapalı otopark yer alacak.

Orta kısmında öğrencilere sosyal yaşam alanı sağlanacak olan laboratuvar binasında ayrıca, deprem ve malzeme laboratuvarı, temiz odalar ve yarı anekoik laboratuvarı ( ses yalıtımı ve gürültü giderimi ), plastik ve şekil verme laboratuvarı, kaynak atölyesi ve aşınma laboratuvarı, raylı sistemler laboratuvarı gibi az sayıda üniversitede yer alan, yapımı özel bir bilgi ve maliyet gerektiren laboratuvarlar da yer alacak. İnşaatı hızla devam eden laboratuvar binasının, yapılan sözleşme gereği 2020 yılının ilk döneminde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kütüphane ile Mühendislik Fakültesi arasına spor kompleksi yapılıyor

Karabük Üniversitesi Kütüphanesi ile Mühendislik Fakültesi arasındaki alanda 1000 kişilik seyirci kapasiteli, tek blok ve 3 kattan oluşan spor kompleksi inşaa ediliyor. Haziran ayında inşaatına başlanan ve 2019’un ikinci yarısında bitmesi beklenen spor kompleksi 5 bin 600 metre kare kapalı alana ve 3 bin metre kare teras alanına sahip olacak.
Bodrum katında basketbol ve hentbol sahası ile çok amaçlı salonun yapılacağı kompleksin zemin katında voleybol ve basketbol sahası ile antrenman salonu, teras katında ise iki adet halı saha ve iki adet yarım basketbol sahası bulunacak.

Yeni Öğrenci İşleri Merkezi’nin temeli atıldı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası yakınında bulunan ve temeli Kasım ayının başında atılan yeni Öğrenci İşleri Merkezi binasının inşaatını da gezen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, burada da inşaatın durumu hakkında bilgiler aldı.

Bin 512 metre karelik alan üzerine inşa edilecek olan ve içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü birimlerinin yer alacağını binanın 25 Ağustos 2019’da faaliyete geçmesi bekleniyor.

İktisadi ve İdari Bilimler ile İlahiyat Fakültesi’nin karşısına yapılan yeni Öğrenci İşleri Merkezi binasında ayrıca seminer salonları, kütüphane, 15 adet derslik, stüdyolar, bilgisayar laboratuvarı, kantin, kırtasiye, sığınak ve depo da bulunuyor.

Mühendislik Fakültesi Öğrenci Otoparkı yapılıyor

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, stadyumun üst kısmında yapımı devam eden Öğrenci Otopark alanını da gezerek bilgiler aldı. Bir ay içerisinde kullanıma açılacak otoparkın bin araçlık kapasitesi bulunuyor.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü ile Safranbolu ve diğer yerleşkelerde yapımına devam eden binaların tamamlanmasıyla birlikte Karabük Üniversitesi toplamda 100 bin metre karelik yeni kapalı alana sahip olacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

StarGate ve Aktif Portföy, PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – StarGate Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Cihat Durmuş, Türkiye'nin oyun endüstrisinin gelişimi noktasında önemli bir kaldıraç olacağına inandıklarını belirterek, “Fonumuz yerel ve global tüm yatırımcılara açık bir fon olacak. Özellikle global yatırımcıların bu endüstriye olan ilgisini fonumuz aracılığıyla ülkemize getirmeyi öngörüyoruz.” dedi.

Dijital oyun endüstrisindeki girişimcilere destek verecek olan PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun (GYSF) tanıtım toplantısı StarGate'in Maslak'taki merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan StarGate CEO'su Mustafa Cihat Durmuş, dijital oyun endüstrisinin ülke ekonomilerini besleyen en güçlü endüstrilerden biri haline geldiğini söyledi.

Dünya üzerinde 3 milyar kişinin dijital oyun oynadığını kaydeden Durmuş, bu oyunların ekonomiye kazandırdığı değer 185 milyar dolar olduğunu 2026 yılında bu pazar payının 206 milyar dolar olmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Durmuş, Türkiye'nin, gerek oyuncu sayısı gerekse geliştirici sayısıyla global pazardan ciddi bir pay almayı başardığını aktardı.

Türkiye'de dijital oyunun yatırım yapılana alanların başında geldiğini ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

“Avrupa'da 2023 yılında yatırım anlaşmalarında işlem hacmi bakımından beşinci, işlem sayısı olarak birinci sırada yer aldık. Dünyada ve Türkiye'de giderek büyüyen oyun endüstrisi artık bacasız dev bir ekonomi. Biz de hızla büyüyen bu endüstride hızla büyüyen yatırımcı, yayıncı ve potansiyel iş ortaklarını bir araya getirmek amacıyla StartGate'i 200 milyon liralık bir yatırımla kurduk.

Ülkemizde 5 yıl içinde 3 unicorn çıkarma hedefiyle çıktığımız bu yolda, gururla belirtmeliyim ki kuruluşumuzun birinci yılı dolmadan kurmuş olduğumuz ekosistem yapımız sayesinde önemli bir yol kat ettik. Oyun endüstrisinin büyümesi ve gelişmesi için de Aktif Portföy ile stratejik bir iş birliğine imza atarak PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurduk. Fonun, Türkiye oyun endüstrisinin gelişimi noktasında önemli bir kaldıraç olacağına inanıyoruz. Fonumuz yerel ve global tüm yatırımcılara açık bir fon olacak. Özellikle global yatırımcıların bu endüstriye olan ilgisini fonumuz aracılığıyla ülkemize getirmeyi öngörüyoruz.”

– “PlayGate'in 750 milyon lira büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz”

Durmuş, dijital oyun alanındaki yatırımların ciddi kazanç getirdiğini ve yatırımcıların da yatırımlarını doğru bir kanalla güçlü oyunculara yapmak istediğini belirtti.

PlayGate GYSF'nin, StarGate'in endüstri gücünü de arkasına alarak çoklu katılım sayısı ile bölgenin en büyük yatırım fonu olacağına inandıklarını vurgulayan Durmuş, “Fon büyüklüğümüzün orta vadede 750 milyon lira büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Aktif Portföy Genel Müdürü Yasin Atikler de Aktif Bank iştiraki Aktif Portföy olarak, girişimcilik ekosistemini desteklemeyi ve yeniliklere öncülük etmeyi önemsediklerini söyledi.

Türkiye için çok önemli olduğuna inandıkları oyun endüstrisinin PlayGate GYSF ile ivme kazanacağına inandıklarını kaydeden Atikler, bu işbirliğinde emeği geçen StartGate ekibine teşekkür etti.

Toplantıya StarGate CEO'su Mustafa Cihat Durmuş ve Aktif Portföy Genel Müdürü Yasin Atikler'in yanı sıra, StarGate Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammed Faruk Durmuş, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, bazı şirket çalışanları ve davetliler katıldı.

Büyüklüğünün 750 milyon liraya ulaşacağı öngörülen PlayGate GYSF ile başarı potansiyeli olan dijital oyun ve oyun teknolojileri girişimcilerine yatırım yapılması amaçlanıyor.