Zeki Çaylı MHP’den Aday Gösterildi

Zeki Çaylı MHP’den Aday Gösterildi

Yayın: 31.12.2018 23:58
Paylaş:
A+ A-

Yenice ilçesi Belediye Başkanı Zeki Çaylı, AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından MHP’den Yenice Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

MHP, belirlenen 402 adayını daha bugün açıkladı. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise MHP’den aday gösterildi. Çaylı, bir süre önce AK Parti’den ihraç edilmişti. Adaylığının açıklamasının ardından açıklama yapan Çaylı, “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi’ne başvurumuz olumlu neticelenmiştir. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a, Teşkilat İşleri Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a, MHP Karabük İl Başkanımız Dr. Adem Kar ve yönetime, MHP Yenice İlçe Başkanımız kardeşim Ergün Karakırık ve yönetime, bu süreçte yanımda ve yakınımda olan çalışma arkadaşlarıma, bizi hiç ama hiç yalnız bırakmayan saygıdeğer Yeniceli hemşehrilerime, basınımızın güzide temsilcilerine çok ama çok teşekkür ediyorum. İnşallah saygıdeğer halkımızın teveccühü ile halkın başkanı, hizmetin başkanı, Yenice’nin başkanı olmayı sürdüreceğiz. Yenice bize, biz saygıdeğer halkımıza emanetiz” dedi.

Öte yandan, MHP Bartın’ın Amasra ilçesinde Asım Soydan, Ulus ilçesinde Sevgi Ünal’ı aday gösterdi. Karabük’te ise Eflani ilçesinde Hüsnü Akın, Eskipazar ilçesinde Hüseyin Dönmez ve Yenice ilçesinde Zeki Çaylı aday gösterildi.

MHP, Zonguldak’ta da Beycuma beldesinde Erdinç Bıçakçı, Elvanpazarcık beldesinde Erdem Akgöz, Karaman beldesinde Cevdet Aladağ, Gümeli beldesinde Şinasi Bilgen, Filyos beldesinde Kıvanç Cankurt, Karapınar beldesinde İsa Yurtseven, Nebioğlu beldesinde Fatih Yıldırım, Perşembe beldesinde Semih Aydın, Saltukova beldesinde Ersin Aksoy, Çaydeğirmeni beldesinde Kerim Pilavcı, Bakacakkadı beldesinde Ramazan Aydemir, Gülüç beldesinde Atilla Tarık Semiz, Kandilli beldesinde Tuncay Aydın, Ormanlı beldesinde Tacettin Aldırmaz, Çatalağzı beldesinde Yavuz Palabaş, Gelik beldesinde Fahrettin Kavşur ve Muslu beldesinde Fatih Acar’ı aday gösterdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atık ahşaplardan ürettiği maketlerle geçmişi yaşatıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – BEŞİR KELLECİ – Usta öğretici Ercan Okumuş, Bayburt'taki atölyesinde geçmişte kullanılan tarım aletleri, taşıt, yapı ve gündelik eşyaların maketlerini üretiyor.

Bayburt Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Okumuş, resim öğretmenliği bölümü mezunu olmasına karşın el yatkınlığı nedeniyle evinin bodrum katında oluşturduğu hobi atölyesinde atık ahşap parçaları kullanarak çeşitli maket ve süs eşyaları yapmaya başladı.

Çevresinden gelen talep nedeniyle hobisini mesleğe dönüştüren Okumuş, 4 ay önce atölyesini, kiraladığı 25 metrekarelik dükkana taşıdı.

Okumuş, Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde sipariş üzerine ceviz, kavak, kiraz, çam ağacından at arabası, traktör, kamyon, gündelik eşya, ev, iş yeri ve camilerin maketlerini yapıyor.

Kalem, cımbız ve bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak şekil verdiği ve çaydanlık, soba, radyo, televizyon gibi eşyaların minyatürlerini de yapan Okumuş, bunları modellediği mekanlarda detay olarak kullanıyor.

Okumuş, siparişlerin yanı sıra hazırladığı kendine özgü ürünleri ve süs eşyalarını, sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satıyor.

– “Onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum”

Ercan Okumuş, AA muhabirine, 4 yıl önce evinin bodrum katında atık ahşapları sanat eserine çevirebilmek için hobi atölyesi oluşturduğunu söyledi.

Daha sonra çevresinden gelen siparişler üzerine hobisinin mesleğe dönüştüğünü anlatan Okumuş, “Yoğun istek olunca yeni bir atölye açmaya karar verdim. Özellikle eşimin destekleriyle burayı açtım. Çevremdekilerin yanı sıra sosyal medyada yaptığım işleri görenler atalarından, dedelerinden, babalarından kalma evlerin, tarım aletlerinin veya gündelik eşyalarının maketlerini istiyor. Ben de onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum.” dedi.

Ahşabı şekillendirip küçük parçalar haline getirerek birleştirmenin zaman, emek ve sabır istediğini ifade eden Okumuş, “Malzemenin temelini daha çok marangozların atıl olan küçük tahta parçalarından oluşturuyorum. Ceviz, kiraz, çam, kavak ağacı parçalarını küçük el aletleriyle şekillendirerek maketleri yapıyorum. Mesleki olarak görsel sanatlar öğretmeni olduğum için yaptığım maketleri birer sanat eserine çevirmeye özen gösteriyorum.” diye konuştu.

Okumuş, yöre insanının daha çok çiftçilikle uğraştığı için babalarından kalma tarım aletleri veya kullandıkları taşıtların maketlerini yapmasını istediklerini dile getirdi.

Müşterilerinin hatıralarını en iyi şekilde canlandırmaya çalıştığını aktaran Okumuş, “Bunu isteyen kişiler bana fotoğraflarını getiriyorlar, ben de onları ölçeklendirerek ahşap maketlerini yapıp teslim ediyorum. Bunları sahiplerine verdiğimde yüzlerindeki gülümseme, heyecan onların hatıralarını birebir canlanıyormuş gibi yaşattığı hissiyat beni de mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.