Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 18:21 tarihinde yayınlandı
0

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

Karabük Belediyesi tarafından, şehrin kültürel mirasına yeniden kazandırılması hedeflenen Yenişehir Açık Hava Sineması projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Uzun yıllar Karabük halkının sosyal yaşamında önemli bir yere sahip olan sinema alanının restorasyonu için yapılan ihale, 10 milyon 666 bin TL bedelle sonuçlandı.

Proje çerçevesinde toplam 1912 metrekarelik alan baştan sona yenilenecek.

Açık hava sinemasına uygun şekilde oturma düzeni ve peyzaj çalışmaları yapılacak alana nostaljik dokunuşlarla birlikte modern konfor standartları kazandırılacak.

Projede yer alan 30 metrekarelik büfede günümüz koşullarına uygun hale getirilecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Yenişehir Açık Hava Sineması, Karabük’ün kolektif hafızasında önemli bir yer tutuyor. Yıllar boyunca hemşehrilerimizin bir araya gelip ortak anılar biriktirdiği bu alanı yeniden hayata geçiriyoruz. Burası yalnızca bir açık hava sineması olmayacak; kültürel etkinliklerin, kitap okumaların ve sosyal buluşmaların merkezi haline gelecek. Karabük’ümüze hayırlı olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin