Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.02.2019 21:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Özelinde 70 civarında olan ve ikinci el otomobil alım/satımı yapan OTO GALERİLERİ için yeni uygulama dün başladı ve uygulama gereğince, ”Bu işi yapacak firmaların Yeterlilik ve Yetki Belgesi sahibi olmaları gerektiği..” üzerinde fikirler verilerek “Bu anlamda Karabük’te bu Belgeleri temin edecek Oto Galeri Sahibi gerçekten çok azdır.Aslında uygulama 1 yıl önce çıkartıldı ve dün itibarı ile süreç başladı..” görüşleri dile getiriliyor.

Bilindiği gibi OTO GALERİSİ açabilmek amacı ile çok geniş “İşyeri mekanı isteniyor,altında veya üstünde konut olmaması başta olmak üzere birçok kriter getirilmiş bulunuyor.Ayrıca bu işi yapacak olan insanlar içinde sınavlar düzenlendi ve bu sınavlardan başarı ile çıkanlar Oto Galerisi sahibi olabilecekler.Karabük’te İkinci El Otomobil satışı yapılan yerler çok azalacaktır.Bunun hem ticaretin durgunluğu ile hem de istenilen belgeler ve mekanlarla çok yakından ilgili var..” şeklinde değerlendirmelerde yapılıyor.

Bu arada,konu ile ilgili kişiler “Geçen yıl çıkan yasal düzenleme ile bizlere 1 yıl ek süre verilmişti.Bu süre içerisinde gerekli hazırlıkları yapmamız ve gerekli eksikliklerimizi tamamlamamız istenmişti.Şimdi görüyoruz ki,örneğin Karabük’te,düzenlemesi yapılan yasaya uyabilecek 5 veya 6 Firma ancak çıkar.O nedenle belirli bir sürenin daha verilebileceğini tahmin ediyoruz..” görüşlerini dile getiriyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)