13 Kişinin Yaralandığı Kavga Kameralara Yansıdı

13 Kişinin Yaralandığı Kavga Kameralara Yansıdı

Yayın: 17.10.2015 12:33
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan ve 13 kişinin yaralandığı kavganın görüntüleri ortaya çıktı. Amatör kameraya yansıyan görüntülerde tarafların birbirlerine acımasızca vurdukları görülüyor.

Olay, akşam saatlerinde Tüccarlar İş Merkezi’nde meydana geldi. Karabük’te faaliyet gösteren inşaat firması sahipleri Ekrem K. ile Mahmut S. arasında 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan bir arsa yüzünden anlaşmazlık çıktı. Taraflar aralarında çıkan anlaşmazlığı çözmek için Mahmut S.’nin ofisinde buluştu. İkili arazi yüzünden tartışmaya başladı. İki tarafın yakınlarının da dahil olduğu tartışma kavgaya dönüştü. Sopaların kullanıldığı kavgada Ekrem K. ile yakınları Murat, Behran, Alparslan, Hasan, Mehmet Nuri, Mehmet ve Fatih K. ile Mahmut S. ve yakınları Sebahattin, Cemil, Celal ve Feyyaz S. yaralandı.

BİRBİRLERİNE ACIMADAN VURDULAR

Görüntülerde ellerinde sopa bulunan kalabalık bir grubun iş hanının ortasında birbirlerine acımasızca vurması yer alıyor. Cep telefonu tarafından çekilen görüntülerde, bazı şahısların ellerinde sandalyeler de gözüküyor. Tarafları ise kimsenin ayıramadığı görülüyor. Kavganın ardından iş merkezinden ayrılan şahısların dükkana taş ve sopa atması da kameraya yansıdı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.