1. Satranç Turnuvası Yapıldı

1. Satranç Turnuvası Yapıldı

Yayın: 02.07.2019 23:37
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Satranç Federasyonu ve Eflani Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 1. Eflani Göl Satranç Turnuvası yapıldı.

Eflani Ortakçı göletinde düzenlenen turnuvada ilk tur öncesi, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul sembolik hamle yaptı.

Sekiz ilden 100 sporcu misafirlerle birlikte 250 kişinin katıldığı turnuva, 4 kategoride gerçekleştirildi. Turnuvaya Ankara Zonguldak Bolu Çankırı İstanbul gibi civar illerden sporcular, Eflani Kaymakamı Sinan Aşcı, Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar katıldı.

Organizasyonda, açık kategoride Osman Ünal, 12 yaş kategorisinde Ahmed Etka, 10 yaş kategorisinde Yağız Eymen Açıkgöz ve 8 yaş kategorisinde Ayberk Cavit Akdere birinci oldu. Her kategoride 1.ye 150 TL 2. Ye 100 TL. 3 ye 50 TL 4 ile 10. arasında derece elde eden sporculara 20 TL ayrıca her kategoride ilk 10 dereceyi elde eden sporcular madalya verildi.

Dereceye girenlere ödül ile madalyaları, İbrahim Ertuğrul ve federasyon yetkilileri tarafından verildi. Eflani Belediye Başkanı Ertuğrul, ‘Turnuvanın ilkini gerçekleştirdik, katılımın yoğun olmasından dolayı mutlu olduk. Organizasyonu geleneksel hale getirmeyi istiyoruz’ dedi.

Ayrıca Topluma sosyal mesaj verebilmek adına Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Bağımlılık konulu (sigara, uyuşturucu ve davranış bozukluğu gibi) sunum yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da fakülteye gitmek için servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin minibüslerde yer bulamadıkları için servis kiraladıkları ifade edildi.

Servisin önünün minibüs sürücüleri tarafından kesilerek servis şoförü ve öğrencilerin tehdit ve hakarete uğradıkları, darbedildikleri yönünde sosyal medyada haberler yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haberlerle ilgili olarak servis şoförü ve darbedilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D, K.D, H.S. ve S.Y. hakkında Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili Valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır.”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da sosyal medya hesabından olay sırasında çekilen video ve yaralanan öğrencinin fotoğrafını paylaşarak, “Öğrencilerimize yapılan bu saldırganlığı şiddetle kınıyor, bu konuda her türlü önlemin alınacağının bilinmesini istiyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman evlatlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.