Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.01.2020 19:31
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti Eflani İlçe Başkanlığına yeniden kurucu İlçe Başkanı Halil İbrahim Bulut atandı.

Bilindiği gibi İyi Parti kurucu İlçe Başkanı Halil İbrahim Bulut 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İyi Parti Eflani Belediye  Başkan Adayı olmuş. Görevi ilçe sekreteri Mustafa Özsoy almıştı.

Dursun Doğan Yönetimindeki İl Teşkilatına giren Mustafa Özsoy’dan sonra Eflani İlçe Başkanlığı boş kalmıştı. İyi Parti Genel Merkezi tarafından kurucu İlçe Başkanı Halil İbrahim Bulut’u yeniden Eflani İlçe Başkanlığına atandı.

Genel Merkez Yetkililerine bu görevi yeniden kendisine layık gördükleri için teşekkür eden Halil İbrahim Bulut en kısa sürede Eflani İlçe Yönetim Kurulunu oluşturacağına söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ÇÖP KONTEYNERLERİNDE ÜÇ ÖĞÜN YAŞAM..!

Yayın: 02.05.2024 15:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştıran görüntüleri artmaya başladı. Bu durum, vatandaşların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.
Çöp karıştıran kişi veya kişilerin her gün belirli saatlerde belli çöp konteynerlerinin çevresinde olduğu görülüyor.
Vatandaşlar, bu durumun sadece bir yoksulluk belirtisi olmadığına inanıyor ve bu kişilere sosyal yardım ve psikolojik destek sağlanması gerektiğini düşünüyor. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının, bu konuda hassasiyetle harekete geçmesi ve çözüm bulması talep ediliyor.

Kısa süreli çözüm olarak da özellikle zincir “üç harfli” market ve süper marketlerin yanındaki çöp konteynerlerinin düzenlenmesi öneriliyor. İhtiyaç sahiplerine uygun bir şekilde sebze ve meyvelerin ayrı konulması, çözüm arayışlarının bir parçası olarak gösteriliyor. Çöpten yiyecek toplamak zorunda kalan insanların durumu ise derin bir üzüntü yaratıyor.
Çöplerin karıştırılması, hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşları bile etkilemeye başladı. Artık bu eylemler gizlenmeden, gözler önünde yapılmaya başlandı ve insan olmanın paradoksunu yaşatıyor. Bu durumun önlenmesi ve çözüm bulunması gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanıyor.
Karabük’te ve ilçelerinde son günlerde artarak yaşanan insanların çöpten yiyecek toplamak zorunda kalmaları, bu durumun nasıl önlenebileceği ve çözüm bulunabileceği üzerinde düşünülmesi gerektiğinin altını çiziyor. Artık insanların çöplerden değil, düzenli bir şekilde yardım alarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiği görüşü ön plana çıkıyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)