Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 01.03.2020 19:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel “Komşu İllerde görüldüğü söylenen Koronavirüs hastalığı Karabük ve İlçelerinde,kesinlikle yok,ayrıca herhangi bir olumsuz gelişmeye karşılık Sağlık İl Müdürlüğümüz gerekli  önlemleri alıyor..” açıklaması yaparken,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Camilerimiz başta olmak üzere,insanların  toplu olduğu alanları dezenfekte etmeyi sürdürüyoruz..” ifadelerini kullanıyor,Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı ise “Karabük’te henüz bir vaka görülmedi.Bayır Mahalle’de bulunan ve Fizik Tedavi Merkezi başta olmak üzere bazı sağlık konularında kullanılan Binayı Her ihtimali göz önüne alarak hazır hale getirdik..” bilgilerini verdi.

Bazı basın/yayın organlarında çıkan “Karabük’te koronavirüs hastalığı görüldü..” yolunda ki haberlere,kesin ve net bir yalanlama getiren Karabük Valisi Fuat Gürel “İlimizde böyle bir hastalık,kesinlikle,görülmemiştir.Komşu İllerin bazılarında birkaç vaka görüldüğü yolunda haberler geliyor,ancak Karabük’te böyle bir hastalık kesinlikle görülmemiştir..” yolunda açıklamalarda bulundu.

Vali Fuat Gürel,ayrıca,Karabük’te koronavirüs hastalığı görülmemiş olmasına karşın,her türlü önlemin alındığına da vurgu yaparak “İl Sağlık Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiştir ve bu hastalığa karşı bütün tedbirler hazırdır..” anlamında da bilgiler verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’de koronavirüs hastalığının önlenmesi amacı ile “Karabük Belediyesi olarak harekete geçtiklerine..” işaret ederek “Başta camilerimiz olmak üzere,çok geniş bir dezenfete çalışmasına girdik.Örneğin geçtiğimiz Regaip Kandili öncesinde bütün camilerimiz insanları rahatsız etmeyecek biçimde dezenfekte edildi,İlaçlandı.Yine insanların toplu halde bulunacağı mekanlarda dezenfekte çalışmalarımız sürüyor,bu manada yaptığımız çalışmalar bütün hızı ile devam edecek..” yolunda açıklamalar yaptı..

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı’da koronavirüs hastalığına karşı hazır olduklarını söyleyerek “Bütün önlemlerimizi aldık.Şu ana kadar Karabük’te bir hastalığa rastlamadık,ancak,her intimale karşı bütün tedbirlerimizi aldık,tamamladık..” şeklinde bilgiler verdi.

Konuya ilişkin Gazetemize bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı “Bayır Mahalle’de bulunan ve fizik tedavi verilen,psikolojik bir bölümü olan ve bazı konularda teşhis merkezi olarak kullanılan bir Binamız var.Eski Devlet Hastanesi’nin ek binası olarak kullanılıyordu.Burayı olası bir koronavirüs hastalığına karşı dizayn ediyoruz.Elimizde bu hastalığa karşı gerekli ilaç stokumuz var,karantina uygulamak için bütün ekipmanlarımız,elemanlarımız hazır ve bu manada hiçbir sıkıntımız yok..” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı,ayrıca,”Eğitim çalışmalarımız sürüyor/sürdürülüyor.Hem insanlarımıza,hem Resmi Dairelerde çalışan insanımıza,hem de Sağlık Personelimize gerekli tüm eğitim verildi.Toplantılar yaparak bu eğitimleri verdik,vermeye devam edeceğiz.Özetle,Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak koronavirüs hastalığına karşı kesinlikle hazırlıklıyız.Bütün önlemlerimizi aldık…” diyerek Kamuoyu’nu rahatlatıcı bilgiler verdi.

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Komiser yardımcısı 1800 nüfuslu ilçede açtığı spor kursuyla gençlere umut oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun 1800 nüfuslu Şenpazar ilçesinde geçen yıl çalışmaya başlayan İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Salman, gençler için basketbol ve sınavlara hazırlık kursları açtı.

Geçen yıl ilçede göreve başladıktan sonra öğrencilerin hem keyif alabileceği bir sporla uğraşmalarını sağlamak hem de öğrencileri spor becerisi gerektiren sınavlara hazırlamak için kolları sıvayan komiser yardımcısı, ilk önce görüştüğü aileleri ikna etti.

Valilik, emniyet ve milli eğitimden gerekli izinleri aldıktan sonra kurs açan Salman, Şenpazar Spor Salonunda haftada 3 gün 21 öğrenciyle çalışmalara başladı.

Mehmet Salman, AA muhabirine, gençlerden gelen olumlu geri dönüşlerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hakkari'de görev yaptığı dönemde bir basketbol takımı kurduğunu anlatan Salman, “Takımımız Hakkari'de şampiyon olup bölge şampiyonasına gitmişti. Geçen yıl burada çalışmaya başladıktan sonra bundan ilham aldım. Burada da çocukların boş vakitlerini geçirebilecekleri alanların yetersiz olduğunu görerek, gerekli izinleri alıp basketbol kursu açtık. Aynı zamanda çocuklarımızı polislik, bekçilik, üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine hazırlamak için bir parkur oluşturduk.” dedi.

Öncelikle gençlerin güzel vakit geçirmesini istediğini belirten Salman, “Buradaki temel amacımız çocuklarımızı spora teşvik etmek ve eğlenmek. Bunun yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerle başladık ve yoğun ilgi gördük. Hatta kız çocuklarının ilgisi daha fazlaydı. Biz emniyet olarak çocuklarımızın bize güvenmelerini, bir sıkıntı olduğunda bize gelmelerini istiyoruz. Bu kurs aslında bir nevi bu düşünceye araç oldu. Esnafımız malzeme konusunda destek verdi.” diye konuştu.

– “Çocukların sporla ilgili kariyer yapmalarını istiyoruz”

Hedeflerinin olduğunu dile getiren Salman, “Sportif anlamda basketbol bir takım sporu. Biz önce ilde derece yapmak istiyoruz ama büyük hedefimiz çocukların şahsıyla alakalı. Çocukların sporla ilgili kariyer yapmalarını istiyoruz. Bu olmasa bile ileride spora destek veren yöneticiler olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan öğrencilerden Serpil Coşkun ise kendileri için kursun çok iyi olduğunu vurgulayarak, “Burada böyle aktiviteler çok olmuyor. Derslerden sonra yurda geçince sıkılıyorduk. Burada eğleniyoruz. Hem sportif anlamda iyi oldu hem de beden eğitimi öğretmeni olmak istediğim için bana altyapı oluşturuyor.” dedi.

– “Küçücük bir yerde böyle bir kursun olması çok güzel”

Muhammet Kerem Göktaş da kurstan önce okuldan eve gittiğini ve yapacak bir şeyinin olmadığını anlatarak, “Şimdi buraya geliyor, eğleniyorum. Küçücük bir yerde böyle bir kursun olması çok güzel.” diye konuştu.

Ayşenur Baş ise jandarma olmak istediğini dile getirerek, “Burada hem eğleniyor hem de seçeceğim mesleğin sınavları için altyapı oluşturuyorum.” ifadelerini kullandı.

Elif Nur Çınar da “Mehmet Hocam Şenpazar'a, okulumuza birçok konuda ümit oldu. Kursumuza gönüllü olarak katıldı. Mehmet Hocamız burada asker olmak, polis olmak, beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen arkadaşlara örnek oldu. Burası biraz daha kırsal olduğu için bu konularda sıkıntı yaşayabiliyorduk. Bize canıgönülden destek olarak bütün öğrencilere ümit oldu.” dedi.