4 Adet Yeni Servis Aracı Alındı

4 Adet Yeni Servis Aracı Alındı

Yayın: 27.01.2016 10:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Özel İdare bünyesinde kullanılmak üzere 4 adet yeni servis aracının hizmete alındığı haber verildi.

Alınan araçlar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, daha önce personel servisinin özel sektörden kiralanan araçlar ile yapıldığını şimdi ise alınan yeni araçlarla servisin yapılacağını duyurdu.

Yıldırım, yapılan hesaplamalar neticesinde yeni araçların 190 bin ile 200 bin TL mal edildiğini söyleyerek; “Araçlar Özel İdaremize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim, araçlarımızı kazasız belasız kullanmayı nasip etsin” dedi.

UZUN; “YENİ PERSONEL ALIMI OLMAYACAK”

Genel Sekreterimiz Mehmet Uzun, alınan otobüslerin yapılan hesaplamalar neticesinde 3 yılda kendini amorti ettiğini belirterek; “Özel İdare olarak personelimizi taşımak için her yıl 4 adet otobüs kiralıyorduk. Artık bundan sonra kendi personelimizi yeni araçlarımız ile kendimiz taşıyacağız. Şunu belirtmek isterim ki 4 yeni araç alındı ve bununla birlikte 4 personel alımı yapılacak diye bir algı asla oluşmasın. Bu araçları bizim kendi bünyemizde ki mevcut personelimiz kullanacak. Servisi yapacak, aracı park edecek ve normal işine devam edecek. Sonuç olarak vatandaşlarımız bir beklenti içinde olmasın” diye konuştu.

Genel Sekreterimiz, araçların alımında da Meclisi üyelerimize teşekkür ederek, “2 yılda ciddi oranda iş makinesi takviyesi yapıldı. Bu konuda, Özel İdare her anlamda destek veren bizleri yalnız bırakmayan Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım’a ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

RTÜK’ten NOW TV ve Tele 1’e ceza

Yayın: 03.05.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın cep telefonu yazışmalarını kayda alarak haberleştiren NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler ve kişileri hedef alan açıklamaları nedeniyle de Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü.

Kurul, AK Parti Bursa Milletvekili Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV’ye “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verilen ifşası” nedeniyle idari para cezası verdi.

Kanala, Adalet Bakan Yardımcısı Can’ın da özel mesajlaşmalarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı. 6112 sayılı kanunda yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmü yaptırımın gerekçesi olarak gösterildi.

Üst Kurul, Tele 1’deki “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun, bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da ele aldı.

Serdaroğlu’nun sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren RTÜK, kanalın, yasadaki “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Kanala idari para cezası yaptırımı uygulandı. (AA)