UMKE’den ‘Yaralı Kurtarma’ Tatbikatı

UMKE’den ‘Yaralı Kurtarma’ Tatbikatı

Yayın: 29.02.2016 10:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün “10. UMKE Bölge Kampı” kapsamında Safranbolu ilçesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği kaza yapan araçta sıkışan yaralıları kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Karabük, Zonguldak, Bolu ve Bartın UMKE’de görevli personelin katılımıyla Çamtarla ve Kent Ormanı’nda düzenlenen, ’10’uncu Bölge Eğitim Kampı’nın ikinci gününde trafik kazasında yaralananları kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Safranbolu ilçesinde trafiğe kapalı Kavaklar Caddesi’nde yapılan tatbikatta senaryo gereği minibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ile içerisinde bebeği olan bebek arabasına çarptı. Senaryo gereği UMKE personeli ile 112 Acil ambulansları kaza yerine yönlendirilerek araç içinde sıkışan yaralıları kurtararak hastaneye sevk etti.

60 UMKE personelinin katılımıyla yapılan tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, amaçlarının UMKE personelini her türlü afet ve acil durumuna hem fiziki hem de psikolojik anlamda hazır tutmak olduğunu söyledi.

Sarı, “UMKE gönüllülerinin fiziki kondisyonlarını en üst düzeyde tutmak, onları bu tür acil durumlara, afetlere karşı hazır halde bulundurmak, dayanıklılıklarını artırmak, her türlü zor koşulda görevlerini layıkıyla yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)