Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
22 Mayıs, 2021 00:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Kaymakamlar Evi’nin Restorasyonu Tamamlandı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi evler arasında önemli bir örnek olan Kaymakamlar Müze Evi'nin restorasyonu tamamlandı. Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı olarak hizmet veren Kaymakamlar Müze Evi’nin restorasyonu tamamlandı. 18 ve 19. yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu evleri arasında önemli bir örnek olan Kaymakamlar Müze Evi’nin restorasyonu için Vilayetler Birliği’nden 600 bin TL destek sağlanmıştı. Safranbolu için en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Kaymakamlar Müze Evi Haziran ayının ilk haftası itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, restorasyonu tamamlanan Müze Ev’de incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Türköz, “Restorasyon çalışmaları tamamlanan Kaymakamlar Gezi Evi haziran ayının ilk haftası ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. İnşallah kısa sürede normalleşme adımlarına geçmemizle birlikte turizmde bölgenin cazibe merkezi olan Safranbolu’da yaz sezonunun iyi geçmesini bekliyoruz” dedi. Kaymakamlar Evi hizmete açıldığı 1981 ve müteakip yıllarda eğitim merkezi olan düzenlemelerle sürdürmekle birlikte ziyaretçilerin gezi ve konaklama gereksinimini de karşıladığı bilinirken ilçedeki konaklama hizmetlerinin hem sayısal hem de niteliksel artışı karşısında Müze Ev olarak kullanılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Üniversite Korosu Muğla’dan iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Korosu, farklı ülkelerden iştirakçilerin buluştuğu Muğla’daki memleketler arası şenlikte kazandığı iki mükafatla öne çıktı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Kısmı Korosu, Muğla’da düzenlenen 3. Milletlerarası Muğla Korolar Şenliği’ne katılarak "Entonasyon, Homojenlik ve Koro Tınısı" Mükafatı ile "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü.
Muğla Valiliği himayesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğiyle gerçekleşen şenlikte, 70’e yakın koro ve 2.500 korist sahne aldı.
Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçi Çavdur idaresindeki 48 kişilik KBÜ Korosu, gösterdiği başarılı performansla ulusal ve memleketler arası heyet üyelerinden tam not aldı. Tertip sürecine Dr. Öğr. Üyesi Ümit Bircan Alım de takviye verdi.
Farklı kültürleri bir ortaya getiren aktiflik, 11 Mayıs’ta düzenlenen ödül merasimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.