Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
27 Mayıs, 2021 22:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Milli Eğitim Müdüründen Velilere İşyerinde Ziyaret

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, pandemi süresince gerçekleştirmiş olduğu çevrim içi veli buluşmalarının yanı sıra pandemi seyrine göre de velileri iş yerlerinde ziyaret etmeye devam ediyor. Gümüş, velilerle gerçekleştirmiş olduğu iş yeri ziyaretlerinde, velilerin yüz yüze ve uzaktan eğitim süreçleri ile ilgili düşüncelerini, ihtiyaç ve beklentilerini dinledi. Bir yılı aşan salgın hastalık sürecinde verdikleri kıymetli desteklerden ve katkılardan dolayı velilere teşekkür eden Gümüş, "Safranbolu eğitim ailesi büyük bir aile, Safranbolu’muzun her alanda gösterdiği başarıda bu büyük ailenin her ferdinin katkısı var. Bu ailenin en önemli paydaşlarından birisi değerli velilerimiz. Gerek yüz yüze eğitimde gerekse uzaktan eğitim sürecinde onların önemli desteklerini ve katkılarını görüyoruz" dedi. Gümüş, velilerin, beklentilerini ve eğitim öğretim süreçleri ile ilgili öneri ve taleplerini dinlediği iş yeri ziyaretlerinde çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları konusunda velilerin desteklerini istedi. Evde babalar ve anneler olarak çocukları ile birlikte okuma saati etkinlikleri yaparak onlara rol model olmaları ve rehberlik yapmaları amacıyla çocukları ile birlikte okumaları için kitap hediye ederek iş yeri ziyaretlerinin sonunda velilere işlerinde başarılar dileyen Gümüş, salgın sürecinin bir an önce sona ermesi ve işlerinde bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Öğrenci velileri de eğitim öğretim sürecinde kendilerinin ve çocuklarının hal ve hatırlarının sorulmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş'e ziyaretleri ve kitap hediyeleri için teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da Ot Festivali’nde renkli görüntüler oluştu

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenen Ot Festivali’nde renkli imgeler oluştu. Şenlikte iştirakçiler yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergiledi.
Akçaabat Belediyesi ile Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Ot Şenliği ile yöreye has mutfak kültürü tanıtıldı. Atatürk Parkı’nda renkli kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte bölgeye mahsus otların tanıtımı ve kullanım alanlarına dair söyleşiler düzenlendi. İştirakçilerin yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergilediği şenlikte Akçaabat’a mahsus ot çeşitlerinin yer aldığı özel stant de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ünlü şeflerin yöresel eserlerle gerçekleştireceği canlı yemek sunumları aktifliğe renk katarken, klâsik pazarda kurulan stantlarda mahallî üreticiler eserlerini tanıtma ve satışa sunma imkanı buldu. Şenliğe katılan ziyaretçilere çeşitli yöresel ikramlar yapılırken, Akçaabat’ın folklorik mirasını yansıtan halk oyunları şovları iştirakçilere görsel bir şölen sundu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, yaptığı konuşmada, "Mutfak kültürü kıymetli. İnsanların tabiatta ne topladığı ne yediği mutfak kültürünü belirliyor. Trabzon mutfağında çok şey var. Günümüzden yaklaşık 2 bin 500 yıl önceye dayanıyor" dedi.
Ot şenliği aktifliği ile hem yöresel pahaları yaşatmayı hem de bölge turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Şehrimizde yetişen yaklaşık 100 otu ve 45’e yakın yöresel yemeği de burada tanıma ve hemşerilerimize gösterme fırsatı buluyoruz. Akçaabat olarak bölgenin sebzesini karşılayan bir kapasiteye sahibiz. Üreticilerimiz üreterek, salı günleri satışını sağlıyor. Burada da bir stant açtık. Pazarda satılan tüm eserleri göstermek için bu şenliği düzenlendik. Gayemiz kentin tanıtımına ve turizme katkı sağlamak. Akçaabat olarak kendimizi kanıtlamış bir noktadayız. Buna ekler yapmak amacımızdır. Belediye olarak, kendi yetiştirdiğimiz ve çiftçimize de vermiş olduğumuz fideleri sergiliyoruz. Yöreye ilişkin bitki ve yemekleri tanıtan stantlarımız da var. Her yemeğimiz özel. Çok duyulmamış fındık yaprağından yapılan sarmamız da var. Onu da deneyi tadına bakacağım" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.