YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda

YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda

Yayın: 23.09.2021 08:49
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Safranbolu, 22 – 24 Eylül günleri arasında İstanbul’da Kırsal Miras ve Kent İlişkisi teması ile düzenlenecek olan YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda, yine yerini aldı ve fuar kapsamında düzenlenen yarışmada lâyık görülen ödülü Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse teslim alacak.

Alanında Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyan fuar; yapı restorasyon ve tadilatları ile renovatif uygulamaların yanı sıra, kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari eserlerin restorasyonu, korunması, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları, ulusal ve uluslararası kurumları İstanbul’da bir araya getiriyor.

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birinin İstanbul olduğunu, bu anlamda hem restorasyon hem renovasyon hem de tarihi kentler bir arada olduklarında akla ilk olarak Safranbolu’nun geldiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,”Bu açıdan bakıldığında, Safranbolu olarak fuara katılmamız kaçınılmaz. Turizm alanında hem yerli işletmecilere hem turist gezdiren ajanslara en yakın noktalardan birisi de İstanbul. Burada çok sayıda turizmci ve ajansla bir araya gelme fırsatı yakalayacağımıza inanıyorum.

Yine bu bağlamda Safranbolu’da restorasyon ve tarihimizi korumaya yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmaları da aktaracağız. R304 nolu standa fuarı ziyaret edecek olan herkesi bekliyoruz.” dedi.

Ayrıca Safranbolu Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından 20’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle lâyık görüldü.

YAPEX Fuarı kapsamında yapılan yarışmaya, bu yıl 33 belediye; 33 uygulama ve 28 proje dalında, 61 proje ile başvurdu. Yarışmada Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülünün yanı sıra; 7 Proje, 7 Uygulama, 7 Süreklilik ve 10 Başarı Ödülü verildi.

Safranbolu Belediyesi olarak geleceğe yatırım yapmanın yanı sıra geçmişi de korumanın bilinci ile çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, “İlçemiz Bağlar Mevkii’ndeki kentsel sit ve etkileme geçiş alanında bulunan arkların özgün yapısının korunması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Su Yolları Projemiz, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandı. Bu bağlamda su arkları ve yol kaplamaları projesi kapsamında tüm arkların temizlik, bakım ve onarımı yapılacak, kapalı olan arklar açılacak.” dedi.

Başkan Köse, Safranbolu’nun tarihi ve kültürünü korumak amaçlı çalışmaların devam edeceğini belirterek, projeyi ödüle lâyık gören Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkür etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Spor Toto Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası, Ordu’da başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Ordu'da başladı.

Altınordu ilçesindeki Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda organize edilen şampiyonaya 69 ilden 1148 sporcu katılıyor.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, AA muhabirine, Ordu'da güzel bir organizasyon yapmanın kendileri için onur verici olduğunu söyledi.

Yıldızlar kategorisinde uluslararası Avrupa kupalarının başlayacağını belirten Huysuz, “20-21 Temmuz'da ilk turnuvayı Kocaeli'nde yapacağız. Yani yıldızlar kategorisinde milli takımımız da oluşacak. Bu anlamda, 69 ilden 1148 sporcunun katılımıyla güzel bir organizasyonu üç gün boyunca ilimizde yapacağız ve Türkiye'de tekrar yıldızlar kategorisinin milli takımı oluşacak. Bu da tarihte ilk defa olacak.” dedi.

Huysuz, şampiyonaya Orduluları davet ederek, “Kilolarında başarılı sporcularımız var. Geçen yılki Türkiye şampiyonalarında dereceler alan, Balkan Şampiyonası'nda alınan dereceler var. Bu yaş grubu bizim için altyapı. Özellikle de 2032, 2036 olimpiyatlarına yetiştirebileceğimiz çocuklar burada. İnşallah buradan bir adım olur. Ordu ile başlar ve daha sonraki süreçte 2036'da belki ülkemizde olimpiyatlar olur, orada yarışma şansları olur.” diye konuştu.

Sezer Huysuz, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'e organizasyona emekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise şampiyonaya katılımın güzel olduğunu anlatarak, herkesi karşılaşmaları izlemeye davet etti.