Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Ekim, 2021 19:53 tarihinde yayınlandı

Tarımsal Kalkınma Zirvesi Sona Erdi

Tarımsal Kalkınma Zirvesi Sona Erdi (Haber Merkezi) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından İstanbul'da düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi bugün tamamlandı. 3 gün süren ve CHP'li 160 belediyenin yanı sıra 300'ün üzerinde tarım kooperatifinin katıldığı, ayrıca belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünlerinin sergilendiği fuarda; Korumanın Başkenti Safranbolu standı yoğun ilgi gördü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çok sayıda Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanı ile çeşitli kooperatif üyelerinin de ziyaret ettiği Safranbolu standında; Safranbolu Belediyesi görevlileri konuklara safran, Safranbolu kıtırı, safranlı lokum ve kolonya gibi ilçenin tescilli ürünlerini tanıttı. Fuar ile ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlen fuar, tüm katılımcılar açısından verimli geçti. Burada, büyük bir yara haline gelen ülkemizdeki tarım sorunu ile ilgili neler yapılabilirin yanı sıra belediyemizin tarıma olan katkısını da anlama imkânı bulduk. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı

70 yıldır ’hayvan tarağı’ imalatı yapıyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan hayvan tarağı imalatını 70 yıldır sürdüren 88 yaşındaki İzzet Çakmak, el emeği ile üretim yaptığı tarakları satışa sunuyor.
Tarihi Vezirköprü Bedesten Çarşısı Arastası’nda mesleğini sürdüren İzzet Çakmak, üretimde kullandığı makineyi de kendisinin yaptığını söz ederek, "Bu makineyi 65 yıl evvel yaptım. Evvelce dişleri hızarla ve elle açıyorduk. Artık bu makineyle diş açıyoruz. Tarağın sacını kesip, dişlerini açtıktan sonra perdah eder, akabinde sapını gürgen ağacından hazırlayıp perçinleriz. Eski geleneklere uygun, sağlam ve sağlam taraklar üretiyorum. Sac kalın, sap gürgen. Paslanır lakin çürümez" dedi.

"Ben de ölürsem bu iş biter"
Küçük yaşta babasını kaybettikten sonra mecburen dükkanın başına geçtiğini anlatan Çakmak, "70 yıldır hem imalatını yapıyorum hem de satıyorum. Toptan 40 TL, perakende 50 TL. Evvelce Vezirköprü’de 5 esnaf bu işi yapardı. Türkiye’nin her yerine gönderirdik. Pres taraklar çıkınca esnaflık bitti, bir tek ben kaldım. Ben de ölürsem bu iş de biter" diyerek mesleğin yok olma tehlikesine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin