Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen açılışa TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu,Karabük milletvekili Prof.Dr.Burhanettin Uysal,Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan,belediye başkanı Rafet Vergili,İl Emniyet müdürü Dr.Serhat Tezsever,Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları,Sivil toplum örgüt temsilcileri,bürokratlar, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Daha önceki yıllarda da olduğu gibi zaman zaman organizasyon bozukluğunun yaşandığı Karabük günleri açılışında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Karabük’ün gelişmesi Türkiye’nin gelişmesi ile paralel bir şekilde olmuştur” dedi.
KARABÜK’ÜN GELİŞMESİ TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİ İLE PARALEL BİR ŞEKİLDE OLMUŞTUR
Karabük’ün Türkiye’nin medarı iftiharı sanayi şehirlerinden biri olduğunun altını çizen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Bağım benim Karabüklü olmam. 13 haneli bir köy ve o köyden Türkiye’nin medarı iftiharı bir sanayi şehri meydana geldi. Kendimi Rizeli, Karabüklü, şimdi de İstanbullu bir kişi olarak görürüm. Karabük’ün gelişmesi Türkiye’nin gelişmesi ile paralel bir şekilde olmuştur. Türkiye sanayide gelişmeleri yerinde sayan bir ülke iken birden bire büyük hamleler oldu. Sanayi yayıldı. Sanayide Türkiye ileri yerlere gitti. Bu verilen emekledir. Doğduğumuz yeri seversek mahallemizi seversek, şehrimizi seversek topyekûn ülkemiz kalkınır. Vatan sevgisi imandandır. Vatanımızı seveceğiz ve kalkınacağız. Türkiye dünyada saygın hale geldikçe önünü kesmek isteyenlerde olacak” ifadelerini kullandı.
KARABÜK BİR CUMHURİYET KENTİDİR
Karabük’ün Cumhuriyet kenti olduğuna vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise konuşmasında şunları söyledi: “Bugün milletimizin tarihinde önemli bir gün ülkemiz işgalle karşı karşıya kaldığı dönemde hiçbir zaman esareti kabul etmemiş, 97 yıl önce bugün kurtuluş savaşımızın meşalesini tutturmuştur. Kahraman ecdadımızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Karabük açılışının 19 Mayıs’a rastlamış olmasını bilerek ve düşünerek belirledik çünkü Karabük düşmanları ülkeden kovmuş ve ardından cumhuriyet kurulmuştur. Karabük bir cumhuriyet kentidir. Cumhuriyetle Karabük bugünkü modern haline gelmiştir. Karabük aynı zamanda da bir gençlik kentidir.”
Açılış konuşmalarının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Kardemir Karabük Spor’un futbolcularını tebrik etti.
19 – 22 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekleyen Tanıtım Günlerinin akşam bölümünde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı katılımcılara muhteşem bir müzik ziyafeti çekti.
Bu dört temel kavram maalesef SİYASETİN İÇİNDE DE VAR.
Seçim vaatleri şeffaflık sorununu vitrine çıkardı.
Siyasetçilerin seçim beyannamesindeki taahhütler şu önemli noktayı kamuoyunun gündemine taşıdı;
Seçim vaatleri konusunda iktidar partisindeki ve muhalefetteki kurmaylarının en başta mutabık olmaları gereken temel konu, hesap verme, şeffaflık ve dürüstlük. Seçime giderken verilen vaatlerin kaynaklarının ya da kaynak tahsisini nasıl değiştireceğinin objektif ve açık biçimde konulması da bu tablonun bir parçası olmalıdır.
***
Peki bu söz düelloları Neden çıktı? Hangi konu üzerinden çıktı?
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın emeklinin Halk otobüslerine ücretsiz kullanma hakkının önümüzde ki dönemde kaldırılacağını dile getirmesiyle başladı. Özkan Çetinkaya bu konuda haklıydı. Halk Otobüslerin Belediyenin bütçesine ciddi zararlar veriyor olması bu kararı almasında etken oldu gibi gözüküyor. Bir yandan da seçim zamanında verilmiş bir takım sözlerde var tabi ki bunu da göz ardı etmemek gerekir.
Birlikte bir değerlendirelim.
Verilmiş bir vaat var mı? VAR
Bugüne kadar Bedava uygulaması var mı? VAR
Halk Otobüslerinin zararı var mı? VAR
Bu zarar Kimin zararı? MİLLETİN ZARARI
Peki Yanlışa kim DUR diyecek? BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN ÇETİNKAYA
Peki Başkan bunu yapmakla suç mu işledi? HAYIR
Karabük Halkının hakkını savundu, Belediye’nin zarar etmemesi için halkın parasının, malının korunması için almış olduğu bir karar…
Gerekirse bu kararı Karabük halkının karşısına çıkacak mertçe konuşacak.
NE SÖYLEYECEK?
Evet seçim döneminde böyle kararlar almıştık.
Şu an Türkiye’de ekonomik sebeplerden ötürü tasarruf tedbirleri var.
Ben ve ekibim Karabük halkına bu ihaneti yapamayız.
Bu kadar zarar ederken, halkıma nasıl hizmet edeceğim.
Ben ve ekibim var gücümüzle zaten çalışıyoruz. Emekli üzerinden siyaset yapılamayacağını açıkça beyan edecek.
Bunu zaten vatandaş anlar…
***
Sayın Özkan ÇETİNKAYA şimdi geri vites mi attı?
Yaptığı açıklamalara bakınca muhalif medya ve siyasetçilere açıklamalarıyla malzeme vermiş oldu.
Ne dedi ÇETİNKAYA: "Kahvaltılı basın buluşmasında, ulaşımla ilgili gelen bir soru üzerine doğrudan yanıt verdik. Ancak orada kullandığımız ifadeler yanlış anlaşıldı. Emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım hizmetini tamamen kaldırmak gibi bir gündemimiz yok. Aksine bu hizmeti daha düzenli ve sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz,"
" Özellikle 65 yaş altı sınırsız olan hakkı yeni düzenleme ile kaldıracağız. Ulaşım araçlarımızda konforu ve düzeni sağlamak, bu hizmetten faydalanan tüm kesimlerin hakkını korumak için bir dizi düzenleme ve çalışmalarımız devam etmekte. Bu sebeple sınırsız biniş hakkına yönelik yeni bir düzenleme getirilmesi söz konusu. Ama hizmetin tamamen kaldırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyecek şekilde bir çalışma için özellikle Karabük’teki emekli dernekleri ve ilgili cemiyetlerle istişare ediyoruz. Halkımız da aslında bu düzenlemeyi bekliyor. Sahada, ‘Yapın bu düzenlemeyi, sınırsız binişler bu keşmekeşi ortadan kaldırılsın’ diyen vatandaşlarımız var. Biz de bu çağrılara kulak veriyoruz."
Çetinkaya’nın bu konuşması muhalif kanat tarafından “Geri Vites” olarak değerlendirildi.
***
Daha önceki yazılarımızda Sayın Rafet Vergili için ne demiştik?
Siz bir RAFET VERGİLİ’siniz?
Sizin bir aileden gelme Asil bir duruşunuz var?
Karabük’e inkar edilemeyecek hizmetleriniz var.
Güzellikleriniz var.
Karabük’te yaşayan insanlar sizi seviyor.
Şu da bir gerçek ki; Karabük’te kimse siyasi savaş istemiyor.
Sadece Karabük değil;
Dünyanın birçok yerinde Fabrikalar yapıyorsunuz.
Özellikle Kuzey Irak’ta yapmış olduğunuz fabrikalar takdire şayan,
Orada ki halk bile size saygı duyuyor.
Orada yaşayan yakın arkadaşlarım söylüyor bunu…
Sayın Rafet Vergili için bu sözlerimizi yazmıştık. Yine söylüyorum siz başarılı bir iş adamı, başarılı bir siyasetçisiniz. Aynı zamanda Karabük’ün abisisiniz.
LAKİN;
Tam bir iş adamı odasında çekim yaptınız, başarılı bir iş adamı odası DAĞINIK olur. Ama ben orada başka bir Rafet Vergili gördüm.
Yazımın başında belirtmiş olduğum bir Rafet Vergili gördüm.
Hiçbir şekilde eleştiriye açık olmayan, kin, öfke, nefret ve kıskançlık.. Karanlığın 4 atlısını gördüm sizde…
Yapmış olduğunuz bu beyanatlar ve duruşunuz bu olguları oluşturdu bende…
GEREK VARMIY DI? BENCE YOKTU…
Söylemleri birlikte bir değerlendirelim.
Karabük Belediyesi Borçlu mu ? BORÇLU
(GERİSİ TEFERRUAT)
Emeklinin Bedava Otobüs hakkı doğrumu? YANLIŞ
(GERİSİ TEFERRUAT)
Emekliye yardım parası doğrumu? DOĞRU
(GERİSİ TEFERRUAT) En düşük maaş alanlara dağıtılabilir… Hepsini kapsamaz…
Gazetecilere para aktarılması durumu doğrumu?
Hepimizde biliyoruz ki… Siyasetçiler işlerini geldikleri gibi hareket ederler.
Gazetecilerle ilgili yazımda bahsetmiştim “GÜZİDE GAZETECİLER “diye
Bu sorunun cevabını orada geniş bir şekilde bulabilirsiniz.
KENT MEYDANI BELEDİYENİN Mİ? HAYIR
Mesela bu konuya gerisi teferruat diyemiyoruz. Çünkü Sayın Rafet Vergilinin Belediye Başkanlığı döneminde bir hatanın olduğunu, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından açıklanmıştı.
Dese ki Sayın Vergili; O dönem de Bakanlıklar arası bir görüşme sonucu yapıldı. Bir protokol yok… Gerisini Bakanlıklarla siz halledin iktidar sizsiniz…
***
Sayın Vergili siz Karabük’ün abisisiniz… Amcasısınız… Dayısısınız…