20 Şubat, 2022 20:05 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:07
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Her Telden (21 Şubat 2022)
KARABÜK BELEDİYESİ,MHP GENEL BAŞKANI Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN ÇAĞIRISI ÜZERİNE,SU FİYATLARINDAN YÜZDE 7 İNDİRİME GİDİYOR..
Biliyorsunuz,Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,AK Partili Belediyelere bir çağırı da bulundu ve “SU FİYATLARINI EN AZ,GIDA MADDELERİNDE YAPILAN Yüzde 7 KDV İNDİRİMİ KADAR İNDİRİM..” TALİMATINDA BULUNDU.
Aynı Talimat MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ tarafından da,MHP Lİ Belediyelere yapılınca,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE su fiyatlarının yüzde 7 indirildiğini açıkladı.
Bazı Belediye Meclis Üyeleri ise “SU FİYATLARINA ZAM YAPILMASI BİLE DÜŞÜNÜLÜYORDU..” derken,bu indirim gündeme geldi ve yapıldı,bu konu da bir Belediye Meclis karara gerekip/gerekmediği ise aynı bir olay elbet.
KARABÜK’TE SU FİYATLARI YÜZDE 7 ORANINDA İNDİRİLDİ.
Geçtiğimiz cumartesi günü bu konu bir sohbet sırasında gündeme geldi ve emekli bir kardeş “BENİM BU AY 115 LİRA SU FATURAM GELDİ ,YÜZDE 7 İNDİRİM BANA 8 LİRA CİVARINDA BİR AVANTAJ SAĞLADI..” dedi
Bunu söyledikten sonra da ELEKTRİK ÇOK KÖTÜ diyerek,bir önceki ay 220-230 lira gelen ELEKTRİK FATURASININ bu defa 370-380 lira civarında geldiğine işaret etti,.
SU FİYATINDA YÜZDE 7 İNDİRİM,hiç mi hiç önemli değil.
Su kullanan AİLELERE bu indirimin aylık avantajı 10-15-20 lira civarında,hatta o kadar bile değil,ancak ELEKTRİK ve DOĞALGAZ insanların belini ciddi biçimde büküyor,AKARYAKIT FİYATLARI nakliye sektörünü çok olumsuz etkiliyor..
ÜLKEMİZ CİDDİ BİR SIKINTILI SÜREÇ YAŞIYOR..
Bakalım nasıl aşılacak bu süreç.
KARABÜK BELEDİYESİ,AŞAMA/AŞAMA,”ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI KULLANIMINA GEÇİYOR ve BELEDİYE MECLİSİ BU KARARA ALMIŞ,UYGULAMA
Bir süre önce,bazı Okurlarımız İnternet Sitemizde ki HER TELDEN Köşesine yorumlar yollayarak ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI uygulamasını gündem yapmışlardı..
Doğrusu biz bu konu ile hiç mi hiç ilgilenmedik,bilmiyorduk.
Hatta yorum yollayan Okurlarımız,neden bu konuya değinmediğimizden yola çıkarak,bize de eleştiriler getiriyorlardı,gerçekten hiç bilgimizin olmadığı bir konu idi ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI olayı.
Daha sonra Karabük Belediye Meclis Üyesi Sayın ŞAHİN KARATAŞ,yine Gazetemiz İnternet Sayfası Okur Yorumlarına bir yorum yollayarak konu ile ilgili detaylı sayılabilecek bilgiler vermişti.
ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI anladığımız kadarı ile aşama/aşama hayata geçirilecek ve kullanılacak SU SAYAÇLARINI kullanıcı alarak,takacak ve su bedeli yükleyerek KULLANDIĞI SUYU PEŞİN ALMAK durumunda olacak.
Şu an su kullanıyorsunuz,parayı sonra ödüyorsunuz.
ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI uygulamasında öyle değil,ÖNCE NE KADAR KULLANACAKSANIZ SU PARASINI SAYACA,PEŞİN YÜKLÜYORSUNUZ,daha sonra SU KULLANMAYA BAŞLIYORSUNUZ.
Ayrıca SU SAYACI fiyatı olarak da 600 lira,800 lira,1000 lira gibi rakamlar veriliyor,bunu da SU KULLANAN ödüyor elbet,bugün kullanılan su sayaçları da herhalde çöpe gider artık.
BELEDİYE MECLİSİNDEN OY BİRLİĞİ İLE GEÇMİŞ BU KARAR..
Yani SİYASETEN KİMSENİN istismarına açık değil..
CHP İÇERİSİNDE TARTIŞMA,GRUPLAŞMA,ÖBEKLEŞME HİÇ BİTMEZ,BU DEFA “MİLLETVEKİLİ ADAYI BELİRLEMESİ,ÖN SEÇİM,GENEL MERKEZ..”
Yenice eski Belediye Başkanlarından Sayın MUSTAFA AKAY’IN yüksek sesle dillendirdiği CHP MİLLETVEKİLİ ADAY SIRALAMASINI ÖN SEÇİM ile belirlesen yolunda ki görüş,Parti içerisinde büyük ilgi görmüş bulunuyor.
BU GÖRÜŞE İÇTENLİKLE DESTEK VERENLER var.
BU GÖRÜŞE karşı çıkanlar var.
ÖNSEÇİM görüşüne destek verenler “DAHA ÖNCE YAPILAN ÖN SEÇİMLERE ve BU YOLLA BELİRLENEN LİSTELERİN BAŞARISIZLIĞINA..” atıf yapıyorlar ve “SON GENEL SEÇİM DE CHP MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI.ÖN SEÇİMLE Mİ ADAY BELİRLENDİ..?” görüşünden hareket ediyorlar.
Tabi,bu tartışmanın nihayetinde MİLLETVEKİLİ SEÇİLMEK VAR..
Tartışma ile birlikte,ilerleyen süreçte MİLLETVEKİLİ ADAYI olmak isteyenlerin de,kendisine yakın olan,kendisine destek olacak isimlerle yaptıkları çalışmalar da duyulmaya başlandı..
Gruplar kuruyorlar,ekipler oluşturuyorlar falan.
Bütün bunlar CHP içinde tartışılırken,SEÇİM YASASI düzenlemeleri,İTTİFAKLARIN geleceği pek dikkate alınmıyor ve gördüğümüz kadarı ile bugün ki sistemden yola çıkılarak bu gelişmeler üzerinde duruluyor..
CHP İÇERİSİNDE,YENİ BİR TARTIŞMA BAŞLAMIŞ GÖRÜNÜYOR..
Söylenenlere göre ÖN SEÇİM YAPILIRSA liste başı ayrı..
GENEL MERKEZ tarafından belirlenirse liste başı ayrı olabilirmiş.
KARABÜK DEFTERDARI Sayın OSMAN KOÇAŞ “VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI BAĞLAMINDA..” YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN GÖRÜŞ
MART AYI Ülkemizde VERGİ AYI olarak bilinir ve Karabük Defterdarı Sayın OSMAN KOÇAŞ bu nedenle VERGİ HAFTASI nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak bilgiler verdi.
KARABÜK VERGİ TAHSİLATI NOKTASINDA HAYLİ İYİ.
Vergi Mükellefleri,yükümlülüklerini yerine getirmek için gayret gösteriyorlar ve getiriyorlar da,geçtiğimiz günlerde Sayın OSMAN KOÇAŞ konuya ilişkin detaylı açıklamalar da bulunmuştu.
Sayın KOÇAŞ bu açıklamasında YAPILANDIRMALARA ilişkin bilgiler verdi ve borcu olan mükelleflerin yapılandırmalara büyük ilgi gösterdikleri konusunda yola çıkarak ÖDEMELERİN AKSATILMAMASI gerektiğine işaret etti.
YAPILANDIRMALARIN BOZULMASI HALİNDE mükelleflerin üzerine cebri tahsil olarak gidilecektir elbet,bu sürecin başlatılmaması için olaya azami dikkat istedi Sayın OSMAN KOÇAŞ.
VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI başlıyor..
İnşaallah kimse bir sıkıntıya düşmeden ödemelerini yapar.
Kimse herhangi bir sıkıntı yaşamaz.
KARABÜK ÖZELİNDE 80 CİVARINDA,ÜLKE GENELİNDE 24 BİNİ AŞKIN DOKTOR,AİLE HEKİMİ OLARAK GÖREV YAPIYOR ve ÇOK CİDDİ SIKINTILARI
Karabük Özelinde 80 civarında,Ülke genelinde ise 24 bini aşkın Doktor AİLE HEKİMİ olarak görev yapıyor,bu insanların ÇALIŞMA KOŞALLARI ÖZLÜK HAKLARI,KENDİLERİNE VERİLEN,TUTULMAYAN SÖZLER gibi çok ciddi,çok temel sorunları var.
Öncelikle Çalışma Koşulları noktasında ciddi sorunlar var.
AİLE HEKİMLİĞİ olarak kullanılacak MEKANIN KİRALANMASI,o mekanın SAĞLIK HİZMETİ vermeye yeterli olup/olmadığı/kirası/çalışacak personeli gibi birçok sorunları var.
AİLE HEKİMLİKLERİ sanki ticari kuruluşlar olarak görülüyor ve örneğin ELEKTRİK ÖDEMELİ o uygulama üzerinden tahakkuk ediliyor,çalışan kişilerin ödemeleri,SGK ödemeleri AİLE HEKİMLERİNCE yapılıyor..
Gerçi,bunlar için bir HARCAMA KALEMİ belirlenip Devlet tarafından karşılanıyor,ancak,gelen zamlara karşın verilen harcama kalemleri yeterli olmaktan çok/çok uzak kalıyor.
Bu arada SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ek zamlar verileceği söylenmişti.
Şu ana kadar herhangi bir gelişme var mı/yok mu..?
Bu insanların ÖZLÜK HAKLARI sorunu var.
O nedenle seslerini duyurabilmek amacı ile,geçtiğimiz hafta içerisinde iş yavaşlattılar,seslerini duyurmak amacı ile bildiriler açıkladılar,ses duyurmaya gayret ettiler.
BU ÇABALARINA TEPKİ GÖSTERENLER OLDU.DESTEK VERENLER OLDU.
AİLE HEKİMLERİNİN çok büyük sorunları var..
KARDEMİR,KAPSAM DIŞI PERSONELİNE “ORTALAMA YÜZDE 45 CİVARINDA ZAM VERDİ..”,İŞÇİLERİNE İSE TİS GEREĞİ YÜZDE 25.5 ARTI 3 veee
Son ekonomik gelişmeler,hemen bütün dengeleri alt/üst etti ve özellikle ücretli kesim ÜCRETLERİNE ZAM TALEP ediyorlar,bunların da belirli şartları var elbet.
Örneğin KARDEMİR üzerinden yürüyelim..
KARDEMİR Kapsamdışı olarak bilinen personeline ORTALAMA Yüzde 45 civarında zam yaptı ve özellikle MÜHENDİS kesimine yapılan zamlara hemen herkes HAKLI BİR ZAM OLDU,MÜHENDİS DURMUYORDU makas iyiden/iyiye daraldı, gibi yaklaşım gösterenler var.
KARDEMİR ile iş yapan TAŞERON FİRMALAR zam talep ediyorlar..
Örneğin GIDA FİYATLARI gelen zamlara karşılık,YEMEK HİZMETİ VEREN FİRMAYA verilen zamlar örtüşüyor mu,diğer TAŞERON FİRMALARA bir zam olayı da unutulmamalı.
Yine KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında imzalanan TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile TÜİK Tarafından açıklanan yüzde 25.5 enflasyon, gerçek, enflasyonu yansıtıyor mu/yansıtmıyor mu..?
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE yüzde ENFLASYON artı yüzde 3 zam verilir,yolunda imza altına alınan madde,KARDEMİR Yönetim Kurulu tarafından biraz esnetilerek,madde de yer alan ENFLASYON ARTI YÜZDE 3 rakamına ilave yapılabilir mi..?
Örneğin başka METAL SEKTÖRÜ İşyerlerinde bu yaşanmış.
Özellikle KARDEMİR KAPSAM DIŞI Personel kararı bekliyor..
Elbet,KARDEMİR ile işi olan ve aynı beklenti içerisinde başka unsurları da unutmamak gerek,ancak,en önemlisi KARDEMİR çalışanları ve bu manada ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Yöneticileri..
GELİŞMELER ÇOK GENİŞ BİR ÇEVRE TARAFINDAN merakla izleniyor..
Ahmet bey 25.5 artı 3 yazmışsınız artısı falan yok 23.65 aldık sadece emekçiler olarak sendikalı olarak fabrikanın her türlü cefasını çeken gerçek sahipleri olarak bu kapsam dışına yapılan zammın üstünde bu kadar geçen zamana karşı en az yüzde 60 istiyoruz başka bir rakamı kabul etmemiz mümkün değildir
İşçi
•
Ahmet bey yazınızda yazmışsınız kardemir işçisi enflasyon artı 3 aldı diye işçi sadece enflasyon aldı artı 3 falan yok kim uyduruyor bunu
Mavi Ateş
•
KARDEMİR’i bu günlere getiren fedakar ve cefakar emekçilerdir.Yönetiler uyanın, önce bu şehrin ve emekçinin ne olduğunu nelere göğüs gerdiğini nelere imza attığını öğrenin ve sabrını zorlamayın…
Ekonomist
•
Migros işçileri kazandı.
Migros yönetimi tüm talepleri eksiksiz kabul ederek aslında sermayeye de bir nevi içerden kazık atmış oldu 🙂 bunu bilerek yaptıklarına da inanıyorum 🙂 Bu zafer neticesinde rakiplerinin çalışanlarını da greve teşvik etmiş oldular. Rakipleri daha yaş 🙂 İnşaallah tüm işçiler bu fırsatı güzel değerlendirirler. Başka söze gerek yok. İzleyip göreceğiz.
Su sayacı
•
Su sayacı işine değinmişsiniz.Bu iş nerden çıktı biraz araştıralım. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı,Karabük gibi ekonomisi zayıf bir memlekette 1000 TL su sayacı parası ödeyecek vatandaş. İsteyen demişsiniz ama iş öğle değil. Bu iş nasıl buraya geldi,su sayacı işini kim ortaya attı.Bı işi ortaya atanın bu işten kârı ne oldu? Hepsi ve daha sonra sı için burdan yazılanları takip edin. Belediyenin kurnazı Müdür A.Ö sen de takip et.
KARDEMİR
•Ahmet bey 25.5 artı 3 yazmışsınız artısı falan yok 23.65 aldık sadece emekçiler olarak sendikalı olarak fabrikanın her türlü cefasını çeken gerçek sahipleri olarak bu kapsam dışına yapılan zammın üstünde bu kadar geçen zamana karşı en az yüzde 60 istiyoruz başka bir rakamı kabul etmemiz mümkün değildir
İşçi
•Ahmet bey yazınızda yazmışsınız kardemir işçisi enflasyon artı 3 aldı diye işçi sadece enflasyon aldı artı 3 falan yok kim uyduruyor bunu
Mavi Ateş
•KARDEMİR’i bu günlere getiren fedakar ve cefakar emekçilerdir.Yönetiler uyanın, önce bu şehrin ve emekçinin ne olduğunu nelere göğüs gerdiğini nelere imza attığını öğrenin ve sabrını zorlamayın…
Ekonomist
•Migros işçileri kazandı.
Migros yönetimi tüm talepleri eksiksiz kabul ederek aslında sermayeye de bir nevi içerden kazık atmış oldu 🙂 bunu bilerek yaptıklarına da inanıyorum 🙂
Bu zafer neticesinde rakiplerinin çalışanlarını da greve teşvik etmiş oldular. Rakipleri daha yaş 🙂
İnşaallah tüm işçiler bu fırsatı güzel değerlendirirler.
Başka söze gerek yok. İzleyip göreceğiz.
Su sayacı
•Su sayacı işine değinmişsiniz.Bu iş nerden çıktı biraz araştıralım.
Ekonomik sıkıntıların yaşandığı,Karabük gibi ekonomisi zayıf bir memlekette 1000 TL su sayacı parası ödeyecek vatandaş.
İsteyen demişsiniz ama iş öğle değil.
Bu iş nasıl buraya geldi,su sayacı işini kim ortaya attı.Bı işi ortaya atanın bu işten kârı ne oldu?
Hepsi ve daha sonra sı için burdan yazılanları takip edin.
Belediyenin kurnazı Müdür A.Ö sen de takip et.