TÜBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri Devam Ediyor

TÜBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri Devam Ediyor

Yayın: 02.06.2022 15:26
Paylaş:
A+ A-

İl genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Karabük Bilim Sanat Merkezi’nin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törene, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Şube Müdürü Abdulbaki İnce, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlik etkinlikleri, Karabük Bilim Sanat Merkezi Müdürü Seçil Araşkal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İl  genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenliklerinin il ve ilçelerde tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da konuşmasında, TÜBİTAK bilim fuarlarında gerçekleştirilen etkinliklerin, deneylerin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin öğrencilerin kendilerini keşfetme noktasında önemli adımlar olduğunu söyleyerek,  “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerimizin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilmesi, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanmaktadır.

Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulduğu bilim fuarlarında, bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilerimize kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânına kavuşmaktadırlar. “Büyük ve Güçlü Türkiye’mizin” ali hedefleri doğrultusunda geleceğimizin mimarları sevgili çocuklarımızın hem akademik hem çok yönlü gelişmesi için Karabük Eğitim Ailesi olarak tüm gayretimizle çalışmaktayız. TÜBİTAK Bilim Fuarının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın konuşmasının akabinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı protokol heyeti tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra TÜBİTAK stantlarını gezerek proje sorumlusu öğretmen ve öğrencilerden bilgi alan heyet yapılan projelerde emeğe geçenleri tebrik etti. (Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

RTÜK’ten NOW TV ve Tele 1’e ceza

Yayın: 03.05.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın cep telefonu yazışmalarını kayda alarak haberleştiren NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler ve kişileri hedef alan açıklamaları nedeniyle de Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü.

Kurul, AK Parti Bursa Milletvekili Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV’ye “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verilen ifşası” nedeniyle idari para cezası verdi.

Kanala, Adalet Bakan Yardımcısı Can’ın da özel mesajlaşmalarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı. 6112 sayılı kanunda yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmü yaptırımın gerekçesi olarak gösterildi.

Üst Kurul, Tele 1’deki “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun, bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da ele aldı.

Serdaroğlu’nun sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren RTÜK, kanalın, yasadaki “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Kanala idari para cezası yaptırımı uygulandı. (AA)