Okan Küçük Yorumluyor 27 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 27 Haziran 2022

Yayın: 27.06.2022 09:55
Paylaş:
A+ A-

Vali Gürel, Parke Taşı Konusunu Açıkladı.

Karabük Organize Sanayi Bölgesinde yol yapımında parke taşlarının kullanılmasıyla ilgili önceki yorum haberler de “Konuyla ilgili çevrelerin hatta konuyla ilgisiz çevrelerin bile ağır tonajlı araçların kullandığı ilgili yol da parke kullanılmasının çok yanlış bir karar olduğunu, oraya harcanan paraların heba edildiğini  düşündüklerini ifade etmiştim.

Edindiğim dolaylı bilgilere göre aslında parke işinin yanlış olduğu konusunda itirazlar olmuş ama konu tamamen  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uhdesinde…Yani ödeneğinden  parke taşının yapımına kadar karar verici ilgili Bakanlık…” demiştim.

Konuyla ilgili Karabük Valimiz Fuat Gürel, sağ olsunlar  bizi arayarak  resmi bilgileri paylaştılar.

Öncelikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının prensip kararlarına göre bütün organizelerde geçmişten gelen ve devam eden sürecinde Organize Sanayi Bölgeleri’nde,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından kredi kullanarak alt yapı çalışması yapıldığı zaman genel kuralın, yolların üst yapısının kilitli parke taşı yapılması yönünde olduğu için, bizim organize de de bu yolun izlendiğini ifade etti Vali Gürel. Karabük OSB’de asfalt yapılması yönünde taleplerinin olduğunu ancak Bakanlık prensip kararlarına uymak zorunda kaldıklarını ifade eden Vali Gürel, kilitli parke taşının  asfalt yola göre hem ucuz hem de altyapı çalışmalarında tamiri- tadilatı- bakımı daha kolay olması nedeniyle Bakanlık tarafından tercih edildiğini, son yapılan hesaplamalara göre asfalt ile parke taşının maliyeti karşılaştırıldığında parkenin 4’te 1 oranında daha hesaplı ve uygun olduğunu, örneğin şu an yapılan parke taşlarının maliyetinin 4 Milyon TL civarında olacağı  baz alınırsa aynı yolun asfalt ile yapılması durumunda 16 Milyon TL civarında bir tutarın oluşacağını  Bakanlığın kriteri olan parke yöntemiyle  maliyetin 4’te 1’ine düştüğünü burada  zarar değil karlılık olduğunu ifade etti.

Ayrıca bu çalışmaya başlamadan önce OSB’nin mevcut asfalt yollarında   2-3 milyon bakım – onarım, yama yapmak için harcama yapılıyordu. Kilitli parke  taşı döşenmiş olması sebebiyle bu tür bozulmalarda daha düşük maliyetlerle tamiratlar yapılacaktır, dedi.

Vali Fuat Gürel, Cumartesi günü yaptığımız telefon görüşmesi esnasında  OSB’de olduğunu, yolları kontrol ettiğini yollarda  kısmen sorunun belki olduğunu ama büyük bir sorunun olmadığını var olan bazı sorunlarında müteahhit uhdesinde düzeltileceğini ,ayrıca  OSB olarak mevcut ihalenin dışında yolların altyapısında 40 cm kalınlığında kalın malzemeden oluşan bir takviye de yaptırıldığını ve aynı zamanda bu çalışmanın üzerinden çok yağmurlu bir kış sezonu geçtiğinden dolayı altyapının oturmuş olduğunu, yüzeysel sorunlar olabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili resmi bilgileri de  kamuoyunun bilgisine sunmuş oluyorum. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için gösterdiği hassasiyetle tarafımıza verdiği bilgiler için Valimiz Fuat Gürel’e de teşekkür ederim.

“Birileri Seçim Derdinde, Birileri İşçinin  Derdinde.”

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, her geçen gün artan hayat pahalılığı ve enflasyonun olumsuz etkilerine karşı çalışanların korunması için hükümete ve işverenlere çağrı yaptı.

“Enflasyon canavarı, çalışanları adeta esir almış durumda, dedi.

Yılbaşında yapılan ücret artışları, o şartlarda makul seviyelerdeydi ama bugün gelinen noktada hızla artan enflasyon, hayat pahalılığı, çalışanların alım gücünü ciddi manada düşürmüştür, dedi.

Başka verileri de  gündeme getirerek özet ile  çalışan kesim için acil bir kurtarma paketinin hayata geçirilmesini bekliyoruz” diyerek  hükümete ve işverenlere çağrı yaptı.

Yapılan bazı değerlendirmeler de, “Eskiden Belediye seçimleri veya Milletvekili seçimlerinde  partilere ve adaylara dönük olarak ‘onlar seçim derdinde millet geçim  derdinde’ denilirdi.  Özçelik İş Sendikası anlamında bakıldığında mevcut genel Başkan çok rahat görünüyor. Seçim derdinde gibi bir görüntüsü yok.” deniliyor.

“Şubelerin büyük çoğunluğu mevcut genel başkana tam desteklerini açıklayan paylaşımlar, açıklamalar yapmışlardı zaten.İşi bitirmişte birileri seçim derdinde birileri işçinin derdinde” deniliyor.

“Seçime giden bir genel başkan değil de, seçim zamanında seçim derdinde değil de , seçimi kazanmış,işçinin derdinde hükümete ve işverenlere işçiler için ek zam ve iyileştirme çağrısı yapan  bir portre var orta da.” deniliyor.

Böyle İnsanlar Bir Kere Gelir.

Safranbolu’nun  tarihi ve tanıtımında büyük katkı sağlayan Karabük’ün ilk Gazetecilik Yüksek Okul mezunu Araştırmacı Yazar ve Gazetecisi olan 75 yaşındaki Aytekin Kuş Abimiz, büyüğümüz, nevi şahsına münhasır bir değerimiz vefat etti.

54 yıldır biriktirdiği, içinde Safranbolu’nun tarihini anlatan birçok eserlerinde bulunduğu 4 Bin adet yazılı ve görsel eserlerinden oluşan birikimini hem korunması hem de gelecek kuşaklara bilgi kaynağı oluşması için 4 torununun adını verdiği bir kütüphane açan ilk kişiydi.

Bu tarz kişilikler, değerler gerçekten bir kere geliyorlar. Yerini başkaları dolduramıyor. Kendine has üslubuyla, babacan tavrıyla, sohbetine doyulmayan, yaşayan bir tarihti. ‘Her nefis ölümü tadacaktır.’ Ayet-i Kerimesinde olduğu gibi bu  yalan dünyadan ahirete gerçek yaşama göçtü.

Allah gani gani rahmet eylesin inşallah.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Komiser yardımcısı 1800 nüfuslu ilçede açtığı spor kursuyla gençlere umut oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun 1800 nüfuslu Şenpazar ilçesinde geçen yıl çalışmaya başlayan İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Salman, gençler için basketbol ve sınavlara hazırlık kursları açtı.

Geçen yıl ilçede göreve başladıktan sonra öğrencilerin hem keyif alabileceği bir sporla uğraşmalarını sağlamak hem de öğrencileri spor becerisi gerektiren sınavlara hazırlamak için kolları sıvayan komiser yardımcısı, ilk önce görüştüğü aileleri ikna etti.

Valilik, emniyet ve milli eğitimden gerekli izinleri aldıktan sonra kurs açan Salman, Şenpazar Spor Salonunda haftada 3 gün 21 öğrenciyle çalışmalara başladı.

Mehmet Salman, AA muhabirine, gençlerden gelen olumlu geri dönüşlerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hakkari'de görev yaptığı dönemde bir basketbol takımı kurduğunu anlatan Salman, “Takımımız Hakkari'de şampiyon olup bölge şampiyonasına gitmişti. Geçen yıl burada çalışmaya başladıktan sonra bundan ilham aldım. Burada da çocukların boş vakitlerini geçirebilecekleri alanların yetersiz olduğunu görerek, gerekli izinleri alıp basketbol kursu açtık. Aynı zamanda çocuklarımızı polislik, bekçilik, üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine hazırlamak için bir parkur oluşturduk.” dedi.

Öncelikle gençlerin güzel vakit geçirmesini istediğini belirten Salman, “Buradaki temel amacımız çocuklarımızı spora teşvik etmek ve eğlenmek. Bunun yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerle başladık ve yoğun ilgi gördük. Hatta kız çocuklarının ilgisi daha fazlaydı. Biz emniyet olarak çocuklarımızın bize güvenmelerini, bir sıkıntı olduğunda bize gelmelerini istiyoruz. Bu kurs aslında bir nevi bu düşünceye araç oldu. Esnafımız malzeme konusunda destek verdi.” diye konuştu.

– “Çocukların sporla ilgili kariyer yapmalarını istiyoruz”

Hedeflerinin olduğunu dile getiren Salman, “Sportif anlamda basketbol bir takım sporu. Biz önce ilde derece yapmak istiyoruz ama büyük hedefimiz çocukların şahsıyla alakalı. Çocukların sporla ilgili kariyer yapmalarını istiyoruz. Bu olmasa bile ileride spora destek veren yöneticiler olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan öğrencilerden Serpil Coşkun ise kendileri için kursun çok iyi olduğunu vurgulayarak, “Burada böyle aktiviteler çok olmuyor. Derslerden sonra yurda geçince sıkılıyorduk. Burada eğleniyoruz. Hem sportif anlamda iyi oldu hem de beden eğitimi öğretmeni olmak istediğim için bana altyapı oluşturuyor.” dedi.

– “Küçücük bir yerde böyle bir kursun olması çok güzel”

Muhammet Kerem Göktaş da kurstan önce okuldan eve gittiğini ve yapacak bir şeyinin olmadığını anlatarak, “Şimdi buraya geliyor, eğleniyorum. Küçücük bir yerde böyle bir kursun olması çok güzel.” diye konuştu.

Ayşenur Baş ise jandarma olmak istediğini dile getirerek, “Burada hem eğleniyor hem de seçeceğim mesleğin sınavları için altyapı oluşturuyorum.” ifadelerini kullandı.

Elif Nur Çınar da “Mehmet Hocam Şenpazar'a, okulumuza birçok konuda ümit oldu. Kursumuza gönüllü olarak katıldı. Mehmet Hocamız burada asker olmak, polis olmak, beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen arkadaşlara örnek oldu. Burası biraz daha kırsal olduğu için bu konularda sıkıntı yaşayabiliyorduk. Bize canıgönülden destek olarak bütün öğrencilere ümit oldu.” dedi.