Eski Çarşıda Dinlenme Alanı Oluşturuldu

Eski Çarşıda Dinlenme Alanı Oluşturuldu

Yayın: 05.08.2022 18:08
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarihi çarşı bölgesinde yeni bir dinlenme alanı oluşturdu

Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentin çok daha modern ve estetik açıdan güzel bir görünüme kavuşması için  kentin çeşitli bölgelerinde peyzaj, çiçeklendirme gibi çalışmaları sürdüren müdürlük ekipleri, Tarihi Tarşı’da Cinci Hanı önünde bulunan alanda da göze çok daha hoş görünen bir çalışmaya başladı.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Belediye olarak tüm ekiplerimiz ile ilçemiz adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu bağlamda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından kent genelinde gerçekleştirdiğimiz peyzaj çalışmalarımız kapsamında Cinci Hanı önünde bulunan alanda, kentimizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimizin gözüne daha hoş görünecek ve oturup dinlenebileceği bir alan oluşturmayı istedik ve  bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

Müdürlükten yapılan açıklamada ise. Eskipazar mermeri döşeme çalışması tamamlanan bölümde çimlendirmeye geçileceği bildirildi.(Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Anadolu Üniversitesinde öğrenciler İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti

Yayın: 07.05.2024 15:42
Paylaş:
A+ A-

Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında öğrenciler, Yunus Emre Kampüsü’ndeki Anadolu Üniversitesi Cami önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Enes Baykal, 1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla tarihin akışı içinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini aldığını söyledi.

209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiğini kaydeden Baykal, “İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir.” diye konuştu.

Enes Baykal Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan İsrail’in artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz.”

Baykal, vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdikleri “Saystop” eylemlerine ve boykot çağrılarına ara vermeksizin devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrenciler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto ederek, taşıdıkları “Say Stop”, “Filistin Elbet Özgür Olacak” ve “Filistin’de Katliam Var” yazılı dövizlerle sloganlar atarak Hukuk Fakültesi binasına kadar yürüyüş yaptı.

Öğrencilerin burada edilen duanın ardından cuma gününe kadar oturma eylemi başlattığı programa, AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları İl Başkanı Musab Tayyib Altınkaynak da katıldı. (AA)