Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Ağustos, 2022 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eski köy okulu köylünün desteğiyle yaşam merkezine dönüştürülüyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle Karabük'teki kullanılmayan köy okulu, köy halkının desteğiyle faaliyet merkezine dönüşüyor. Merkeze bağlı Ödemiş köyündeki kullanılmayan okul binasının köy yaşam merkezine dönüştürülmesine başlandı. Dönüşüme sessiz kalmayan köy imamı, muhtar, aza ve köy halkı el birliğiyle yaşam merkezinin hayata geçirilmesi için çalışıyor. Kamelyaları vernikleyen, salıncakları boyayan ve okulun tadilatını yapan köy halkına meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de masa ve sandalye desteği veriyor. Merkezin ağustos ayı sonuna kadar açılması hedefleniyor. - "Köy okulumuz köyümüzün kalbi olacak" İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in köy okullarının açılmasıyla ilgili talimatlarının olduğunu hatırlattı. Bu kapsamda il genelindeki çalışmaları son noktaya getirdiklerini belirten Akbaş, "Ödemiş köyümüzde köy yaşam merkezini açmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda burada muhtarımız ve köy sakinlerimizin her birisi köy yaşam merkezimizin çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmaları bizzat yapıyorlar." dedi. Akbaş, köy yaşam merkezinin masa ve sandalyelerinin meslek liseleri öğrenci ve öğretmenleri tarafından üretildiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "İnşallah köy yaşam merkezimize bu masa ve sandalyeleri teslim edeceğiz. Aynı zamanda devletimizin güçlü imkanları çerçevesinde köy okulumuzu onarıyoruz. İnşallah köy okulumuz köyümüzün kalbi olacak. Yaşlılarımız ve gençlerimiz köy okulumuzda birliktelik sağlayacaklar. Bu kapsamda köy yaşam merkezimizde halk eğitim kanalıyla köylümüzün istediği hangi kurs varsa açacağız." - "Köy halkı adına mutluyuz" Ödemiş Köyü Muhtarı Abdullah Peker de köy yaşam merkezinin açılması için köy imamı, azalar ve köy halkıyla çalıştıklarını söyleyerek, "Köyümüze böyle bir hizmet kazandırdıkları için devletimizden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Köy halkı adına mutluyuz." diye konuştu. Köy sakini Tuncay Yılmaz da çocuklar için zevkle çalıştıklarını vurgulayarak, "Tamir, bakım ve onarım işlerini hocamız, muhtarımız, azalarımız ile devam ettiriyoruz. Köylü olarak gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Köyümüz kalkınsın istiyoruz. Fedakarlığımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Köyün azalarından Remzi Ateş ise köylünün el birliği ile köy yaşam merkezini kurmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydetti. Tüm köy halkının mücadele içinde olduğunu vurgulayan Ateş, "Bugün kamelyamızı vernikledik, salıncaklarımızı boyuyoruz ardından tuvaletlerin ve okulun tadilatına başlayacağız." dedi.

blank
Emine Çelik tarafından
17 Nisan, 2025 15:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vali Yavuz: “Turizm Gelirlerinde Karabük’te Söz Sahibi Olmalı”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük ve Batı Karadeniz’in sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerle sıradan bir coğrafya olmadığını vurguladı. Vali Yavuz, kentin turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin daha fazla tanıtılması ve turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması gerektiğini belirtti

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bölgenin eşsiz doğal ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, Karabük’ün turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için topyekün bir çabanın gerektiğini vurguladı. Vali Yavuz, özellikle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun, sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin de önemli bir değeri olduğunu ifade etti.

“HER ANLAMDA ZENGİN BİR COĞRAFYADAYIZ”

Safranbolu’nun tarihi dokusuyla öne çıktığını belirten Yavuz, “UNESCO Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’muz, koruma altına alınması gereken mimarisi ve kültürel dokusuyla bizlere büyük bir miras sunuyor” dedi. Ancak Karabük’ün zenginliklerinin yalnızca Safranbolu ile sınırlı olmadığını dile getiren Vali Yavuz, Yenicede bulunan ve Avrupa’nın korunması gereken 100 sıcak noktasından biri olarak gösterilen blok ormanlarının da dünya çapında öneme sahip olduğunu belirtti.

DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Yavuz, Ovacık ilçesindeki antik kral mezarlarından, Eflani’nin saklı kalmış göletlerine, Eskipazar’da gün yüzüne çıkarılan 5 bin 500 yıllık Hadrianapolis Antik Kenti’ne kadar pek çok tarihi ve doğal zenginliğin Karabük’te bulunduğunu ifade etti. “İster tarih, ister doğa, ister gastronomi, ister kültür, ister mimari. Her açıdan çok özel bir şehirde yaşıyoruz” diyen Vali, bu zenginlikleri tanıtmak ve değerlendirmek için el birliğiyle çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

"TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ"

Vali Yavuz, Karabük’ün sahip olduğu bu değerlerin sadece tanıtımla değil, doğru yönetimle de kıymetlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Bu şehrin insanının turizmden daha yüksek paylar almasını sağlamamız lazım” diyen Yavuz, turizmin sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel gelişim açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

"BİRLİK VE BERABERLİKLE BAŞARACAĞIZ"

Vali Yavuz, Karabük halkına çağrıda bulunarak, bu güzelliklerin korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. “İnşallah bunu başaracağımıza inanıyorum. O birlik ve beraberliği de sağladığımıza da inanıyorum. Önümüzdeki günler, bugünlerden daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.