Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
22 Eylül, 2022 17:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ ile Avrupa ülkeleri arasında yürütülen “Dijital Anaokulu” projesi başlatıldı

Karabük Üniversitesi önderliğinde Avrupa Birliği (AB) Projesi “Dijital Anaokulu (Digital Pre-School)” uygulamaları projesi başladı.  Letonya, Slovenya ve Estonya’dan gelen anaokulu öğretmenleri ve proje ortakları, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından Erasmus+ Stratejik ortaklık projeleri kapsamında yürütülen Dijital Anaokulları isimli projenin başlangıç toplantısı KBÜ’de gerçekleşti. Avrupa Birliği Projesi kapsamında Dijital Anaokulu (Digital Pre-School) uygulaması için Türkiye’ye gelen anaokulu öğretmenleri Estonya’dan Nutsa Orlik, Tatjana Kuznetsova, Letonya’dan Natalja Kozireva, Ludmila Athahimoviča, Slovenya’dan Rahela Butala, Johana Abakumov, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; TEKNOKENT Genel Müdürü ve KBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Fındık, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksek Çelik, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Ay hazır bulundu. Toplantıda yapılacak çalışmalarla ilgili ortakların görev ve sorumlulukları belirlendi. Okul öncesi öğrencilerinin 50 farklı kategoride renkler, sayılar, teknoloji, gibi konuları oyunlar oynayarak öğrenmeleri hedefleniyor. Anaokulu öğretmenlerin hazırladığı senaryoları projedeki ortak mühendisler üç boyutlu oyuna çevrilecek. Görüşmede oyun ve hikayeler ile çocukların öz güvenlerini desteklenmesi, mutlu birer birey olmalarına katkı sağlanması hedeflenmiş olup, proje süresi boyunca konu ile ilgili hikaye ve bir oyun planlanarak uygulanma aşamasından bahsedildi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, bilgi çağında dijital teknolojilerin eğitimde kullanılmasının önemine vurgu yaparak geleneksel eğitim anlayışının dışında yeni öğrenme ortamları çocuklara faydalı olacağını dile getirdi. Prof. Dr. Polat projenin hayırlı olmasını diledi. Heyet ziyaretin ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile birlikte Demir Çocuk Anaokulu’nu ziyaret etti. (Ergin Ertuğrul)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 17:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te ormanlara girişler yasaklanıyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yaz aylarında orman yangınlarının önlenmesi emeliyle 2 Haziran ile 31 Ekim tarihleri ortasında ormanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen Nisan ayı güvenlik kıymetlendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Toplantıda konuşan Yavuz, vilayet genelinde Nisan ayında 782 olayın meydana geldiği bilgisini paylaştı.
Terörle uğraş, organize hatalar, uyuşturucu, kaçakçılık, trafik güvenliği ve bayana şiddetle uğraş üzere bahislerde yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulayan Yavuz, yangın riski taşıyan yaz periyoduna de dikkat çekti. Ormanların korunması için değerli bir önlem alındığını duyuran Yavuz, "Ormanlarımızın korunması ve orman yangınlarının önlenmesi ismine 2 Haziran ile 31 Ekim tarihleri ortasında, vazifeli ve müsaade verilenler dışında, ormanlara giriş yasaklanmıştır. Bu karar, yeşil vatanımız olan ormanlarımızı muhafaza ismine büyük ehemmiyet taşıyor" dedi.
Vatandaşlara davette bulunan Vali Yavuz, "Unutmayalım, geleceğimiz olan akciğerlerimiz ormanlarımızı korumak hepimizin temel vatandaşlık görevidir" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.