blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 15:08 tarihinde yayınlandı

Samsun’da 10 yeni okul ve 4 deprem güçlendirme işi devam ediyor

Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2027 Yatırım Programı kapsamında Samsun’da yürütülen eğitim yatırımlarında değerli ilerleme kaydediliyor. Vilayet genelinde 10 yeni okul üretimi ve 4 okulda sarsıntı güçlendirme çalışmaları süratle devam ediyor.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü datalarına nazaran, kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 2022-2027 devrine ilişkin 41 proje bulunuyor. Bu projelerin 22’si tamamlanarak hizmete sunulurken, 13 okulun inşaatı sürüyor. Geriye kalan 6 proje için ise ihale süreci devam ediyor. Devam eden yatırımların 5’i anaokulu, 1’i ilkokul, 1’i Anadolu ve fen lisesi, 1’i mesleksel ve teknik Anadolu lisesi, 1’i imam hatip lisesi, 1’i mesleksel teknik atölyesi, 2’si ortaöğretim pansiyonu ve 1’i de spor salonu olduğu belirtildi.

11 okul yıkıldı, 4 okulun sarsıntı güçlendirmesi devam ediyor
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi gayesiyle alınacak tedbirler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar sonucunda Samsun’da tespit edilen güçlendirilmesi gerekli 123 okul binasından 11 adet okul binasının yıkım kararı verilerek yıkıldı. 112 adet okulun ise proje revize süreçleri tamamlanarak ihaleleri yapıldı ve inşaatlarına başlandı ve 4 adet okulun inşaatları devam ediyor. Bunlardan 108 adet okulun ise sarsıntı güçlendirme işi tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
08 Temmuz, 2025 14:30 tarihinde yayınlandı

Yenice’de Dereler Islah Ediliyor

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçedeki mahalle dereleri ve Yenice Irmağı’nın ıslahı için önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Devlet Su İşleri (DSİ)  23. Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan projeyle, ilçedeki tüm mahallelerden Yenice Irmağı’na akan derelerin planlama ve mühendislik hizmetleri için ihale süreci başlatıldı.

Başkan Karakaş, projeyle birlikte mahallelerdeki derelerin tek tek ele alınarak taşkın riskinin ortadan kaldırılacağını, çevresel güvenliğin sağlanacağını ve Yenice Irmağı çevresinde daha düzenli bir yapının ortaya çıkacağını belirtti. Bu çalışmanın, ilçenin geleceği açısından büyük ve kalıcı bir yatırım olduğunun altını çizdi.

Bu önemli yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen isimlere teşekkür eden Karakaş, şu ifadelere yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cem Şahin ve Sayın Durmuş Ali Keskinkılıç’a, Karabük Valimiz Sayın Mustafa Yavuz’a, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta’ya, DSİ 23. Bölge Müdürümüz Sayın Yasin Devrim’e, AK Parti Karabük İl Başkanımız Sayın Ferhat Salt’a ve katkı sunan tüm teknik kadrolara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Yenice’nin her köşesine hizmet götürme kararlılığını yineleyen Başkan Karakaş, “Birlikte başaracağız, Yenice kazanacak” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin