Genel Başkan Değirmenci OECD çelik komite toplantısına katıldı

Genel Başkan Değirmenci OECD çelik komite toplantısına katıldı

Yayın: 23.09.2022 16:03
Paylaş:
A+ A-

Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen 92. Çelik Komitesi Toplantısına katıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen toplantıya Sendikamızı temsilen katılan Genel Başkan Değirmenci, toplantıya katılımının yanı sıra birçok ülkeden heyetlerle temaslarda bulunup, görüşmeler yaptı.

Toplantıda OECD’e üye ülkelerin çelik endüstrisinde karşı karşıya olduğu zorluklar ele alınırken, çelik endüstrisi için açık ve şeffaf pazarların teşvik edilmesi üzere bilgi alışverişinde bulunuldu.

Avusturya, Türkiye, Belçika, Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Avrupa Birliği olmak üzere toplam 40 tane ülke ve katılımcı kategorisinde 7 ayrı ülkenin yer aldığı Çelik Komite toplantısı, Komite Başkanı De L’acier’in sözlü sunumu ile başladı. Çelik endüstrisinin rekabet gücü hakkında bilgiler verdikten sonra toplantıya katılan katılımcılara tek tek söz verilerek kendi ülkelerindeki güncel çelik piyasasına dair sunumlar yapıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın çelik sektörü üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsedildi. Küresel Çelik Piyasası’ndaki beklentilerin neler olduğu anlatıldı.

Genel Başkan  Değirmenci de Komite Başkanı De L’acier başta olmak üzere Japonya, Brezilya, Meksika ve Türkiye’den katılım sağlayan heyetlerle bir araya gelerek, bilgi paylaşımında bulunup, görüşlerini dile getirdi. Bir sonraki toplantı tarihi ve diğer konuların ele alınmasıyla toplantı sona erdi.(Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky’den 2023 kritik siber olay raporu

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky Yönetilen Tespit ve Müdahale (MDR) ekibine göre, doğrudan insan müdahalesi içeren yüksek ciddiyetli olayların sıklığı 2023'te günde 2'nin üzerine çıktı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yıllık olarak yayınlanan rapor, raporda yer alan olaylar hakkında, niteliklerine, sektörlere ve coğrafi bölgelere göre dağılımlarıyla ilgili bilgi sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Operasyonları Merkezi Başkanı Sergey Soldatov, şirketin geçen yıl daha az sayıda yüksek önem derecesine sahip olay tespit ettiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Ancak orta ve düşük önem derecesine sahip olayların sayısında eş zamanlı bir artış gözlemlendi. Olayların bu şekilde yeniden dağılımı, saldırılara aktif insan katılımının görünür izleri olmadan kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesiyle ilişkilendiriliyor. Bu durum 'araçların metalaşması' ile açıklanabilir. Bununla birlikte, yüksek nitelikli olayların sayısının düşük olmasının mutlaka düşük hasar anlamına gelmediğini anlamak önemlidir. Hedefli saldırılar artık daha dikkatli planlanıyor ve daha tehlikeli hale geliyor. Bu nedenle, deneyimli SOC analistlerinin yardımıyla yönetilen etkili otomatik siber güvenlik çözümlerinin kullanılmasını öneriyoruz.”

Rapor saldırganların geçen yıl kullandıkları en yaygın taktik, teknik ve araçları da vurguluyor. Bu sonuçlar, Kaspersky Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC) tarafından tespit edilen MDR olaylarının analizine dayanıyor.

Rapora göre tespit edilen tüm ciddi olayların yüzde 22,9'u kamu sektöründe kaydedildi. İkinci sırada BT şirketleri yüzde 15,4 ile yer alırken, onları sırasıyla %14,9 ve %11,8 oranında finans ve sanayi şirketleri takip etti.

– “Saldırıların metalaşması”

Raporda yer alan olayların niteliğine bakıldığında, yaklaşık yüzde 25'inin bireyler tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bunların yüzde 20'den biraz fazlası, Kaspersky tarafından daha önce hedefli saldırılar olarak sınıflandırılan, ancak müşterinin açık onayı üzerine 'siber tatbikat' olarak belirlenen çeşitli “siber tatbikat” türlerini içeriyordu.

Ciddi sonuçlara yol açan kötü amaçlı yazılım saldırılarının oranı 2023'te önceki yıllara kıyasla biraz düşmüş ve rapor edilen toplam kritik olayların yüzde 12'sinden fazlasını oluşturdu. Bu düşüş, son yıllarda yüksek ciddiyete sahip olayların en küçük payını temsil ediyor ve bu durum “saldırıların metalaşmasına” bağlanıyor.

Bu eğilim, kasıtlı veya kazara sızıntılar nedeniyle yaygın hale gelen hedefli kampanyalar yürütmek için önceden geliştirilmiş araçların yaygın olarak benimsendiğini gösteriyor. Söz konusu araçlar otomatik saldırı senaryoları uygulama girişimlerinde tekrar tekrar kullanılıyor.

2023 MDR'nin raporu ayrıca hedefli saldırı kalıntılarının, kamuya açık kritik güvenlik açıklarının ve sosyal mühendislik kullanımının tespit edildiği olayların yüzde 4-5 oranında olduğunu ortaya koydu.

Gelişmiş saldırılara karşı korumayı artırmak için şirketlere etkili siber güvenlik çözümleri uygulamaları, bunları yönetmek için nitelikli uygulayıcılar tutmaları veya MDR ve Olay Müdahalesi gibi yönetilen güvenlik hizmetlerini benimsemeleri tavsiye ediliyor.

Hizmetler, tehdit tanımlamasından sürekli koruma ve düzeltmeye kadar tüm olay yönetimi döngüsünü kapsıyor. Ayrıca bu hizmetler, kaçamak siber saldırılara karşı korunmaya, olayları araştırmaya ve bir şirketin güvenlik çalışanı olmasa bile ek uzmanlık sağlamaya yardımcı oluyor.