Dün yapılan ve Karabük’te büyük tepki çeken Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi genel kurul toplantısının yankıları sürüyor.
Öğleden sonra başlayıp yaklaşık 8 saat süren ve kullanılan oy ile hazirun cetvelindeki imza sayıları arasında 51 fark oluştuğu için başkan adayları Hüseyin Kılıç ve Ahmet Okan Kirman’ın talebi üzerine Divan başkanlığı tarafından iptal edilen kongre Karabük’te gündem oldu.
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan tarihin en büyük acılarının yaşandığı, deprem bölgelerinde olağanüstü hal, Türkiye genelinde de milli yas edilen bir ortamda, bütün okulların tatil, bütün spor, sanat vb. organizasyonların iptal edildiği, bütün Türkiye’nin yardım için seferber olduğu bir süreçte Karabük’te 1516 üyeli Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi’nin kongre telaşına girmesi kamuoyunda sert biçimde karşılık gördü.
İptal edilen kongrenin Başkan adaylarından Hüseyin Kılıç esnaf kesiminde ve kamuoyunda oluşan tepkilerin yerinde ve haklı olduğunu söyledi.
Bölgenin Sesi’ne özel açıklamada bulunan Kılıç, “Kongre öncesi de açıklama yapmış ve kongrenin ertelenmesi yönünde girişimlerde bulunduğumu ekip arkadaşlarımla birlikte şu ortamda kongre yapmanın doğru olmayacağını birçok defa dile getirmiş, ancak bu çabalarımızın sonuçsuz kaldığını dile getirmiştim” dedi.
Katılım ve kullanılan oy sayılarındaki tutarsızlık nedeniyle kongrenin iptal edildiğini kaydeden Başkan adayı Hüseyin Kılıç, “İnanın içim yanıyor. Başta işinden gücünden feragat ederek salona gelen ve saatlerce bekleyen esnafımız olmak üzere böyle kötü bir günün bir parçası olduğum için herkesten özür diliyorum. İnsan olmayı, insanca bakmayı maalesef beceremedik. Sınıfta kaldık. Gurur duyduğumuz mensubu olduğumuz esnaf kardeşlerimize resmen zulmettik. Ülke yanarken, deprem bölgelerinde can pazarı yaşanırken bizim yaptığımız bu kongre bize hiç yakışmadı. Ama Allah da kul da biliyor, biz ekip olarak kongre olmasın diye çok çabaladık, vicdanımız rahat ama içimiz yanıyor” ifadelerine yer verdi.