Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Ocak, 2017 23:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Perşembe Pazarında Sona Yaklaşılıyor

Safranbolu Belediyesi tarafından yıkılarak yerine daha modern bir yapı ile halkımızın hizmetine girecek olan Perşembe Pazarı üst kapatma projesinde sona yaklaşılıyor. Çalışmaların aralıksız sürdüğü Pazar yerinde çalışmaları yerinde gün be gün takip eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy yaptığı açıklamada, “Safranbolu’nun en geniş pazarı, Perşembe günleri kurulan pazardır. Buraya gelerek alış verişini yapacak olan vatandaşlarımızı sıcaktan ve yağışlardan korumak ve güvenli alış veriş yapmalarını sağlayacak giriş ve çıkışları belli olan, yine Pazar esnaflarımızı her hafta tente kurup tezgâh açmak zorunda kalıyorlardı. Bizler bunları hazırlıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde incelemelerde bulunduk Çok güzel pazarlar vardı. Bunları inceledik ve Safranbolu için en uygun olanını projelendirdik. Bizler için en uygun olanlarından birisi Ankara Yenimahalle pazarı yapımı ve Çevre Düzeni ile Hoşumuza giden bir Pazar yeri onu örnek aldık” dedi. Bu sistemde ağır metal bölümü ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Aksoy, Safranbolu Geleneksel mimarisine uygun yapacağız. Yine bizim burası tam şehrin ortasında, Pazar günleri Pazar kurulup kaldırılan bir yer değil onun haricinde de kullanılacak bir yer olarak hedefledik mesela Festivallerde ve Ramazan aylarında program düzenliyoruz, Hava Muhalefeti nedeniyle iptal etmek zorunda kalıyorduk bunları da düşünerek Hava Muhalefeti zamanında burasını kullanacağız burası demir ve betonla kaplandığı zaman Yazın sıcak Kışın ise Soğuk oluyordu bunların hepsini ortadan kaldırdık ve kubbeli bir Pazar yeri düşündük ihalemizi yaptık 1 Milyon 750 bin TL Civarında maliyetle bunda artı eksi olabilir. 3 aylık süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz burası tamamlandığında 3200 M2 alan elde edeceğiz bu arada Yaşayan ağaçların hiç birine zarara vermiyoruz olduğu gibi koruyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Aksoy “Geçmişte Pazar yerinin bırakın üstünün kapatılması, buradan kaldırılacağı iddialarında bulunup siyaset yapan arkadaşlarımız var idi. Bizler yalan yanlış siyaset yapmak yerine kendimize halka hizmeti Hakka hizmet sayan, Safranbolu’nun bir adım daha öne gidebilmesi için çabalayan hizmet sevdalıları siyasetçileriz. Bu nedenle değerli vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere, bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum. Bunun yanı sıra Öğretmen evi ile Pazar yeri arasına ise Köylü Pazarını daha önceleri uygulamalarını yaptığımız Pergule sistemi ile yapacağız. Safranbolu Perşembe pazarına bambaşka bir görünüm kazandıracağız. Bu süre içinde hem pazarcı esnafımızı hem de Vatandaşımızı düşünerek hemen buraya yakın Merkez Caminin önü ile ufuk sokakta düzenlemeler yaptık ve geçici olarak bu alanlara Pazar yeri kurduk. Pazar yeri tamamlanıncaya kadar. Ufak tefek aksaklıklar olacaktır halkımızdan az sabır istiyoruz yeni Pazar yeri yapılana kadar” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 19:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasra’ya Rusya’dan gelen turist sayısı 86 bin kişiye ulaştı

Türkiye’nin ve Karedeniz’in en beğenilen turizm yerleri ortasında bulunan Bartın’ın Amasra ilçesine Rusya’dan gelen turist sayısı 86 bin şahsa ulaştı.
Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra, 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kurvaziyere bir sefer daha mesken sahipliği yaptı. Dev kruvaziyer 992 yolcusu 442 mürettebatı ile bugün Amasra Limanına yanaştı. Gerçekleştirilen 69. seferle birlikte Rusya’dan bölgeye 56 bin 52 yolcu, 29 bin 853 mürettebat olmak üzere toplam 85 bin 905 turiste ulaştı.
2025 yılında ise 10. seferini yapan gemiyle bu yıl içerisinde ise Rusya’dan Amasra’ya 8 bin 780 yolcu, 4 bin 372 mürettebat olmak üzere 13 bin 152 turist gitirilmiş oldu.
Gelen turistler, ilçedeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Bartın vilayet merkezini ve UNESCO Dünya Miras Kentleri Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini de gezdi.
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da, gemi ve sefer sayılarının artması için çalışmaları sürdürdükmerini belirterek, "Rusya ve Ukrayna ortasındaki savaşın bir an evvel bitmesini temenni ediyoruz. Savaşın bitmesi ile bölgemize gelicek gemi ve sefer sayılırı daha da artacaktır" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.