Arıcılar Konferansta Buluştu

Arıcılar Konferansta Buluştu

Yayın: 15.04.2015 10:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karabük Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından arıcılık konferansı düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Mustafa Necati Muz’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve daire Amirleri katıldı.

Karabük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa çok sayıda arıcı katıldı. Konferansta katılımcılara genel arı yetiştiriciliğinin yanı sıra, arılarda görülen çeşitli hastalık ve zararlılar ile bunlara karşı yapılacak mücadele yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Konferansta konuşma yapan Karabük Arı Yetiştiricileri Birlik Başkan Yardımcısı Fuat Alpay birlik faaliyetleri hakkında bilgi vererek, arıcılara yapılan destek ve katkılarından dolayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne, İl Özel İdare Genel Sekreterine ve Valiye teşekkür etti.

Konferansa Ankara’dan gelerek iştirak eden Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, da, Arıcı Birliklerinin çalışmaları ve Türkiye arıcılığına olan katkılarını anlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı,, Müdürlükçe yapılan arıcılık faaliyetleri ve yapılan desteklemeler hakkında ayrıntılı bilgi vererek, Karabük’ün arıcılığa uygun bir yapısı olduğunu ve bu avantajın değerlendirilmesi gerektiğini, arıcılara her zaman destek olduklarını ve talep olduğu sürece desteklerinin süreceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar da yaptığı konuşmada arıcıların bu ilgileri ve arayış içinde olmalarından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, arıcılardaki gayret devam ettiği sürece desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların sonunda Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Mustafa Necati Muz arı hastalık ve zararlıları konusunda konferans verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te üniversite öğrencileri İsrail’in Gazze saldırılarına karşı yürüdü

Yayın: 06.05.2024 14:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrenciler, İsrail’in 7 aydır Gazze’ye karadan ve havadan düzenlediği saldırıları protesto etti.

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatının (ÜNİAK) organize ettiği etkinlikte İslami İlimler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, Filistin ve Türk bayrakları ile “Su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “Müslüman zulme boyun eğmez” yazılı dövizlerle Teknoloji Fakültesi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca tekbir getiren öğrenciler, Gazze’ye destek sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Azerbaycanlı öğrenci Reşat Aliyev, 1948’den bugüne milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 itibarıyla tarihte insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirilecek bir soykırım halini aldığını söyledi.

Aliyev, 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail tarafından katledildiğini belirterek, “Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devleti, artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığının, dünyanın çeşitli yerlerinde protesto edildiğine dikkati çeken Aliyev, geçen hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösterilerin dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlediğini ifade etti.

Aliyev, ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan bu insani duruşu, dersleri iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek, hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm öğrencilere AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ettiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Bizler de vicdan sahibi her genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ‘SayStop’ eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. Karabük ÜNİAK teşkilatı ve Karabük Üniversitesi öğrencileri olarak, Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD Arizona Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, 81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve ‘SayStop’ eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz.”

Açıklamanın Filistinli öğrenci Ali Alkhadra tarafından İngilizce okunmasının ardından sona eren eyleme, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.