Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
14 Ekim, 2023 16:10 tarihinde yayınlandı

A Milli Futbol Takımı, 620. maçına Letonya karşısında çıkacak

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu yedinci maçında yarın Konya'da Letonya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 620. müsabakaya çıkacak.

AA'nın, EURO 2024 Elemeleri'ndeki Letonya maçı öncesi hazırladığı dosya haberlerin bu bölümünde, A Milli Futbol Takımı'nın tarihindeki maçlar ele alındı. Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 339'u resmi, 280'i özel toplam 619 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 240 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi yaşadı. blank Milli takım, 264'ü deplasmanda, 271'i evinde, 84'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 843 gol attı, kalesinde 885 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 619 karşılaşmanın 535'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 619 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti. Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde ikinci maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde ikinci maçına Letonya karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Montellla yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2025 19:52 tarihinde yayınlandı

Bakan Yumaklı: “Ormanlık alanlarda lütfen ateş yakmayalım”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşlara davette bulunarak, "Hava sıcaklıklarının olağandışı bir formda artmaya başladığı bu günlerde lütfen lakin lütfen yalnızca ormanlık alanlarda değil, dışarıda, konutlarınızın ya da kapalı alanlar dışında katiyen ateş yakmayın" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı münasebetiyle memleketi Kastamonu’yu ziyaret etti. Kastamonu Valiliği’nde düzenlenen bayramlaşma merasimine katılan Yumaklı, vatandaşların bayramını kutladı. Bakan Yumaklı, Vali Meftun Dallı’yla da bir ortaya geldi. Vali Dallı’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Yumaklı, ardından AK Parti Kastamonu Başkanlığında partililerle buluştu. Kastamonu Valiliğinde açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, orman yangınlarının önlenmesi için davette bulundu.

"Güçlü ve büyük Türkiye maksadında tarihi sorumluluk hissiyle yalnızca Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını her daim söz ediyoruz"
Birlik ve beraberliğin ehemmiyetinden bahseden Bakan Yumaklı, "Birlik ve beraberlik değerli, yalnızca Kastamonu’da değil, bütün dünyada değerli fakat en kıymetlisi de ülkemiz için bilhassa terörsüz Türkiye emellerine artık herkesin çok fazla inandığı ve bununla ilgili artık o makus günler geride bıraktığımızın şuuru hasebiyle yeni maksatlar, ülkemizin ve milletimizin gelişmesi için neler yapılabileceğimize dair ne yapılabilecekse, artık yeni projeler oluşturma iklimi de bizleri son derece mutlu ediyor. Lakin yalnızca bizim ülkemiz için değil mazlumların ve mağdurların olduğu coğrafyalarda da inşallah barış en kısa vakitte gelir. Bilhassa İslam dünyasının birlik ve beraberliği bunu sağlamış olur, bunun içinde dua ediyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye gayesinde tarihi sorumluluk hissiyle yalnızca Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını her daim tabir ediyoruz. Bilhassa Türkiye’nin bir umut noktası olması, ülkemizin bir barış adası olması, bütün ülkelerin sorunlarını adaletli bir biçimde kendilerine teklifler sunulacağından hareketle hem Türkiyemize hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza olan teveccühlerle bugünlerde Türkiye’nin bu manada ehemmiyetini ortaya çıkarmış vaziyettedir. Bilhassa yanı başımız da bulunan Suriye konusundan başlamak üzere tekrar dünya için büyük bir tehdit arz eden Ukrayna-Rusya savaşı da inşallah bu barış gayretleriyle birlikte o ülke halkalarının aldıkları sorumlulukla sona ermiş olur" dedi.

"Ormanlık alanlarda lütfen ateş yakmayalım"
Orman yangınları için vatandaşların farkındalığının değerli bir önleyici öge olduğuna dikkat çeken Yumaklı, "Kurban Bayramları ekseriyetle sıcak havalara denk geldi. Kastamonu’dan bütün Türkiye’ye bütün vatandaşlarımıza bilhassa hava sıcaklıklarının olağandışı bir halde artmaya başladığı bu günlerde lütfen lakin lütfen yalnızca ormanlık alanlarda değil, dışarıda, konutlarınızın ya da kapalı alanlar dışında katiyetle ateş yakmayın. Yangın çıkmak için sebep arıyor, bunu söndürmek için o uğraşı hakikaten vakit zaman hepimizin yüreklerini dağlayan imgelere sebep oluyor. Yalnızca bir ağaç yangınından bahsetmiyoruz, ormanda yaşayan her türlü canlının hayatını kaybetmesinden bahsediyoruz. Bilhassa yangına hassas bölgeler başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafında kesinlikle ancak kesinlikle ormanlık alanlarda ya da ormanlık alanlara yakın yerler başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızdan özel bir hassasiyet istirham ediyoruz. Diliyorum ki bu sene orman yangınları açısından ülkemiz için hepimizin gurur duyacağı bir tablo ile sonlanmış olsun. Ben tekrar bayramınızı tebrik ediyorum, sizin nezdinizde öncelikle Kastamonuluların, akabinde tüm ülkemizin ve İslam aleminin bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.
Vali Meftun Kollu da vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.
Bayramlaşma programına Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ile Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ve Taşköprü Belediye Lideri Hüseyin Arslan da katıldı.
Bakan Yumaklı’nın konuşmasının akabinde Vilayet Müftüsü Bekir Derin tarafından dua edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin