Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
27 Kasım, 2023 16:16 tarihinde yayınlandı
0

A Milli Kadın Futbol Takımı’nda hedef 6’da 6

Teknik direktör Necla Güngör Kıragası, “Litvanya maçında duran toplarımıza kadar detaylı planlamamız var. Mersin’de ise kendi seyircimiz önünde yine bir katılım rekoru kırıp onların karşısında baskı yapan, golü arayan bir süreç istiyoruz.” dedi.

UEFA Uluslar C Ligi’nden B Ligi’ne yükselmeyi garantileyen ve grubundaki son iki maçında 1 Aralık’ta deplasmanda Litvanya, 5 Aralık’ta Mersin’de Gürcistan ile karşılaşacak A Milli Kadın Futbol Takımı’nda teknik direktör Necla Güngör Kıragası, hedeflerinin 6’da 6 yapmak olduğunu söyledi.

A Milli Kadın Futbol Takımı, hazırlıklarını sürdürdüğü Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen medya günü organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan milli takım teknik direktörü Necla Güngör Kıragası, UEFA Uluslar B Ligi’ne yükselmeyi garantilemelerinin ardından 2. Grup’taki yeni hedeflerinin 6’da 6 yapmak olduğunu belirtti.

“Çok güzel günler yaşıyoruz”

Grupta 4’te 4 yaptıkları için mutlu olduklarını aktaran Kıragası, “Çok güzel günler yaşıyoruz. 4’te 4 yaptık, B Ligi’ne yükseldik. Grubu 6’da 6 yaparak bitirmeyi hedefliyoruz. Sizlerin yakından takip ettiği gibi her oynadığımız maçta artan ilgiyi görmek, seyirci rekorlarını kırmak son derece mutluluk verici.” diye konuştu.

Kadın futbolunu en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini dile getiren Kıragası, şunları kaydetti:

“Bizler kadın milli takımı olarak çıktığımız her maçta muhakkak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Sadece maç kazanmak değil, amacımız kadın futbolunu en iyi şekilde temsil etmek ve gelecek nesillere en iyi şekilde mesaj verebilmek. Bir kadın ve bir teknik direktör olarak en önemli misyonlarımdan bir tanesi, ülkemizde ve dünyada yaşayan tüm kız çocuklarına ulaşıp, onları futbolla tanıştırmak. Tabii en iyi rol modellerinin de kendi takımımızdaki oyuncularımız olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bu güzel günleri iyi değerlendirip kadın futbolunu daha da yukarılara çıkarmak hedefimiz.”

“Öncesine göre oyunumuz şimdi biraz daha oturdu”

Uluslar Ligi’nde yer alan 51 takımdan Türkiye’nin de aralarında bulunduğu sadece 6 ekibin 4’te 4 yaptığının hatırlatılması üzerine Kıragası, “Bu, bizim için bir proje. Uluslar Ligi’ne başlamadan önce stratejimizi ve hedeflerimizi buna göre planlamıştık. 2020 senesinden beri ekibimle beraber hedefimiz, katıldığımız her mücadelede üstüne koymak ve oyun planımızı gerçekleştirmek. Öncesine göre oyunumuz şimdi biraz daha oturdu. C Ligi’ne göre bir oyun anlayışımız var. Tamamen C Ligi’nde oynayacağımız takımlara göre yerleştirdiğimiz bir oyun stilimiz var. Bunun karşılığını görmek çok kıymetli.” değerlendirmesinde bulundu.

Kadro planlamalarında titiz davrandıklarını ifade eden Kıragası, “Biz kadınlar işlerinde biraz daha titiz olup her ayrıntıya dikkat ettiğimiz için şunu söyleyebilirim, 4’te 4 bizim için sürpriz değil. 6’da 6 olmasını planlıyoruz ki bu da bizim için sürpriz olmayacak. Zaten grubumuzdaki hedefimiz buydu. Nakış işler gibi en ince ayrıntısına kadar bir kadro oluşturduk. Kadro planlamamızı ve oyuncu sirkülasyonumuzu buna göre yapınca keyifli sonuçlar geldi.” şeklinde görüş belirtti.

“Takımda adaptasyon sürecini nasıl başardınız?” sorusuna Kıragası, “Adaptasyon bizim için kolay bir süreç. Yıllardır bir arada oynayan bir kadromuz var. Sadece yeni gelen arkadaşlar adaptasyonlarını çok hızlı bir şekilde sağlamaya çalışıyor. Biz iletişimin çok önemli olduğunu bilen bir ekibiz. Ekipteki herkes çok ciddi bir çaba sarf ediyor.” yanıtını verdi.

“Planlarımızı yaptık”

Grupta kalan son iki maçı da değerlendiren Kıragası, “Litvanya maçında duran toplarımıza kadar detaylı planlamamız var. Mersin’de ise kendi seyircimiz önünde yine bir katılım rekoru kırıp onların karşısında baskı yapan, golü arayan bir süreç istiyoruz. Planlamalarımızı yaptık. 6’da 6 yaptığımda bu sefer yanımda ekibimle beraber konuşacağım. Sizlerin karşısına onlarla birlikte çıkmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kıragası, 5 Aralık’ta Mersin’de oynayacakları Gürcistan maçının öneminin büyük olduğunu belirterek, “6’da 6 yapacağımız çok önemli bir maça çıkacağız. Mersin halkının bizleri yalnız bırakmamalarını, bizleri desteklemelerini ve oyuncularımızın mücadelesine ortak olmalarını istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.(AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin