Abi-Kardeş Mühendislik Fakültesini Dereceyle Bitirdi

Abi-Kardeş Mühendislik Fakültesini Dereceyle Bitirdi

Yayın: 28.06.2024 11:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenim gören abi ve kardeşin azmi başarı getirdi. Abi Abdo İbrahim Mühendislik Fakültesini birincilikle, kardeşi Alaa İbrahim ise fakülteyi ikincilikle bitirdi.

Suriye’nin Afrin kentinde düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından (YÖS) yüksek puan alarak Karabük Üniversitesini kazanan Abdo İbrahim ve Alaa İbrahim 4 yıllık lisans eğitiminin ardından mezuniyet sevinci yaşadı. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan bin 442 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Mühendislik Fakültesini birincilikle bitiren Abdo İbrahim ve ikinci olan Alaa İbrahim Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende başarı belgesini alarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.Mezuniyet töreninde yemin eden İbrahim kardeşler, mezuniyet yemininin ardından hep birlikte kep fırlattı.

“Karabük Üniversitesi Türkiye’nin En İyi Üniversitelerinden Biri”

2019 yılında Türkiye’ye geldiğini ve Karabük Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olduğunu belirten Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Birincisi Abdo İbrahim, “Karabük Üniversitesi Afrin şehrinde YÖS sınavı düzenlendiğinde bu sınava girdim ve en yüksek puanı aldım. Bu yüzden Karabük Üniversitesini tercih ettim. 4 yıl boyunca hayatım çok güzeldi ve zorluklarla doluydu. Bu, kişiliğimi daha sağlam hale getirdi ve tanıştığım birçok kişi oldu, hepsi gönlümde ve kalbimde yer alıyor” dedi. Karabük Üniversitenin altyapısının çok iyi olduğunu vurgulayan Abdo İbrahim, üniversitenin seçkin bir kadroya ve modern eğitim araçlarına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Karabük’ün çalışmak için iyi bir şehir olduğunu ifade etti. Başarısını sürekli çalışmaya, araştırma yapmaya ve derslere önem vermeye borçlu olduğunu söyleyen Abdo İbrahim, Türkiye’de yüksek lisans yapmayı düşündüğünü ve uygun bir iş fırsatı bulursa çalışmayı planladığını da ekledi.

Kardeşi ile birlikte elde ettiği bu başarıyla ailesini gururlandırdıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getiren İbrahim, yeni tercih yapacak öğrencilere Karabük Üniversitesinde okumalarını tavsiye ederek, “Çünkü Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri” diye konuştu.

“Kendimi Fakülte Birincisi Gibi Hissediyorum”

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden birinci, Mühendislik Fakültesinden ise ikinci olarak mezun olan Alaa İbrahim, Karabük Üniversitesini tercih etmesinin nedeninin eğitim kalitesi olduğunu belirtti. İbrahim, “Karabük Üniversitesini tercih etmemin sebebi, Karabük’te eğitim çok kaliteli. Hem pratik açıdan hem de akademik açıdan çok iyi bir üniversite. Karabük’e ilk geldiğim günde çok heyecanlıydım, çok mutluydum. Benim için farklı bir ülke, farklı bir yer, farklı bir şehir, farklı bir eğitim hayatı başladı ” dedi.(Sadık Arslan)

Yeni tercih yapacak öğrencilere Karabük Üniversitesini tavsiye eden Alaa İbrahim, üniversitenin sağladığı eğitim seviyesinin çok yüksek olduğunu vurguladı. “Evet, zorluklar vardı. Ama çalışan insanlar için çok kolay. Aldığım eğitimden çok memnunum çünkü Karabük’ün sağladığı eğitim çok yüksek bir seviye sağlıyor” diye ekledi.

Hayatında hedef belirlemenin önemine değinen Alaa İbrahim, hedeflerine ulaşmak için çok çalıştığını ve emek verdiğini belirtti. Gelecekte hem çalışmayı hem de yüksek lisans yapmayı planladığını söyleyen İbrahim, “Gerçekten ben fakülte ikincisi oldum ama birinci gibi hissediyorum” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen operasyonda 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi, 3 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin aracını merkez İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'ndeki uygulama noktasında durduran ekipler, yaptıkları aramada, 19 bin 558 sentetik ecza ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

Gözaltına alınan E.Ö, A.C.K. ve C.K. işlemleri için emniyete götürüldü.