Samsun’da 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi

Samsun’da 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen operasyonda 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi, 3 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin aracını merkez İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'ndeki uygulama noktasında durduran ekipler, yaptıkları aramada, 19 bin 558 sentetik ecza ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

Gözaltına alınan E.Ö, A.C.K. ve C.K. işlemleri için emniyete götürüldü.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vatandaşlara su tüketimi uyarısı

Yayın: 02.07.2024 15:03
Paylaş:
A+ A-

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Karabük Belediyesi tarafından vatandaşlara uyarı yapıldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, vatandaşları aşırı su kullanımına karşı uyararak  açıklamayı yaptı:

“Değerli hemşerilerimiz, Dünya genelinde etkili olan kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, şehirlerin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırmaktadır.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz genelinde de bu yaz aşırı kurak bir dönem yaşanıyor. Bu nedenle kentimizde özellikle su arzının devamlılığı için su kullanım alışkanlıklarımızın değiştirilmesi ve suyun dikkatli harcanması gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması için ülke sathında “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” başlatılmıştır. Karabük Belediyesi olarak bizlerde bu seferberliğe tam destek veriyoruz. Zira önlem almak için musluklardan akan suyun kesilmesini bekleyemeyiz.

İklim krizi ile mücadele etmek ve kaynakların verimli kullanılması noktasında Karabük Belediyesi olarak pek çok önemli adımlarlar atacağız. Su tasarrufu yaşamsal bir konudur. Suyun sınırsız bir kaynak olmadığını unutmamamız gerekiyor.

Şebeke sularımızdan bina bahçesi, hobi bahçesi, bağ, sebze ve arazi sulamalarında anormal bir artış olduğunu görüyoruz. Şu an içme suyu arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışmakta ve şehrimize günde 70.000 m3 arıtılmış su sağlamaktadır. Ayrıca içme suyu arıtma tesisimizin ve şebekelerimizin içme ve kullanma suyu olarak planlandığını, bağ bahçe sulamasının bu planlama debisinin dışında olduğunu bir kez daha önemle hatırlatmak isteriz. Şebeke suyundan bina bahçesi, hobi bahçesi, bağ, sebze ve arazi sulaması kesinlikle yapılmamalıdır. İnsani tüketim amaçlı su arzını sağlayabilmemiz için bu konu önem arz etmektedir.

Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu olumsuz tabloya karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz ve su tasarrufu sağlamalıyız.

Su tasarrufuna yönelik bireysel olarak alınması gereken tedbirler kapsamında vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu kapsamda;

Evlerdeki su sarfiyatının yüzde 70’inin tuvalet ve banyoda gerçekleştiğini unutmayalım.

Damlatan musluklarınızı tamir ettirin. Bu sayede yılda ortalama 6 ton suyun boşa akmasını önleyebilirsiniz.

Musluklarınızın altında bulunan vanaları bir miktar kısın veya musluk başlıklarınıza perlatör takın. Bu sayede akan su da yüzde 50’ye yakın tasarruf sağlayabilirsiniz.

Sızdıran bir tuvalet rezervuarının günde 600-700 litreye kadar su sarfiyatına sebep olabileceğini unutmayalım.

Banyoda geçirdiğiniz süreyi 1 dakika kısaltın. Bu sayede yılda ortalama 16 ton suyu kurtarabilirsiniz.

Duş esnasında sabunlanırken suyu açık bırakmayalım.

El, yüz yıkarken ya da traş olurken musluğu açık bırakmayın. Musluk sürekli açık bir şekilde elinizi yıkarsanız suyun 75’inin boşa gittiğini unutmayalım.

Kombinin suyu ısıtmasını beklerden akan suyu bir kapta biriktirerek başka ihtiyaçlarınız için kullanalım.

Çamaşır ve bulaşık makinalarını tam doldurmadan çalıştırmayalım.

Tükettiğimiz her bir malzemenin üretiminde su kullanıldığını unutmayalım. İsraf edilen her şeyin su kaybına sebep olduğunu hatırlayın.

Bulaşıklarınızı elde değil makinada yıkayın. Her yıkamada 110 litre suyun boşa harcanmasına engel olalım.

Çamaşırlarınızı elde değil makinada yıkayın. Bun sayede yılda ortalama 9 ton su tasarrufu sağlayabiliriz.

Sebze ve meyveleri akan suda değil bir kap içerisinde yıkayalım.

Arabalarınızı akan su ile değil kova ve fırça yardımı ile yıkayalım.

Halıları yıkamak yerine mümkünse silmeyi tercih edelim.

Sokakta gördüğünüz su kaçaklarını ve kaçak su kullanımını Belediyemizin İhbar Hatlarına bildirelim.”