Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
03 Aralık, 2020 21:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Açılan Kampanya İle Belediyeye Yeni İtfaiye Alındı

Karabük'ün Yenice ilçe Belediyesi, yeni bir itfaiye aracı almak için başlattığı kampanyayı başarılı bir şekilde sürdürürken, Yenice halkı 3’ ncü itfaiye aracına kavuştu. Geçtiğimiz aylarda Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı tarafından başlatılan “Haydi bir kıvılcımda sen söndür, hep birlikte el ele itfaiyemizi hep birlikte alalım' kampanyası kapsamında toplanan bağışlarla ilçeye yeni itfaiye aracı alındı. Başkan Çaylı, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, "İlçemizde yaşanan ev, işyeri ve fabrika yangınlarına anında müdahale eden itfaiyelerimizden birinin ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle yeni bir itfaiye alınması gerekmekteydi. Bu nedenle bir kampanya düzenledik. Kampanyadan elde edilen rakamlar günlük olarak sosyal medya hesaplarımızdan ve belediye binamızın girişinde ilan edildi. Birçok şeyi hep birlikte başardığımız gibi bunu da başardık. İlçe halkımızın yanı sıra ilçe dışından, yurt dışından çok büyük destek gördük. Toplanan destekler bir araya getirildi, ihaleler tamamlandı ve Yenice halkı, üçüncü itfaiyesine kavuştu ve hizmete aldık" dedi. Belediye Başkanı Zeki Çaylı, halkın bir kez daha dayanışma, birlik, beraberliğini gösterdiğini de kaydederek, "Önceki yıllarda da yine halkımızın destekleriyle modern bir itfaiye aracı almıştık. Şimdi de yine saygıdeğer halkımızın katkılarıyla bu itfaiyemize su taşıyacak, destek verecek bir itfaiye aracı satın aldık. Katkısı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her şeyi birlikte başardığımız gibi bunu da birlikte başardık. Hayırlı, uğurlu olsun “ ifadelerine yer verdi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde otizmli çocuklar doyasıya eğlendi

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen farkındalık aktifliğine otizmli çocuklar ile üniversite öğrencileri doyasıya eğlendi.
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı, Engelliler Haftası çerçevesinde, farkındalık oluşturmak maksadıyla manalı bir aktifliğe konut sahipliği yaptı. Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan ve Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Kolu Araştırma Vazifelisi Şevval Yiğit öncülüğünde fakülte bahçesinde düzenlenen "Otizm Farkındalık Etkinliği", öğrenciler, akademisyenler ve özel bireylerin bir ortaya geldiği renkli manzaralara sahne oldu.
Günün mana ve değerine binaen aktiflik, Hemşirelik Kısmı öğrencisi Gonca Erdaş’ın otizme dair his yüklü bir şiir okumasıyla başladı. Akabinde, Anneler Günü vesilesiyle Hemşirelik Kısmı öğrencilerinden Gülben Demirel bir konuşma gerçekleştirerek, özel bakıma muhtaçlık bireylerin annelerine duyulan minnettarlığı ve toplumdaki rollerinin kıymetini vurguladı.
Etkinlik, Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Doç. Dr. Kaçan, otizmli bireylerin sadece fark edilmek değil, tıpkı vakitte toplumsal hayata tam ve aktif iştirak sağlamak istediklerini vurgulayarak, "Farkındalık sadece sembolik bir haftaya sığdırılamaz. Hepimizin sorumluluğu, daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum inşa etmektir" tabirlerini kullandı.
Etkinliğe Hüseyin Üster Özel Eğitim Merkezi ve İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu da katıldı. Özel eğitim kurumlarından gelen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte oyunlar oynayarak, müzik ve dans eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Kurulan çeşitli atölyeler ve interaktif alanlarda teğe bir irtibat kurulması, farkındalık iletilerinin daha derinlemesine hissedilmesini sağladı.
Etkinlik kapsamında sahne alan Raksan Halk Dansları Topluluğu, sergilediği halk oyunları performansıyla büyük beğeni topladı. Program mühletince Hemşirelik Kısmı öğrencileri etkin rol üstlenerek tertibin her evresinde misyon aldı ve özel bireylerle birebir ilgilendi.
Gün boyunca süren etkinlikler sonunda iştirakçiler keyifli anlar yaşarken, otizme dair farkındalık iletileri daima birlikte paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.