ADD 14. Olağan kongresine Genel Başkan Bozkurt da katıldı

ADD 14. Olağan kongresine Genel Başkan Bozkurt da katıldı

Yayın: 23.01.2023 14:05
Paylaş:
A+ A-

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabük Şubesi 14. Olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı.

Divan başkanlığını Zeki Karadayı’nın yaptığı genel kurulda önceki başkanlardan Avukat İsmet Kuzyaka ile mevcut başkan Davut Çayır başkanlık için yarıştı. Kuzyaka’nın 34 oyuna karşılık 102 oy alan Çayır yeni döneme de adını yazdırdı.

Toplam 206 üyesi bulunan Karabük ADD’nin 14. Kongresine Genel Başkan Mustafa Hüsnü Bozkurt da katıldı.

Kongrede konuşan ADD Genel Başkanı Bozkurt, yaklaşan seçimleri işaret ederek, ülkenin geleceği için hükümet değişikliğinin gerekliliğini anlattı.  Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik, demokratik bir hukuk devletinden yana olan bir sivil toplum örgütü olduklarını vurgulayan Genel Başkan Bozkurt, “Bizim varlık gayemiz de esas itibariyle bu. 20 yıldır iş başında olan AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta ortada. Mutlak surette değişim istiyoruz. Değişim için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yapılan seçimler sonunda Davut Çayır başkanlığındaki ADD Karabük Şube yönetimine Yaşar Koç, Emine Doğanlar, Türkan Öner, Selma Soydemir, Orkun Eğribaş ve Simge Kavcı, Denetim Kuruluna Cemal Yüksel, Mehmet Selim Demirel ve Fatma Taşçı, Disiplin Kuruluna Ayla Durak, Dilek Bozkurt ve Sezai Yalçın seçildi.

Karabük ADD’yi genel merkez kongresinde İbrahim Kökkaya, Av. Yaşar Koç ve Mehmet Şıhanlıoğlu temsil edecek.

Kongre sonrası konuşan Karabük ADD Başkanı Çayır, “Derneğimize yakışır bir genel kurul sonrasında, bana ve ekibime gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim. Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Tarafımıza yöneltilen beğeni ve eleştirileri de dikkate alarak, derneğimizi daha ileri götürmeye çalışacağız. Herkesin kıymetli fikirlerine ihtiyacımız var. Biz büyük bir aileyiz, beraber çok şey başaracağımıza inanıyorum. Derneğimizin tüm üyelerine teşekkür ederim. İyi dilekleriniz içinse ayrıca şükranlarımı sunarım.

Öte yandan, aynı zamanda Adatepe Mahallesi Muhtarı da olan Karabük ADD Başkanı Çayır’ı mahalle muhtarları da yalnız bırakmadı. Kongreye katılan Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Özen   “Adatepe Mahallesi muhtarımız abim Davut Çayır ‘ın yeniden Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şube Başkanı olmasından büyük mutluluk duyduk. Kendisine görevinde üstün başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

ADD Karabük Şubesi’nin 14. Olağan genel kurul toplantısına Genel Başkan Mustafa Hüsnü Bozkurt’un yanı Genel Sayman Emin Semih Özkök, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, İYİ Parti İl Başkanı Recep Yılmaz,  Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, Safranbolu ADD Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, CHP Milletvekili aday adayları Bayram Karadağ, Erdoğan Dinçel, İsmail Yılmaz, İYİ Parti Milletvekili aday adayı Yalçın Kılınç ve ADD üyeleri katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank, “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” seçildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards'ta dört ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, Akbank'ın yenilikçi çalışmalarının ödüle layık görülmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “Akbank'ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda geliştirdiğimiz sürdürülebilir finansman ürünlerimiz, sektörlerin dönüşümüne, kurumların hedeflerine ulaşmasına ve toplumsal ve çevresel değerin artırılmasına hizmet ediyor.” ifadelerini kullandı.

Üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” seçilmenin tüm Akbanklılar için gurur verici olduğunu aktaran Gür, şunları kaydetti:

“Bu yıl ayrıca Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde de önemli başarılar elde ederek 'Sürdürülebilir Altyapı Finansmanı için En İyi Banka', 'Sosyal Tahviller için En İyi Banka' ve 'Sürdürülebilirlik Bağlantılı Krediler ile İklim Dönüşümü Finansmanı Kredilerinde En İyi Banka” seçildik. Bu başarıların arkasında, Akbank'ın sürdürülebilirlik vizyonu, bu konudaki kararlılığı ve tüm Akbanklıların emekleri yer alıyor. Önümüzdeki dönemde de insanı odağına alan gerek finansal gerek finansal olmayan ürün ve hizmetlerimizle sürdürülebilir değer yaratmaya ve Türk bankacılık sektörünü uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.”

– Sürdürebilirlik finansman alanında dört ödül birden aldı

Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards'ta dört ödüle layık görüldü.

Üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” seçilen Akbank, başarılarıyla Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde de üç önemli ödülün sahibi oldu.

İnsan odaklı sürdürülebilirlik stratejisiyle yenilikçi çalışmalara imza atan Akbank, Global Finance tarafından düzenlenen Sustainable Finance Awards'ta dört ödül birden kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Akbank ayrıca, “Orta ve Doğu Avrupa'da Sürdürülebilir Altyapı Finansmanı için En İyi Banka”, “Orta ve Doğu Avrupa'da Sosyal Tahviller için En İyi Banka” ve “Orta ve Doğu Avrupa'da Sürdürülebilirlik Bağlantılı Krediler ile İklim Dönüşümü Finansmanı Kredilerinde En İyi Banka” ödüllerinin sahibi oldu.