Adıyaman’a Karabük Mahallesi ve Karabük Çarşısı Kuruluyor

Adıyaman’a Karabük Mahallesi ve Karabük Çarşısı Kuruluyor

Yayın: 24.04.2023 17:05
Paylaş:
A+ A-

Yaklaşık 1 aydır Adıyaman’da Koordinatör Vali olarak görev yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, hafta sonu Karabük’e döneceğini söyleyerek, deprem bölgesindeki çalışmaları anlattı.

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Adıyaman’da Koordinatör Vali olarak görev yapan Karabük Valisi Fuat Gürel bölgedeki çalışmalarını Birlik Medya’ya anlattı.

Bölgenin Sesi ve Karabük Postası Gazetelerinin sosyal medya hesapları üzerinden skype bağlantısı ile açıklamalar yapan Vali Gürel, Adıyaman’da yaklaşık 1 ay süren görevinin tamamlandığını ve hafta sonu Karabük’e döneceğini söyledi.

Gürel; “Bir aya yakındır Adıyaman’dayım. Bu hafta sonu, buradaki görevimiz tamamlanmış olacak. Burada bulunduğumuz sürece buradaki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, yapılması gereken işleri koordine etmek için Adıyaman’da bulunuyorum.” dedi.

ADIYAMAN DEPREMDEN EN FAZLA ETKİLENEN 3. İL

Gürel; “Ülke olarak ağır bir travma geçirdik. Depremde büyük hasar gören illerimiz arasında Adıyaman da var. Hasar olarak en fazla zarar gören ilk üç il arasında Adıyaman diyebiliriz. Evlerin yüzde 40’ a yakını ağır ve orta hasarlı bir bölge. İnsanların oturamayacağı evler ve binalar söz konusu. Adıyaman da bu manada ağır bir travma geçirdi. 6 Şubat tarihi bizlerin de ders alacağı tarihi bir gün.  Bazı ilçelerimizde eğitim vardı ama Adıyaman merkezde öğrencilerimiz eğitim öğretim yapamadı. Okul binalarımızda hasarlı olanlar vardı. Artık çocukların eğitimden geri kalmaması kanaati hasıl olunca planlamalarımızı o şekilde yaptık.

ÇOCUKLAR 2.5 AY SONRA OKULDA

Öğrencilerin 2.5 ay sonra okullarına döndüğünü belirten Gürel; “24 Nisan itibariyle bugün, çocuklarımız Adıyaman’da da okullarına başlamış oldular. Bu önemli bir süreç, çünkü hayatın bir şekilde normale de dönmesi gerekir. Çok büyük kayıplarımız oldu ama kayıplarımızı geri getirmek mümkün değil. Bundan sonraki hayatımızı normale döndürmemiz gerekir. Adım adım belli bir aşamaya gelindi. Bir ay önce geldiğim tarih itibari ile bakılırsa, o günden bugüne çok büyük mesafeler kat edildi. İnsanlar yavaş yavaş normal hayatına adapte olmaya çalıştılar. Benim ilk geldiğimde bir çay ocağında insanlar bir çay içmezken, şu anda insanlar akşam saatlerinde çay içebiliyor, yemek yiyebiliyor, sokakta yürüyebiliyorlar, bir canlılık olduğunu görüyorsunuz. Böyle bir ortamda çocuklarımızın mağdur edilmemesi gerekirdi.

KÖYLERDE MOTİVASYONU YÜKSELTİYORUZ

Köylerde de motivasyonun yükseldiğini anlatan Gürel; “Ben buraya geldiğim tarihten itibaren 100’e yakın köyü ziyaret ettim. Köylere gittiğimizde çocuklarımızla birlikte olmaya çalışıyoruz. Onlara hediyeler dağıtıyoruz. Onların motivasyonunu yükseltmeye çalışıyoruz. Tabii ki insanız, etkileniyoruz ama hayat devam ediyor. Çocuklar da yavaş yavaş normale dönmeye çalışıyorlar. Ama annesini kaybeden, babasını kaybeden çocuklarımız var. Bunlara psikososyal destekler veriliyor kurumlarımız tarafından. Zaman içerisinde bunlar en aza indirilecektir. Bölgede büyük bir hizmet var. Burada sadece ben yokum, beş tane valimiz Adıyaman’da görev yapıyor. Adıyaman’da ki enkazların tamamı kaldırıldı. Yerde şu anda enkaz göremezsiniz. Ağır ve orta hasarlı binalarımız var, onlar da yakın tarihte kaldırılacaktır.

ADIYAMAN’A KARABÜK ÇARŞISI KURULUYOR

Adıyaman’da Karabük Çarşısı kuracaklarını belirten Gürel; “Karabüklü hemşerilerime teşekkür ediyorum. Biz Karabük olarak deprem bölgesine ilk aşamada ve daha sonraki aşamada çok büyük yardımlar yapmaya çalıştık. Karabük’te ne kadar topladığımız yardım varsa nakdi ve maddi yardımları buralara gönderdik. En son konteyner kampanyası başlatmıştık. 150 civarında konteyner temin ettik. Bunların bir kısmını Hatay Hassa’da kurduk. Adıyaman’a bir çarşı kuracağız. Karabük çarşısı. Küçük esnafın kullanabileceği bir çarşıyı kurup, esnaflarımıza hediye edeceğiz. Yine bu çarşıyı, vatandaşlarımızdan aldığımız kaynakla yapıyoruz. Aynı zamanda, artan bir kısım konteynırlarımız var, onlarla da Adıyaman’da bir Karabük Mahallesi kuracağız. Sonuçta Karabüklüler olarak bu bölgede varız. Bu bölgedeki insanlarımızın yaralarını sarmak adına yanlarında yer alıyoruz.” dedi. ( Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu suçundan 12 yıl 7 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un İlkadım ilçesinde,12 yıl 7 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürütüldü.

Ekipler, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan aranan ve aynı suçtan hakkında 12 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.Y.A'yı Kazım Karabekir Mahallesi’nde yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından hükümlü, cezaevine teslim edildi.