Anadolu Ajansı tarafından
02 Ağustos, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ağırlık barının altında kalarak sakatlanan Beyzanur pistlere “en iyi dereceyle” döndü

TRABZON (AA) - GÖKTUĞ ERGÜN - Trabzon'da spor salonunda çalıştığı sırada ağırlık barının düşmesi sonucu çenesi kırılan ve beline platin takılan milli atlet Beyzanur Yavuz, tedavisinden 2,5 ay sonra katıldığı yarışta "en iyi derecesini" koştuğunu söyledi.

Haftanın 6 günü çift antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan Batman Petrol Spor Kulübü sporcusu 24 yaşındaki atlet, 2022'de geçirdiği sakatlığın ardından pistlere daha "güçlü" döndü.

Milli sporcu, İzmir Seha Aksoy Atletizm Pisti'nde düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda B kategorisinde cirit atma, heptatlon, yüksek atlama, 100 metre engelli, 200 metre ve 800 metre yarışlarında altın madalya alarak kendisine önemli bir başarı elde etti.

Genç atlet, Türkiye'yi temsil ettiği Balkan Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide ikinci, heptatlonda ise dördüncü oldu.

Milli atlet Beyzanur Yavuz, AA muhabirine, 2022 Balkan Şampiyonası sonrasında spor salonunda çalışırken "180 kiloluk barın" boynuna düşmesi sonucu sakatlandığını anlattı.

Barın yüzüne değil boynuna düştüğüne dikkati çeken Beyzanur, "Çenem kırıldı, belim çatladı. Kalça eklemimde problemler oluştu. Akciğerlerim ezildi. Sadece bir ay zaten akciğerimden tedavi oldum." diye konuştu.

Tedavi sonrası kişisel en iyi derecesini "inancı" sayesinde koşmayı başardığını vurgulayan sporcu, "Tedaviden 2,5 ay sonra en iyi derecemi koştum, tamamen inanç meselesi. O sene çok iyiydim ve en iyisini yapabileceğimi biliyordum. Sürekli kendime notlar yazdım. Hiçbir şey beni durduramazdı, öyle de oldu." ifadelerini kullandı.

Vazgeçmeyen mizaca sahip olduğunu dile getiren Beyzanur, şöyle devam etti:

"İlk, 'Bu nasıl benim başıma gelebilir?' dedim. Şok halindeydim ama üç gün geçtikten sonra bunun bir sebebinin olduğunu düşündüm. Her şey zihnimizde bitiyor. Bedensel güç kadar zihin gücü de önemli. Yarışmaya çıktığımız zaman sadece bedenimiz değil, zihnimiz ve ruhumuzla da doğru olmamız gerekiyor. Ben bu işin içine her şeyimi kattığımı düşünüyorum. İçinizdeki inanç önemli. İnandığınız şeyden vazgeçmeyin."


- Hedef, Los Angeles 2028

Milli atlet Beyzanur Yavuz, 2024 Paris Olimpiyatları'na gidemediğini fakat hedefinin Türkiye'yi Los Angeles 2028 Olimpiyatlarında temsil etmek olduğunu ifade etti.

Los Angeles 2028'e "adım adım" hazırlandığını anlatan Beyzanur, "Akdeniz Şampiyonasında madalya almak var hedefimde. Türkiye rekoru kırmak hedeflerim arasında. Şu anda Süper Lige hazırlanıyorum. Artı iki tane de olimpik deneme yarışması var. Süper Lig'de hedefimiz şampiyonluk." dedi.

Atletizm İl Temsilcisi ve Beyzanur Yavuz'un antrenörü Adem Batar ise birlikte yoğun çalıştıkları sporcunun daha da başarılı olacağına inandığını kaydetti.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.