blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
14 Ağustos, 2024 11:10 tarihinde yayınlandı

Ağustos Ayında Hava Sıcaklıklarına Dikkat

Karabük, bu yaz etkisini sürdüren sıcak hava akımlarıyla boğuşmaya devam ediyor.

Arabistan üzerinden gelen Basra alçak basıncı, ülkemizi ve Karabük'ü bunaltan yüksek sıcaklıklara yol açmaya başladı. Meteoroloji uzmanları, ağustos ayı boyunca bu durumun devam edeceğini belirtirken, özellikle Karabük'te sıcaklıkların artış göstereceği öngörülüyor. Son günlerde etkili olan poyraz, bir nebze olsun sıcak havanın etkisini hafifletse de, önümüzdeki günlerde bu serinletici etkisini kaybedecek. Uzmanlar, özellikle Perşembe gününden itibaren sıcak hava akımının belirgin şekilde artacağını ifade etti. Karabük’te önümüzdeki hafta, hava sıcaklıklarının 35 derece ve üzerini bulması bekleniyor. Bu durum, hem sağlık hem de günlük yaşam açısından çeşitli zorluklar meydana getirebilir. Vatandaşların, aşırı sıcaktan etkilenmemek için dışarıda geçirdikleri süreyi kısıtlamaları ve bol sıvı tüketmeleri öneriliyor. Meteoroloji Müdürlüğü, gece saatlerinde bile sıcaklıkların düşmeyeceğine dikkat çekerek, özellikle yaşlı bireyler ve çocukların sıcak havalarda dikkatli olmalarını tavsiye etti. Ayrıca, evlerinde klima veya vantilatör bulundurmaları gereken vatandaşların, aşırı sıcaklarda önlemlerini alarak dışarı çıkmamaları gerektiği vurgulanıyor. Karabük’te halk, sıcak hava dalgasının etkilerini hissedecek. Devam eden sağlık uyarıları ve hava durumu bilgileri için vatandaşların resmi meteoroloji kaynaklarını takip etmeleri önemle öneriliyor. Sıcak havanın keyfini çıkarırken, sağlık ve güvenliğe dikkat etmek, bu yazın tadını çıkarmanın en iyi yolu olacak.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:57 tarihinde yayınlandı

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin